|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Krostki u dziecka
Witam. Moja corka od około dwóch miesiecy ma krostki głównie na łokciach i kolanach najwięcej. Pojawiają się też i znikają na dłoniach łydkach i stopach. 1 dermatolog zalecił emolienty, pediatra odrobaczania, 2 dermatolog emolienty i chyba stwierdził, że to na tle alergicznym bo kazał ograniczyć nabiał czekoladę orzechy itp. Corka (3,5 roku) dodatkowo ma krostki na policzkach, w sumie odkąd pamiętam nigdy nie miała na buźce idealnej skóry ale na reszcie ciała tych krostek wczesniej nie miała a teraz niestety są i nie mam już pomysłu od czego to, iec moze ktoś pomoże, może podpowie jak pielęgnować itp. Dodam że nieraz ci÷zko jest te krostki zobaczyc, głównie na kolanach, poniewaz nie sa zaczerwienione i najlepiej je widać pod kątem, jakby pod swiatło ☺
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Co to za krostki u dziecka???
Witam. Moja corka od około dwóch miesiecy ma krostki głównie na łokciach i kolanach najwięcej. Pojawiają się też i znikają na dłoniach łydkach i stopach. 1 dermatolog zalecił emolienty, pediatra odrobaczania, 2 dermatolog emolienty i chyba stwierdził, że to na tle alergicznym bo kazał ograniczyć nabiał czekoladę orzechy itp. Corka (3,5 roku) dodatkowo ma krostki na policzkach, w sumie odkąd pamiętam nigdy nie miała na buźce idealnej skóry ale na reszcie ciała tych krostek wczesniej nie miała a teraz niestety są i nie mam już pomysłu od czego to, iec moze ktoś pomoże, może podpowie jak pielęgnować itp. Dodam że nieraz ci÷zko jest te krostki zobaczyc, głównie na kolanach, poniewaz nie sa zaczerwienione i najlepiej je widać pod kątem, jakby pod swiatło ☺
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Asystent Administratora
|
Dot.: Co to za krostki u dziecka???
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
dużo myślałam nad tym co je, co może ją uczulać, lecz w sumie je to co zawsze, a wcześniej tych zmian nie miała na ciałku jedynie na buźce krostki. Mleko i nabiał spożywa bardzo rzadko bo już od jakiegoś pół roku zrezygnowała z picia mleka, jedynie raz czy dwa razy na tydz jakiś jogurt czy kakao wypije. Wiem, że czekolada może też być alergenem, ale mimo moich starań żeby nie jadła jej przez dłuższy czas różnie to bywa bo np dziadkowie zawsze ją czymś muszą uraczyć mimo, że im mówiłam, żeby jej słodkiego nie dawać...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Moj synek od jakiegos czasu, lat 4,5 tez miewa podobne krostki zwlaszcza na policzkach i na nożkach. Do tej pory nic z tym nie robilam,ale moze i faktycznie trzeba by bylo sie temu blizej przyjrzec. Tyle, ze one nie sa czerwone, takie normalne.
Slyszalam, ze to wlasnie moze byc od nadmiaru nabialu...chociaz wczesniej jadl podobnie a na nogach nie mial krostek. Alergii nie ma. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.