|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy mogę napisać odwołanie do liceum?
Czy mogę napisać odwołanie do liceum jeśli zabrakło mi sporej ilości punktów? Jakie są szansę, że dostane się do wybranej szkoły z odwołania?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę napisać odwołanie do liceum?
Jeśli zabrakło Ci sporej ilości punktów, to jak chcesz uargumentować swoje odwołanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak zabrakło Ci punktów, to odwołanie Ci nie pomoże. Odwołanie się pisze jak np. miałaś odpowiednią ilość punktów, ale nie przyjęliby Ciebie do szkoły. A jak napiszesz odwołanie, to i tak szkoła da odpowiedź, że miałaś za mało punktów i nie masz szans na miejsce w szkole
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Chyba można napisać nie tyle odwołanie (bo nic Ci nie da, skoro miałaś za mało punktów), co ewentualnie jakieś podanie, że chciałabyś tam się przenieść jeśli zwolni się miejsce, a teraz zapisać się do innej szkoły, do której się dostałaś. Nie wiem dokładnie, jak to działa, jak napisać ani kiedy, ale u mnie w 1 klasie była rotacja - 1 osoba po miesiącu, a 1 po pierwszym semestrze zmieniły szkołę, bo dostali info, że w tej, do której chcieli iść zwolniło się miejsce. A z kolei do nas przyszedł gość, który pierwotnie miał zbyt mało punktów żeby się dostać i też podobno chodził przez pierwsze miesiące gdzie indziej i tak czekał. Pewnie nie zawsze się udaje, ale jeśli zależy Ci żeby uczyć się w tej konkretnej szkole i masz powody żeby pomimo małej liczby punktów myśleć, że sobie poradzisz, to tak bym próbowała. Może warto, bo raczej większości ludzi nie chce się czegoś takiego pisać i idą tam, gdzie się dostali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.