|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Moje wypocinki ;)
Na początek dorwalam drzwi, szafkę pod tv, stolik, taborecik i butelkę na wodę ( po 3 litrowym smirnoffie
![]() Nie jest to szczyt moich marzeń ale na żywo nie wygląda to wcale tak zle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje wypocinki ;)
oj oj oj... widać, że bardzo chcesz...i bardzo się napracowałaś.. ale...
Nie chcę Cię urazić... ale chyba zaczynasz od końca... brak w Twoich pracach planu.... motywy przyklejasz na oślep... im więcej tym lepiej przez co Twoje prace są niespójne. spójrz np. na róże... każda róża w "inną stronę" to wszystko nie tworzy całości. Decoupage to technika plastyczna... radzę zapoznać się z zasadami kompozycji (dostępne w poradnikach dla osób uczących się rysować i malować). Dobry plan to 70-80 % sukcesu... reszta to staranne wykonanie. Będę trzymała kciuki za Ciebie bo jesteś pełna zapału ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ladnie dobralas kolory, moze motywy moglyby byc inaczej ale pomysl na rozweselenie mebli fajny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Hehehe problem w tym,że nie wyobrażam sobie mieszkać w poukładanym , zaplanowanym, i "uszytym pod sznurek mieszkaniu"
![]() NIe wyobrazam sobie rowniez by te rózyczki były wszystkie skierowane w ta samą strone, wszystkie tej samej wielkosci i na tej samej wyskosci ![]() ![]() Co do zasad kompozycji... poradniki moze sobie daruje bo za namową pewnego wykładowcy ASP prawie zaczełam tam studiowac...Wiec pojecie pewne mam. ![]() Co nijak nie zmienia faktu,że te elementy odpowiednio komponują się z resztą mieszkania ![]() A w czym rzecz a propos techniki? Fretka bardzo dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Piękne prace!! Nie rozumiem tylko dlaczego Panie wyżej tak na ciebie naskoczyły..... wszystko jest rzeczą gustu. A tak naprawde to zdjęcia nie oddają w pełni uroku żadnej z naszych prac pokazywanych na Wizażu. W rzeczywistości wszystko wygląda o wiele piękniej niż na zdjęciu!! Pozdrawiam i zyczę jeszcze wielu wielu prac....
![]() ![]() ps. śliczna fredka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mi się podoba taborecik
![]()
"Lecz on siedział, a siedząc siedział i siedział jakoś tak siedząc, tak się zasiedział w siedzeniu swoim, tak był absolutny w tym siedzeniu, że siedzenie, będąc skończenie głupim, było jednak zarazem przemożne." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a mnie siępodoba!! nawet jeśli to jakiś tam nieład...ale właśnie totworzy urok!! ibardzo ąłdniebwykonane..ja bym tak nie umiała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Świetna praca PaulaKrk- ale trochę Cię pomęcze, jeśli pozwolisz
![]() Ponieważ właśnie jestem w trakcie 'robienia' również szafeczki , dość podobnej jak Twoja pod TV- pytanie- wykańczałaś lakierem poliuretanowym, czy akrylem swój mebel??Ja myślę o nałożeniu poli właśnie, no ale po ostatnich odświadczeniach z duluxem (parkieciakiem), który mi pożółknął na białej powierzchni, waham się po prostu czego użyć i tak, akryl nigdy mi nie zmienił koloru, no ale z kolei poli jest 'twardszy';/ Tak więc jeśli możesz- powiedz jaki lakier zastosowałaś??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Miejsca z serwetkami pokryłam lakierem w sprayu ![]() Reszta ( spód ) jest pomalownana tylko tym jasnym kolorkiem - warstwy wierzchniej jeszcze nie zdąrzyłam połozyc ![]() Podobnie jak tu - kilka różyczek i motylkow (rzuconych zupełnie na oślep, bez zadnego planu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mnie się podoba
![]() PS. Pomiziaj freciaczka ode mnie ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Paula, nie wiedziałam, ze poza "talentem paznokciowym" masz jeszcze talent odnawiania mebli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
sliczne taborety! reszta tez ładna, ale taborety podobaja mi sie najbardziej.
Co do minimalizmu to tez chyba on nie lezy w mojej naturze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście lubię słyszeć również negatywne opinie, bo umożliwiają mi spojrzenie na prace pod innym kątem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Sarenko Ty się nigdy nie mylisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
zachwycaja mnie te roze w kaciku... cudenko
![]() reszta ladna sama w sobie ![]() ![]() ja wlasnie czekam na doschniecie swojej pierwsze pracy... efekty poddam krytyce <zapewne miazdzacej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
ale się napracowałaś
![]() bardzo podoba mi się komoda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
sliczznie
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Piękne rzeczy twożysz . Ja też trochę się w to bawię ale moje rzeczy nie są tak piękne.Podobają mi się twoje pomysły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.