Jak przestać o Nim myśleć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-01-02, 18:49   #1
LinaKw
Przyczajenie

Jak przestać o Nim myśleć?

Jestem w stałym związku od 12 lat. Zawsze wydawało mi się, że jestem szczęśliwa, ale ostatnio zaczął podobać mi się kolega z pracy. Ciągle o nim myślę i nie mogę przestać Czuję się okropnie, leżę w łóżku z moim facetem, a gdy zamknę oczy wyobrażam sobie jak kocham się z tym kolegą. Poradźcie co zrobić, żeby przestać o Nim myśleć.
LinaKw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-02, 19:01   #2
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Dot.: Jak przestać o Nim myśleć?

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-02, 19:15   #3
3asiex
Zadomowienie

Wyjedź z facetem na weekend na romantyczny weekend

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-02, 19:21   #4
LinaKw
Przyczajenie

Nie jesteśmy małżeństwem, niedawno skończyłam 27 lat, mój TŻ ma 31
Stary 2017-01-02, 19:25   #5
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-02, 19:28   #6
wiekanka
Zakorzenienie

12 lat chodzenia? no to, juz chyba styknie, wogole planujecie sie pobrac?
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-02, 19:33   #7
LinaKw
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na innych również, bo to świetny facet. A jak to bywa że świetnymi facetami - jest żonaty. Dlatego chcę go sobie wybić z głowy, ale nie mogę.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez wiekanka Pokaż wiadomość
12 lat chodzenia? no to, juz chyba styknie, wogole planujecie sie pobrac?
Kiedyś... w przyszłości.
Stary 2017-01-02, 19:34   #8
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LinaKw Pokaż wiadomość
Na innych również, bo to świetny facet. A jak to bywa że świetnymi facetami - jest żonaty. Dlatego chcę go sobie wybić z głowy, ale nie mogę.
I nie przestaniesz, dopóki pracujecie razem. Skoro nawet fakt, iż on jest żonaty Ciebie nie przyhamował od początku no to cóż... Inna sprawa, iż obecny partner najprawdopodobniej już całkowicie Ci zobojętniał po tylu latach i tutaj też bym się radziła przyjrzeć, czy jest sens bycia z tym człowiekiem?
Stary 2017-01-02, 19:39   #9
LinaKw
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
I nie przestaniesz, dopóki pracujecie razem. Skoro nawet fakt, iż on jest żonaty Ciebie nie przyhamował od początku no to cóż... Inna sprawa, iż obecny partner najprawdopodobniej już całkowicie Ci zobojętniał po tylu latach i tutaj też bym się radziła przyjrzeć, czy jest sens bycia z tym człowiekiem?
Ale z czym nie przyhamowalam ? Z myślami ? Dla mnie małżeństwa to świętość. Ale głupie myśli same przychodzą mi do głowy.

Edytowane przez LinaKw
Czas edycji: 2017-01-02 o 19:40
Stary 2017-01-02, 21:02   #10
wild_horse
Zakorzenienie

Jak wygląda Twoja relacja z tym kolegą?
Rozumiem Cię, bo nie da się wybić sobie kogoś z głowy tylko dlatego, że jest żonaty. Owszem, można traktować małżeństwo jak sacrum, można nie podbijać do tej osoby, ale mózg i fizjologia robią swoje

Jak wygląda związek z Twoim Tż? Jest jeszcze namiętność, pociąga Cię fizycznie?
Stary 2017-01-02, 21:10   #11
LinaKw
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wild_horse Pokaż wiadomość
Jak wygląda Twoja relacja z tym kolegą?
Rozumiem Cię, bo nie da się wybić sobie kogoś z głowy tylko dlatego, że jest żonaty. Owszem, można traktować małżeństwo jak sacrum, można nie podbijać do tej osoby, ale mózg i fizjologia robią swoje

Jak wygląda związek z Twoim Tż? Jest jeszcze namiętność, pociąga Cię fizycznie?
Z kolegą normalna relacja jak między kolegami z pracy. Dlatego nie rozumiem dlaczego teraz nagle zaczął mi się podobać (może dlatego, że jest trochę podobny do mojego Tż, ten sam kolor oczu i włosów, wzrost, postura). Jest w pracy wielu wolnych, nawet przystojniejszych facetów, ale o nich takie myśli mnie nie męczą (na szczęście ) A mój Tż pociąga mnie, namiętność może trochę przygasła, ale chyba nie jest źle. Chcę się pozbyć tych myśli, bo czuję się tak jakbym zdradzała swojego faceta.

Edytowane przez LinaKw
Czas edycji: 2017-01-02 o 21:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-02, 22:43   #12
wild_horse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LinaKw Pokaż wiadomość
Z kolegą normalna relacja jak między kolegami z pracy. Dlatego nie rozumiem dlaczego teraz nagle zaczął mi się podobać (może dlatego, że jest trochę podobny do mojego Tż, ten sam kolor oczu i włosów, wzrost, postura). Jest w pracy wielu wolnych, nawet przystojniejszych facetów, ale o nich takie myśli mnie nie męczą (na szczęście ) A mój Tż pociąga mnie, namiętność może trochę przygasła, ale chyba nie jest źle. Chcę się pozbyć tych myśli, bo czuję się tak jakbym zdradzała swojego faceta.
Po 12 latach normalne, że namiętność trochę przygasa
Wiesz, pocieszające jest to, że spodobał Ci się facet-klon Twojego Tż - gorzej byłoby, gdyby spodobało Ci się jego totalne przeciwieństwo. Tu przynajmniej jest tak, że nadal pociągają Cię podobne cechy u facetów.
Cóż mogę doradzić... Na pewno unikanie go nic nie da, a jeszcze może pogłębić natarczywe myśli.
Rozmawiałaś z nim kiedyś?
Stary 2017-01-02, 23:27   #13
magda0302
BAN stały

Myślę, trochę wieje nudą w Twoim związku i jest to już tzw związek przechodzony. Po kilku latach bycia razem powinien być następny etap związku czyli ślub dzieci itp , Was wszystko stoi w miejscu . Po za tym jak dobrze liczę to jak go poznałas to byłaś dzieckiem a on trochę większym dzieckiem i byliście pewnie pierwsi dla siebie. Nie dziwie się że będąc w łóżku z nim marzysz o innym. Trzeba poznać rożnych facetów mieć kilku w łóżku i wtedy wie się czego pragniemy w związku na całe życie. Uważam ze z ten wasz związek rozpadnie się i wtedy zaczniecie szaleć co powinniście zrobić wcześniej a potem tworzyć długie związki. Dziewczyno używaj póki możesz marz realizuj życie jest krótkie.
magda0302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości