|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy macie bzika na punkcie swojego wyglądu?
Zwracacie szczegolna uwage na to jak wygladacie? Ja mam ten problem , że z jednej strony chce zawsze dobrze wyglądać. Jednak makijaż Mi nie pasuje , wolę naturalny wygląd.Nie mogę znieść jak dziewczyny malują sie ponad to co potrzebują. Skoro ktoś dobrze wyglada ze zrobionym rzesami i brwiami to po co mu jeszcze podklad, puder, korektor, brazer,rozswietlacz, i róż Na codzien. Nie wspominam o trzech cieniach na powiekach. Chyba myślą ze tak musi byc.mamy się malować z przyjemności a nie przymusu. Chciałabym żeby wogole nie było makijaZu bo dziewczyny na prawde przesadzaja i uważają to za obowiązek. Nie wiem czy to ja mam.jakis problem czy mlode dziewczyny boja się swojej twarzy. Nie rozumiem tego. Rozumiem Przemysl kosmetyczny.dziewczyny które testują nowe rzeczy bawią się kolorami. Szanuję taką pasję czy pracę.makijaż duzo poszedł do przodu i fajnie ale nie wariujmy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy macie bzika na punkcie swojego wyglądu?
Cytat:
O inne kobiety się nie martw, to ich sprawa. Nie, nie mam bzika na punkcie swojego wyglądu. Ale maluję się codziennie, dbam o urodę i zdrowie najlepiej jak potrafię i w miarę finansowych możliwości. Nie mam jednak problemu z tym żeby wyskoczyć do sklepu bez starannego przygotowania. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Jeśli ktoś chce niech robi pełny makijaż, jeśli nie lubi lub nie chce to też jego sprawa. Nie wiem jaki jest sens tworzenia wątku? Myślisz, że skoro napisalaś, że nie lubisz mocnego makijażu u kobiet to przestaną się malować? To indywidualna sprawa kazdej kobiety. Część ludzi ma tendencje do zajmowania się sprawami, ktore ich nie dotyczą
|
|
|
|
|
#4 | |
|
live your passion
|
Cytat:
|
|
|
#5 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do pytania - zwracam uwagę na to jak wyglądam. Dlatego chodzę na siłownię, dobieram ciuchy do sylwetki, zdrowo się odżywiam i dbam o włosy. I się lekko maluję. Bo lubię się czuć zadbana i ładna. Ale nie mam problemu z wyjściem z domu bez makijażu. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Co znaczy przesadzaja? I skad wiesz ze uwazaja za obowiazek moze po prostu lubia? A chcialabys zeby nie bylo, bo? Jakis kompleks? Czujesz sie gorsza od tych, ktore sa ladnie umalowane? 3. Tak, Ty masz problem. Edytowane przez Kelecka Czas edycji: 2017-03-06 o 13:15 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
To już nudne - kolejny post w stylu "taka jestem wyjątkowa, nie jak te wszystkie baby, co to tylko się tapetujo i katujo bezmyślnie makijażem"
A tak naprawdę na kilometry widać kompleksy i jeszcze raz kompleksy. Smutne. I jeszcze to dramatyczne "nie mogę znieść". To nie znoś, kurą nie jesteś. Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2017-03-06 o 13:59 |
|
|
|
|
#8 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Nie mam meskich zainteresowan. Twoja interpretacja jest błędna.👎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Uważam ze to jak ktoś wygląda to jest jego inwidualna sprawa. Najważniejsze by czuć się dobrze samemu ze sobą. Ja uwielbiam dbać o siebie i uwierz mi ze w moim przypadku to nie jest żaden przykry obowiązek no bo Niny kto mi każe się malować ? Nikt ja sama chce. Dla mnie to czysta radosc ... Nic nie poprawia kobiecie humoru tak jak zakupy i malowanie się. Miewam czasem dni gdy nie chce mi się malować bo np źle się czuje albo po prostu nie chce ale nie mam problemu z tym by pokazać się bez makijażu. Niech każdy robi to co uważa za stosowne. Jeżeli masz jakieś kompleksy to może postaraj się z nimi wygrac ? Ja naprawdę kocham dbać o siebie. A jeżeli ktoś kładzie kilo tapety na twarz to co mnie to interesuje ? To jego twarz i niech z nią robi co tylko zechce. To nie moja sprawa.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A skąd takie wnioski? Maluję się za każdym razem jak gdzieś wychodzę, bo po prostu lubię to robić - co nie zmienia faktu, że chodzę normalnie bez makijażu przy partnerze i nadal czuję się atrakcyjna. Co to w ogóle za logika XD Jak ktoś bardzo dba o swój styl to tez ma kompleksy? Ty się nie malujesz i masz kompleksy, wiec twoja teoria leży. Wysłane za pomocą mTalk Edytowane przez 201712140912 Czas edycji: 2017-03-06 o 14:39 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Inaczej By sie pokazały bez makijazu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli nie uzywasz kosmetyków bo nie lubisz to ich nie uzywaj ale jeśli ktoś się maluje to robi to raczej dlatego ze sprawia mu to przyjemnosc . a to czy ma kompleksy i wstydzi się swojej twarzy to nie powinno cie wgl obchodzić. Tak jak napisała wczesniej : to jest każdego inwidualna sprawa ! Nie wszystkie dziewczyny się malują a nikt im nie nakazuje jakoś ze maja zacząć. Wiec ty tez nie powinnas nakazywac dziewczyna które maluje się codziennie by zaprzestały. Bo to nie twój interes co kto i ile nakłada na twarz rzeczy
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę aż tak bardzo przeszkadza ci to ze dziewczyny wykonują pełny makijaż ? Co w tym złego ?
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#21 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
||
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Ja wcale nie uważam by nie malowanie się było nienormalne. Mi tez nie zawsze chce się nakładać tych wszystkich kosmetyków i czasem wychodzą z domu tylko z krem na buzi. A mój facet widzi mnie codziennie wieczorem bez makijazu . każdy jest jaki jest. Jedni lubią się malować a drudzy nie. I niech każdy robi co chce tak by czuł się pewnie i dobrze ze soba
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak mi sie nie chce to ide do pracy nieumalowana. I w kazde inne miejsce. Na codzien sie maluje. I zgadnij co? Nie widze roznicy xd Nikt mi nigdy nic noe powiedzial. Ja tez nie rozkminiam codziennego makijazu innych
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleżanka z pracy codziennie na twarz nakłada mnóstwo podkładu pudru bronzera itd. Być może nie wygląda to za dobrze ale nigdy przenigdy przez tyle lat znajomości jej nie powiedzialam ze ma zmyć ta tapeta bo wygląda okropnie i mi się nie podoba. Uważam ze to jej sprawa. Każdy jest inny i każdy lubi co innego. Ja nie widzę w tym żadnego problemu. Bo niby co mnie obchodzi czyjś gust ? Tak samo jest z ubiorem. Każdy ma inny styl
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za wszystkie odpowiedzi.chciałam.wiedz ieć co sądzicie o makijażu i mojej opini na ten temat. Wszystkie odpowiedzi wezmę pod uwagę i może zerkne na to lzejszym okiem; )
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jest jakiś przymus ,że musisz? Nie musisz robić tego wszystkiego ,jeśli nie chcesz. Boisz się ,że jeśli nie będziesz się malowała ,stracisz w oczach innych ludzi a zyskają te umalowane? Był taki okres ,że malowałam się namiętnie i uważałam ,że to świadczy o mnie ,jaka jestem zadbana. Mogę powiedzieć tylko za siebie,że wtedy ,makijaż dodawał mi pewności siebie .Obecnie praktycznie się nie maluję , żadnego różu czy podkładu ,tylko kreska ,cień i tusz. Nie zauważyłam ,żeby coś to zmieniło i ludzie inaczej się do mnie odnosili. Oczywiście nie pracuję w firmie gdzie makijaż jest obowiązkowy.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
No i prawidłowo
musisz pamiętać ze to każdego inwidualna kwestia jak o siebie dba czego używa i ile. Nie możesz w to ingerować.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
Przyznam szczerze, że zawsze maluje się przed wyjściem i używam eyelinera, tuszu- nam za jasne rzesy, kredki, cieni do brwi bo mam je rzadkie, podkladu i pudru- mam ogromne cienie pod oczami w dolinie łez (na kwas hialuronowy mnie nie stać), brzydką cere z bliznami po krostkach, przebrwieniami i ma sklonnosci do zaczerwien przez co wygladam jak burak. Lubie się malować chociaz jak wcześnie wstaje to mi się po prostu nie chce, ale makijaż dodaje mi pewności siebie, czuję się zadbana.
Autorka ma jakiś problem i chcialaby ingerować kto, co i jak robi, chociaz to nie powinno jej obchodzić. Co z tego, że ona nie lubi i się nie maluję? Nie jest orginalna. Zaraz wszyscy mają iść w jej ślady, bo tylko jej zdanie jest najważniejsze i poprawne. I co ją obchodzi kto, jak leczy kompleksy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem, maluję się codziennie, bo mam brzydką cerę. Ludzie drodzy, co Tobie do makijażu innych osób? XD
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozwala mnie argument "Mężczyźni lubią naturalne kobiety" Ta...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.