|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ogrzewanie balkonu / tarasu / ogródka
Hej
![]() Macie jakieś sprawdzone sposoby na ogrzewanie balkonu/tarasu? Niekoniecznie do temperatury 30 stopni ![]() Niedawno zorganizowaliśmy parapetówkę - grilla na tarasie/ogródku i w przeciągu godziny zrobiło się strasznie zimo i każdy uciekł do środka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ogrzewanie balkonu / tarasu / ogródka
Ciężko o ogrzewanie ogródka.
Jeśli o taras chodzi, dobrze jest go osłonić od wiatru np rozsuwanymi szklanymi drzwiami. Można też zamontować ozdobne palenisko gazowe, wygląda jak ognisko, tylko, że jest na gaz. Daje ciepło i jest klimatyczne. Widziałam też taras z kratkami w podłodze, które dmuchały ciepłym powietrzem, ale to na pewno jest kosztowne. Widziałam to tylko na etapie projektu, sama nie miałam okazji wypróbować, więc nie wiem jak to działa. Możesz zamontować też lampę gazową taką jak czasem się widzi na ogródkach w restauracjach. Kolejnym pomysłem są lampy nagrzewające, też czasem spotykane w restauracyjnych ogródkach, popularne w knajpach na stokach.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
http://taras-balkon.pl/wyposazenie/o...ie_na_tarasie/
innych rozwiązań albo takich samych można poszukać na szwedzkich, norweskich stronach, nieruchomości czy hobby dom |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
kurde, serio jest tyle opcji? tzn. zabudowywac tarasu bym nie chciała, ale zaciekawiły mnie te lampy ozdobne, ile to kosztuje i gdzie takie cos znajdę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A mi się bardzo marzy ogród zimowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bogusiu, pokaz jakieś fotki bo zainteresował mnie ten ogród zimowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.