|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pryszcze na czole i żuchwie
Pisze w sprawie mojej siostry ma 33lata i jest załamana od dwoch lat ma problem z cera, wcześniej nigdy nie miała takich problemów, aż tu nagle nie wiadomo dlaczego zaczęły się pojawiać na jej twarzy pryszcze głównie czoło i żuchwa .była już u różnych dermatologów i robiła najróżniejsze badania i nic.jeden z dermatologów nie chciał uwierzyć że nigdy nie miała wcześniej takich problemów bo to co ma na twarzy wygląda na przewlekła chorobę . Ciężko jest znaleźć kogoś dobrego , kto by nie kasowal nie wiadomo ile,tak są dobre kliniki ale przeciętnego Polaka nie stać na takie leczenie. Życie jest nie sprawiedliwe, no ale ... wiec pisze i prisze o pomoc lub rade jak pozbyć się tego okropienstwa z twarzy? ?? Dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pryszcze na czole i żuchwie
gdzieś czytałam że krosty w określonych miejsch na twarzy świadczą o problemach hormonalnych. Może endokrynolog jej pomoże? Albo ginekolog-endokrynolog?
Ja miałam alergię na pewne produkty i po rezygnacji z nich moje krosty zniknęły. Ale krosty miałam całe życie. Może siostra ostatnio coś zmieniła w diecie i uczuliła się na coś? |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje zniknęły po suplementacji i wdrożeniu w życie rozsądnego odżywania się (cukier, tłuszcze trans i wyroby z mąki poszły w znaczną odstawkę). Na dzisiaj nie mam żadnego aktywnego wulkanu
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Podeszłabym do ginekologa. Może to sprawa hormonalna i np tabletki antykoncepcyjne pomogą?
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy wystąpienie tych zmian pokrywa się jakoś z jakimiś zmianami w Twoim życiu - inne warunki pracy, zmiana miejsca zamieszkania, przyzwyczajeń żywieniowych itp.? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Twoja siostra żyje w stresie lub przeżyła ogromny stres.
Powinna zredukować sytuacje stresogenne oraz odstawić wszystko co przetworzone - nie jesc fast foodu ani gotowych produktów. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Podstawa to badania hormonalne: pakiet tarczycowy, insulina, kortyzol, hormony płciowe itp.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Badania hormonalne. Niech sprawdzi, czy wszystko jest w normie. Tak jak dziewczyny pisały zmiany mogą być wywołane zaburzeniami w organizmie.
A łagodząco na zmiany, polecam olejek herbaciany, i miejscowy żel na trądzikowe zmiany Mediq skin. Odpowiednia pielęgnacja skóry i dokładny demakijaż, by nie zapychać dodatkowo porów. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
myśle ze powinnaś pojsc na oczyszczanie do kosmetyczki i nie raz na pol roku tylko raz w miesiacu na poczatku( ja tak robiłam potem wydłuzałam okresy) i w koncu udało sie doprowadzic cere do normalnego stanu. Dodatkowo oczyszczaj twarz maskami np silver detox jest ok, stosowałam tez wszelakie glinki
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj potrzebna jest diagnostyka, a nie losowo wybierane kosmetyki. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
I jak Autorko? Co siostra planuje zrobić?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Wizyta u dwóch kolejnych dermatologów i tylko maści , robiła badania tarczycy i jest w normie, ginekologa tez odwiedziła i nic , mówiłam ze może tabletki antykoncepcyjne które bierze, ale o zaczęła je brać dużo wcześniej . Jest nerwusem trochę i się szybko stresuje ale zawsze taka była a to co się dzieje u niej na buzi trwa od dwóch lat ,nic nie zmieniała żyje tak jak żyła. To jest straszne jak osoba ci bliska cierpi a ty nie możesz jej pomóc.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
To, że badania tarczycy są w normie to nie znaczy, że są one dobre. Jeśli TSH jest przy górnej granicy, to jest źle.
Jej trądzik to bankowo sprawa hormonalna, rękę sobie dam uciąć, więc ja bym się badała w dłuż i wszerz. Prolaktyna to podstawa w jej przypadku. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.