|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wosk
Mam takie male pytanie czy plastry z woskiem sa dobre do depilacji nog czy inne preparaty beda lepsze pytam sie poniewaz mam bardzo wrazliwa skore i niewiem co bedzie najlepsze aby jej nie podraznic
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wosk
Cytat:
wyrwaly mi moze pare wloskow..hmm. Polecam zakup wosku do podgrzewania i plastrow. Sa dostepne na Allegro po ok.7zl. i sa tez juz razem z podgrzewaczami (jesli nie chce ci sie podgrzewac garnku z woda). Tutaj masz stronke jesli chcesz: http://allegro.pl/search.php?string=...1431&country=1sa tam woski do skory wrazliwej, ale naturalnie trzeba umiec sie z tym obchodzic |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Simsko, nie wiem, jak bardzo masz wrażliwą skórę. Dla mnie wosk odpada, bo niezależnie w jakim salonie bym nie robiła, wracałam z mocno podrażnioną skórą,która goiła się dość długo. No i przy naczynkowej cerze to już zdecydowanie odpada. On jednak jest dośc brutalny dla skóry.
Ja osobiście lubię chłodzące depilatorki (jak mam czas i zapędy masochistyczne włączone ) albo, tak na szybko, golarki. Może i efekt krótkotrwaly, ale z maszynką Venus i piankami też Gillete - zwłaszcza tą do skóry wrażliwej, tj. z aloesem i wit. E - nie grozi mi podrażnienie. W życiu mnie po tym duecie nic złego nie spotkało,a jak się jest alergikiem i wrażliwcem, to ważne
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
O, albo mozesz sprobowac jeszcze pasty cukrowej zamiast wosku
ona jest delikatniejsza, nie przykleja sie tak bardzo do skory jak wosk no i latwo ja zmyc woda. Jak pewnie wiesz przepis jest tutaj na Wizazu, albo mozna kupic tez gotowa paste.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Przenosze wątek na Kosmetyczkę
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ogolilam sobie nogi kremem sensual(do skory wrazliwej) i strasznie mnie swiedzialy nogi gdy ja nalozylam nie mam zadnej wysypki ale szpatulka podrapala mi nogi wczesniej uzywalam kremu podobnego tylko chyba vetta(takze do skory wrazliwej z aloesem) i tez szpatulka mi podrapala nogi ale po nim dostalam wysypki czyli to chyba oznacza ze nie moge uzywac tego typu kremow?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Gość
|
Simsko, a co to znaczy, ze szpatułka podrapała Ci nogi? Bo nie za bardzo rozumiem.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
mialam slady tak jakby mi kot podrapal nogi.O co w tym chodzi mam na to uczulenie bo mnie swedza nogi ?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Gość
|
No to raczej masz uczulenie
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), jesli chcesz jeszcze probowac tej metody, to polecam
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam takią czerwoną wysypkę po stosowaniu veetu, ale po jakimś czasie zeszła, a ja dalej używałam kremu i było okej
A ja nigdzie nie mogę dostać tego kremu Eveline, ani innych kosmetyków tej firmy Czy wiecie w jakich sklepach jest on dostępny? Bo u mnie w Rossmanie i Naturze nie ma. Na KWC jest tylko jeden krem do depilacji Eveline, to ten? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=13152 Bo nie ma on dobrych opini, chociaz są tylko dwie. Poczekam na relację innych dziewczyn
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wracajac do tematu: robilam wczoraj depilacje woskiem rozanym, tym z Allegro
i musze powiedziec, ze efekt SWIETNY! nie skonczylam jeszcze, bo dzis bede kontynuowac, ale wosk jest naprawde OK |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

wyrwaly mi moze pare wloskow..hmm. Polecam zakup wosku do podgrzewania i plastrow. Sa dostepne na Allegro po ok.7zl. i sa tez juz razem z podgrzewaczami (jesli nie chce ci sie podgrzewac garnku z woda). Tutaj masz stronke jesli chcesz:
) albo, tak na szybko, golarki. Może i efekt krótkotrwaly, ale z maszynką Venus i piankami też Gillete - zwłaszcza tą do skóry wrażliwej, tj. z aloesem i wit. E - nie grozi mi podrażnienie. W życiu mnie po tym duecie nic złego nie spotkało,a jak się jest alergikiem i wrażliwcem, to ważne
Czy wiecie w jakich sklepach jest on dostępny? Bo u mnie w Rossmanie i Naturze nie ma. Na KWC jest tylko jeden krem do depilacji Eveline, to ten?
nie skonczylam jeszcze, bo dzis bede kontynuowac, ale wosk jest naprawde OK