|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Słabe brwi
Witam
![]() Proszę o poradę. Mam słabe cienkie brwi. Nie wyrywam ich nie chodzę do kosmetyczki, a jedynie reguluje takim trymerem co obcina włoski przy skórze. U mnie w rodzinie wszystkie kobiety maja "małe, delikatne brwi". Od jakiś 3 lat próbuje je zapuszczać, wcześniej nie regulowałam radykalnie, a jedynie wyrywałam pęsetą pojedyncze włoski . W sumie to jak je podetnę raz na miesiąc albo dwa to wystarcza, bo praktycznie nie rosną... ![]() Próbowałam z olejkiem rycynowym przez kilka miesięcy- efekt bardzo słaby, stosowałam go na noc wmasowując olejek w brwi przez kilka minut, aby pobudzić cebulki. Nie wiem czy pomagał olejek czy masaż, było widać malutką poprawę, a może w sumie przyciemnienie włosków. Może przez to wydawało się ich jakby więcej. Próbowałam Long4Lashes do brwi- efekt był, ale krótki - po odstawieniu znów to samo. Włoski nie rosną mi wcale na górze, a jedynie pojedyncze na dole. Znacie jakieś cudowne sposoby na porost brwi ? słyszałam o chińskim olejku Andrea na porost włosów. Stosowała go któraś z was na brwi? Czego jeszcze mogę spróbować? Chyba że taka moja natura i jest to jakoś genetycznie uwarunkowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Słabe brwi
czasem słabe brwi są objawem problemów hormonalnych,ja dość długo nie mogłam zapuścić /zagęścić brwi ,kiedyś powiedziałam to lekarce endokrynolog i ona właśnie mi powiedziała że to może byc przez hormony,uregulowalam hormony,brwi zaczęły rosnąć
![]() także czasem warto zbadac tarczycę i inne hormony bo nie zawsze są to sprawy dziedziczne.
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Badałam hormony tarczycy ostatnio i miałam również robione jej USG, wszystko w normie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Moze faktycznie taka Twoja natura? Zaprzyjazij sie z kosmetykami do brwi, dzieki ktorym beda wygladaly naturalnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Aktualnie używam pomady ABH dark brown i super się sprawdza, wcześniej miałam cień do brwi z Golden Rose ale szczerze mówiąc nie pasował mi, był problem z trwałością. Maluje brwi codziennie ale przyznam, że męczy mnie to. Chciałabym aby były one naturalne, żebym nie musiała aż tyle domalowywać. Dodam wam zdjęcie bez makijażu, trochę udało mi się je zapuścić ale jaki widać, nie rosną przy początku i widać prześwity. Łuki również są jakby zjechane bo na górze także nie rosną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Mam ten sam problem, ale nie da się go usunąć. Jedyne co można zrobić to codziennie malować brwi albo zrobić makijaż pernamentny brwi (ale tutaj trzeba do tego podejść ostrożnie, bo kosmetyczka może Ci zrobić krzywdę dobierając zły kształt i/lub metodę wykonania).
Wszelkie olejki i odżywki jakie się stosuje mogą działać, ale nie muszą. A jak już działają to trzeba je stosować cały czas z małymi przerwami na odpoczynek dla brwi. W końcu te olejki czy inne specyfiki używane na brwi są dostarczane z zewnątrz nie z organizmu dlatego po ich odstawieniu nie ma w organizmie czynnika, który im pomagał ładnie rosnąć. Radzę przejść się do dematologa, bo może masz problem z owłosieniem ogólnie (nawet na skórze głowy) i brwi są bardziej widocznym objawem jakiegoś rodzaju łysienia. Jednak myślę, że to mocno naciągana hipoteza, ale warto sprawdzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
chyba permanentny to najlepsze rowiązanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Niestety ale z przykrości muszę stwierdzić ze znam ten problem ...sama mam bardzo liche brwi. Tyle ze ja mam gorzej bo jestem blondynka i brwi również mam jasne. W sumie to wyglądem jakbym ich wcale nie miała. To zaczyna powoli mnie odbijać. Tak samo jak ty kombinowalam z olejkiem rycynowym bo slyszalam o jego magicznych zastosowaniach no ale na moje brwi nie podzialal. Teraz mam zamiar kupić pesete do brwi by pozbyć się niechcianych włosków. I jeszcze mam w planach kupienie kredki do brwi z catrice. Wybiore ta w najjaśniejszym odcieniu. Może w końcu będę jakoś wyglądać. Bo brwi są bardzo ważne. Są oprawa naszych oczu. Slyszalam tez o tej odzywce która stosowalas. Podobno jest dobra i na wiele dziewczyn działa. Szkoda ze u ciebie się nie sprawdziła. Tez chciałam ja kupić ale cena zbyt wysoka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja stosowałam Andrea i efekty były ale nie tak satysfakcjonujące jakbym chciała, jednak henna to jest najlepsze rozwiązanie - albo makijaż permanentny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
może smaruj olejkiem rycynowym to zagesci nieco brwi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
olejkiem smarowałam i bez rewelacji, zagęszczają się jedynie w miejscach w których już są, a nowe włoski nie rosną. long4lashes działa ale na krótko i tez bez rewelacji w sumie po odstawieniu znowu to samo. Właśnie zastanawiałam się nad permanentnym ale pomyślałam że może jeszcze czegoś spróbuje zanim się za to wezmę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
A próbowałaś long4lashes? Jest na pewno odpowiednik dla brwi. Ja używałam to rzęsy faktycznie podrosły (ale na długosć a nie gęstość)
Tak jak wcześniej w komentarzach, polecam olejek rycynowy, na pewno wzmocni nieco włoski. A jak już nic nie będzie działało, to makijaż permanentny to na pewno dobry pomysł, bo na kosmetyki będziesz wywalać pieniądze co miesiąc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
stosowałam właśnie l4l typowo do brwi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.