|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Studia online - polecacie czy nie?
Hej wszystkim. Chciałabym zacząć studia, a że mieszkam za granicą nie bardzo mogę jeździć na wykłady co 2 tygodnie. Stąd też znalazłam studia przez internet na Wirtualnej Uczelni (wup.pl )w Łodzi. I teraz nie wiem czy to ma sens. Czy te studia są tak samo ważne jak te stacjonarne lub zaoczne? Czy pracodawca patrzy na nie tak samo? I czy w ogóle da się samemu to ogarnąć. Wiem, że trzeba mobilizacji i samozaparcia, tego mi nie brak. Czy któraś z was miala do czynienia z tego typu studiami? Oczywiscie patrzę na licencjackie 1 stopnia. Proszę o rady.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Studia online - polecacie czy nie?
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Liczyć się liczą tak samo, bo na dyplomie będziesz miała studia niestacjonarne. Pytanie tylko, co będziesz miała po tym w głowie. Niby dostaniesz jakieś materiały, ale to trzeba jeszcze przyswoić.
![]() Weź też pod uwagę, że zgodnie z prawem nie można prowadzić całych studiów online, a maksymalnie do 60% zajęć, więc i tak będziesz miała jakieś zjazdy. PS Jakbym mieszkała za granicą, tobym i za granicą studiowała. Na przyszłym pracodawcy zrobiłoby to większe wrażenie niż jakaś tam szkółka. Edytowane przez megamag Czas edycji: 2017-07-12 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do studiow online to imo przekombinowanie. Częśc zajec i tak musi sie odbyc face to face, a nauka przez internet wydaje mi sie malo efektywna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Według mnie studia online to spoko opcja dla tych co niekoniecznie mają możliwość i czas poświęcić się na tyle żeby studiować w pełnym wymiarze, dziennie. Osoby pracujące, matki z dziećmi albo osoby niepełnosprawne z pewnością docenią tak możliwość. Wiem , że na prywatnej Vistuli w Warszawie też jest taka szansa na wielu kierunkach. Fajnie, że pojawiają się nowe sposoby na zdobycie dyplomu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
W zamierzchłych latach 90. po Polsce krązyły często i gęsto dowcipy o korespondencyjnych kursach, od fizyki po karate.
Lata sie zmienily, technologia sie zmienila a ludzie nadal daja sie nabrac na te same głupie metody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie nie polecam, bo choć podobno są dobre studia online, to zarówno ja, jak i moi znajomi o takich nie słyszeliśmy, a tym bardziej nie znamy kogoś, kto by je polecał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Pewnie się trafiają i dobre i słabe kierunki, zależy pewnie jak się trafi, myślę, że z humanistycznych kierunków to by było do przejścia jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Jestem właśnie po maturze i baaaaardzo dużo czytałam o takiej formie online, studia znalazłam na stronie WSKZ. Wszystko wygląda w porządku, dyplom jest taki sam jak po studiach stacjonarnych także chyba nie ma się co bać. Ja się ostatecznie zdecydowałam i zapisałam na pedagogikę w tej formie, myśle że jeżeli tylko nie zabraknie mi motywacji to będzie idelana forma dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
kornelia1998
|
Ja już się przyzwyczaiłam do studiów online, ale to nie to samo, co studia stacjonarne. Przede wszystkim ze względu na jakość nauki oraz na kontakt z ludźmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.