|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Dwie imprezy na jednej sali?
Dziewczyny wczoraj dogrywając szczegóły na sali zamowionej na przyjęcie ślubne, przypadkiem dowiedzieliśmy się, że w tym samym terminie na sali oddzielonej od nas tylko parawanem odbędzie się obiad dla 70 osób. Nie wiemy jak się zachować, obsługa zapewnia, że nie będziemy sobie przeszkadzać. Ale my chcieliśmy cicha skromna uroczystosc, dodam że nas będzie około 25, a przy 70 osobach będzie gwar. Dojscie do toalet jak i toalety wspolne. Nie wiemy jak się zachować, domagać się czegoś od właścicieli, szukać innej sali? Był ktoś na takiej imprezie, gdzie druga była za parawanem tylko?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie imprezy na jednej sali?
Wydaje mi się, że w przypadku przyjęć (bez muzyki) to dość częsta praktyka. Byłam na takich chrzcinach, komuniach i nie wydaje mi się, żeby grupa zza parawanu przeszkadzała. To trochę tak jakbyś wybrała się do restauracji większą grupą... rzadko masz możliwość "wyłączności" sali.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się ze Stokrotkiem, to częsta praktyka, spotkałam się z przypadkiem, gdzie na jednej sali odbywało się 6 przyjęć komunijnych równolegle - poodzielanych parawanami. Podobnie w restauracjach, często normalnie pracują podczas takich przyjęć, tyle że goście z imprezy zamkniętej siedzą za jakimś parawanem lub w wydzielonej części sali (to chyba najlepsze wyjście).
O ile się tego nie obwaruje w umowie (a nie każda sala na takie warunki może się zgodzić), to chyba niewiele się wskóra. W umowie masz pewnie "wyprawienie przyjęcia ślubnego", a nie "wyprawienie przyjęcia ślubnego w sali na wyłączność" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A spójrz w umowę, jak ona jest sformułowana?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma tam nic takiego, czym moglibyśmy się podeprzeć, że się nie wywiązują. Tak jak pisałaś: "organizacja i obsługa przyjęcia po ślubie" .. 😔 nie mam tego przed sobą, ale coś w tym stylu.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No właśnie, na weselach na ogół w umowie jest zapis o udostępnienie sali X, a na takich przyjęciach po prostu piszą o czymś w stylu organizacji i obsługi.
Też mam przyjęcie poślubne w sali, która pomieści fizycznie ze 150 osób, i też jest ryzyko, że ktoś nam się dokoleguje w tym samym czasie do naszego małego przyjęcia. Tyle, że "nasza" część sali jest wydzielona dość konkretnie od reszty (a nie parawany). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
U nas to jest takie miejsce za jakby rogiem, jest duża sala, a na końcu jest jakby wejście do takiej małej sali gdzie chyba zwykle goście tańczą. Tak mi się wydaje. Nie jest to też bezpośrednio, jak mi się uda znaleźć zdjęcie to wstawię. Może mnie jakoś podniesiecie na duchu, że nie jest tak źle
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Wciąż utrzymuję, że jeśli żadna z imprez nie planuje głośnej muzyki - nie powinniście sobie przeszkadzać. Równie dobrze Wasze przyjęcie mogłoby być większe i zajmować całą salę... czy komfort wówczas spada? Nie sądzę żeby miało to duże znaczenie. A jeśli liczba toalet jest wystarczająca na ilość gości - również nie martwiłabym się wspólnymi toaletami
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem może nie być źle, szczególnie że drudzy mają tylko obiad, więc raczej nie powinno być żadnych okrzyków podpitych wujków itp.
![]() W restauracji siedzi się stolik przy stoliku, plecy za plecami z obcymi, i rzadko kiedy okazuje się to uciążliwe. A tu będziecie przecież zupełnie oddzieleni, z przestrzenią tylko dla Was. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Pewnie że będzie dobrze
![]() Przy mniejszych przyjęciach często jest kilka imprez w jednym miejscu, to niemalże norma. Myślałam, że będziecie na wspólnej sali przegrodzonej na pół parawanem... A skoro to oddzielne pomieszczenia to spokojnie. Wspólne toalety nie pozbawia was komfortu. W wielu restauracjach jest kilka sal balowych w jednym miejscu, goście z różnych wesel na siebie napotykaja w ogródku czy toaletach i jakoś żyją ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
w życiu bym się nie zgodziła na takie coś..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.