|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Krem do dojrzalej cery??
Przeczytalam ostatnio o swietnych efektach kremu matujacego z Dax'a, ale jest to krem przeznaczony dla kobiet powyzej 35 roku zycia. Chetnie bym go kupila, ale nie wiem czy nie zaszkodzi on w jakis sposob mojej cerze?? Mam dopiero 21 lat. Myslicie, ze moge go kupic???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem do dojrzalej cery??
Witaj Dotka,
nasunęło mi się pytanie: Czego będziesz używać, mając faktycznie 35 lat? Ja na swoim miejscu bym go nie kupiła... Gdybym miała 21 lat, to może zdecydowałabym się na krem dla 26 - latki, ale na pewno nie gdy jest taka różnica wiekowa dla zastosowania... Myślę, że Twoja skóra nie potrzebuje takich składników, jakie są potrzebne dla kobiet około 35 roku życia, i albo nie będzie skuteczny, albo Ci "przysłuży inaczej"... Oczywiście Twój wybór... Wiem, że są kobiety, której nie mają problemów z zastosowaniem kosmetyków przeznaczonych nie koniecznie dla ich "skali wiekowej" - czy warto jest? Na to pytanie niestety odpowie czas... pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dax ma dwa rodzaje kremów z tej serii: przeciwzmarszczkowy z fitoretinolem i dotleniający z energią Q10 dla osób w każdym wieku. W zgłoszeniu KWC jest błąd.
Skóra się nie rozleniwia pod wpływem kosmetyków; absorbuje tylko te składniki, których potrzebuje. Granice wiekowe, wyznaczane przez producentów kremów są umowne, bo cera w zależności od wieku potrzebuje innej pielęgnacji i innych składników. Tylko że kosmetyków nie dobiera się do wieku metrykalnego, a do stanu skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mentha ma racje, są dwa rodzaje tego kremu. Jeden dla dojrzałej cery a drugi dla młodszej. Ja uzywam tego dla kobiet po 35 roku zycia, bo jestem juz wiekową pania
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dziekuje bardzo za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.