|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ból w dolnej części pleców :/
Od jakiegoś czasu odczuwam bol w dolnej części pleców. Mam wrażenie ze rozlewa się aż na pośladek. Wszystko zaczęło się kilka tygodni temu. Podczas zakupów dzwignelam siatki i odczulam dziwny piekacy bol w dole pleców. Nie zwróciłam uwagi ponieważ się spieszylam. W tej chwili odczuwam go niemal codziennie szczególnie podczas sprzątania czy jak się schylam. Czy to poważne? Czy masaż mógłby pomóc?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ból w dolnej części pleców :/
Kiedyś miałam ten sam problem, najlepiej udaj się najpierw do lekarza rodzinnego, pewnie skieruje cię na masaż lub inną terapię tego typu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też mam ten problem od ponad roku, ale od kilku miesięcy jest znacznie lepiej. Też przeciążyła ten odcinek, tylko, że ćwicząc. Staram się regularnie rozciągać, ćwiczyć, siedzieć prosto i nie nadwyrężać. Jest dobrze. Na początku było fatalnie, nie mogłam się czasami podnieść normalnie z łóżka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Właśnie nie chodzi o to, żeby siedzieć prosto. W trakcie siedzenia trzeba co jakiś czas zmieniać pozycję! też dobrym pomysłem do pracy biurze są krzesła w ypukłością na lędźwie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Próbowałaś ćwiczeń na zdrowy kręgosłup?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.