|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co dalej po inżynierce z ochrony środowiska?
Witam.
Niedawno obroniłam się na kierunku ochrona środowiska na Politechnice Łódzkiej. Po wakacjach przenoszę się do Warszawy i zastanawiam się czy w ogóle zaczynać magisterke w tym kierunku czy nie lepiej w innym np inzynieria srodowiska/biotechnologia.. W internecie jest bardzo mało ofert staży w kierunku ochrony środowiska, a jeśli chodzi o pracę to najczęściej wymagane jest doświadczenie często dwuletnie. Czasami zastanawiam się czy te studia nie były stratą czasu... Moze jest tu jakaś kobietka na tym samym lub podobnym kierunku która się wypowie, da jakąś radę.. .. Potrzebuję opinii innych osób czy warto w to brnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EDUkator
|
Dot.: Co dalej po inżynierce z ochrony środowiska?
A co chciałaś w przyszłości robić zaczynając te studia?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sama nie wiem. Skończyłam technikum informatyczne, nie interesowało mnie to wiec poszłam losowo na studia na inny kierunek. Podobała mi się praca w laboratorium.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z własnych obserwacji mogę Ci szczerze powiedzieć, że magisterka po ochronie środowiska na inżynierii środowiska będzie raczej ciężka i niezbyt kolorowa. Trzeba nadrabiać różnice programowe, chodzić na zajęcia ze studentami I stopnia inż. środowiska - dochodzi przez to masa zajęć i praktycznie ma się plan zajęć wypełniony od 8 do 16 codziennie (przynajmniej na PW).
Jeżeli chodzi o biotechnologię, to uważam, że jest to temat bliższy twojemu wykształceniu, ale pewnie sytuacja z magisterką będzie podobna jak w przypadku inżynierii środowiska. Jeżeli chcesz więcej informacji o magisterce na inż. środowiska to zapraszam na priv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.