|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Nina Ricci - Les Belles ale które?
Mam do was pytanie! Z pewnością będziecie mogły mi pomóc
![]() ![]() Ostatnio coś mnie wzielo na zakup niestety nie do kupienia w polsce zapachu Nina Ricci - Les Belles. Tylko który? Który byście mi poradziły? Który jest wg was najładniejszy? Dodam jeszcze że za czasów jeszcze szkoły podstawowej namiętnie chodziłam do perfumerii i się nimi spryskiwałam. Niestety teraz pamiętam te zapachy jak przez mgłę. Pamiętam któryś z nich wybitnie bardzo mi się podobał ![]() a więc który? - zielony? - żółty - niebieski - czy może ten nowy - wiśniowy>? (jeśli ktoś już wypróbował) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nina Ricci - Les Belles ale które?
Znam tylko różowe - Cherry Fantasy i to prawdziwa wiśniowa fantazja
![]() ![]() ![]() Fajny, radosny, nieskomplikowany, a przy tym jednak oryginalny zapach.
![]() |
#3 |
BAN stały
|
zielony jest fajniusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2/nie przepadam za ta wersja-ale wedlug niektorych dziewczyn pachnie bosko 3/migdalowy, dobry jako odwiezajaca woda na wiosne, czasami moze jednak przydusic i zemdlic ![]() 4/wisionowy pachnie na mnie bardzo syntetetycznie i jest mega nietrwaly(trwa jakies1-2 godz.) a pachnie jak kisiel wisniowy w proszku jeszcze przed przyrzadzeniem jest jeszcze jeden zapach N.Ricci ale skoro o nim nie wspomnialas to o nim nie napisze;P Hmm, czyzby naszla Cie ochota na zakupy w ciemno? ![]() radze jednak przetestowac gdzies, bo to generalnie bardzo nietrwale zapachy i na usta cisnie mi sie porownanie ,ze podobne zapachy ma A. Goutal.. troche takie... odswiezacze powietrza mimo wszystko.. Tak wiem ,paskudna jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
podoba mi się zielony, jest bardzo letni, taki słoneczny i zwiewny,
dla mnie czerwony i niebieski to niestety podmuch chemii, czuję zarówno plastikowe wiśnie jak i plastikowe migdały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]()
Fascynację Les Belles mam już za sobą - to było w latach 2000-2001.
Najbardziej z trójki przez Ciebie wymienionej podobały mi się niebieskie - kupiłam nawet dwa falkoniki tej wody. Otoczenie je komplementowało ![]() Miałam jeszcze wersję żółtą - podobała mi się mniej, pachniała za bardzo "ciastkowo", ale też lubiłam - pewnie za cynamon - miałam wtedy cynamomowego fioła. Zielonych nigdy nie kupiłam, nie spodobały mi się wtedy - pewnie dlatego, że były najświeższe z całej serii. Les Belles rzeczywiście nie grzeszą trwałością. Szkoda... Najnowszych wiśniowych nie znam wcale i mnie wogóle nie kuszą ![]() Do jednych takich zakupów dostałam próbeczkę czegoś, co trwale odmieniło moje spojrzenie na perfumy - wody, o której pisała wyżej Evee ![]() ![]() Niestety perfumy okazały się być limitówką. Chciałam kupić je ponownie, ale nigdzie nie mogłam dostać. Pamiętam, jak ekspedienka w perfumerii zaproponowała mi alternatywę w postaci osławionej Nieprzyzwoitej, ale ja stwierdziłam wtedy, że to jednak nie to samo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Bierz zielony flakon
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
miałam próbeczkę żółtych ale okazały się zbyt syntetyczne i poszły w świat, tak jak i różowe, których mam miniaturkę, a wiśnie zamienają się tam w jakieś syntetyczne kwiatki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
homyku piszesz o belle de minuit
![]() ![]() ![]() A jesli brac pod uwage pore roku- to polecam jak dori7 - zielone pomidorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei nie znam Cherry Fantasy, a z pozostałych urzekły mnie żółte, Delices d'Epices
![]() ![]() ![]() Sztucznie na mnie pobrzmiewają niebieskie, natomiast Belle de Minuit są ładne, mogą dobrze się "nosić" zimą, ale wg mnie są zbyt dosłowne. Podobnie zielone pomidorki, które pachną zielonym miąższem i roztartą pomidorową łodygą. Zbyt zielone, zbyt cierpkie. Zależy co lubisz ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dzięki wam dziewczyny za odpowiedź!
![]() evee pierwszy raz w życiu kusze sie w ciemno (a zawsze musi być ten pierwszy raz ;p ) Choć nie tak zupełnie w ciemno bo jak juz pisałam to kiedyś te zapachy wybitnie mi się podobały (no ale to było ładnych kilka lat temu - jeszcze w podstawówce ;p) Te w wersji limitowanej też pamiętam - tamte chyba były najładniejsze... Podjelam decyzje! wezmę i zielone (pomidorki) i te słodziutkie żółte! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.