"Problematyczny" kolor jeansow - z czym mozna a z czym nie :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-11, 12:56   #1
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

"Problematyczny" kolor jeansow - z czym mozna a z czym nie :)

hi

Moze moj problem zabrzmi dziwnie .. ale kupilam ostatnio jeansy( nie myslalam podczas zakupu), kolor jak na fotce (leola),niby niebieski ale z dodatkiem szarosci i zoltego. W mojej szafie rzadzi braz czern i bez,biel i drobina rozu .. obojetnie jaka koszulke do nich zakladam to wyglada to dziwnie, jak gdyby spodnie i koszulka nie mialy ze soba nic wspolnego,nawet czern wyglada dziwacznie! Strasznie mnie razi ten kontrast... co wy ubieracie do takich jeansow? Mam zwidy, czy np. kolor czekladowy faktycznie tak dziwnie wyglada przy tych spodniach. Zastanawiam sie czy ich nie oddac...
Wlasciwie to jakie kolory jeansow pasowaly by do mojej garderoby,ktorych unikac.. nie chodzi mi o fason. lecz tylko i wylacznie o kolor?

Kolejne pytanko to czy brazowa koszulka pasuje do jasno-niebieskich jeansow?

bede wdzieczna za odpowiedzi

pozdrawiam
psych

EDIT : Jeszcze jedno pytanie Jaki kolor butow do tych spodni? kolor butow powinien byc dopasowany do koszulki? czy raczej sugerowac sie glownie tymi spodniami? Tak strasznie rzucaja mi sie w oczy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg leola.jpg (40,1 KB, 259 załadowań)
psycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 13:12   #2
babessa
Zadomowienie

Dot.: "Problematyczny" kolor jeansow - z czym mozna a z czym nie :)

Cytat:
Napisane przez psycha
hi

Moze moj problem zabrzmi dziwnie .. ale kupilam ostatnio jeansy( nie myslalam podczas zakupu), kolor jak na fotce (leola),niby niebieski ale z dodatkiem szarosci i zoltego. W mojej szafie rzadzi braz czern i bez,biel i drobina rozu .. obojetnie jaka koszulke do nich zakladam to wyglada to dziwnie, jak gdyby spodnie i koszulka nie mialy ze soba nic wspolnego,nawet czern wyglada dziwacznie! Strasznie mnie razi ten kontrast... co wy ubieracie do takich jeansow? Mam zwidy, czy np. kolor czekladowy faktycznie tak dziwnie wyglada przy tych spodniach. Zastanawiam sie czy ich nie oddac...
Wlasciwie to jakie kolory jeansow pasowaly by do mojej garderoby,ktorych unikac.. nie chodzi mi o fason. lecz tylko i wylacznie o kolor?

Kolejne pytanko to czy brazowa koszulka pasuje do jasno-niebieskich jeansow?

bede wdzieczna za odpowiedzi

pozdrawiam
psych

EDIT : Jeszcze jedno pytanie Jaki kolor butow do tych spodni? kolor butow powinien byc dopasowany do koszulki? czy raczej sugerowac sie glownie tymi spodniami? Tak strasznie rzucaja mi sie w oczy...

Czy to są te jeansy, w których jesteś na fotce w wątku style diary? Jeśli tak, to masz tam brązową bluzeczkę i komponuje się bardzo ładnie ze spodniami, poza tym bardzo ładnie na Tobie leżą. Moim zdaniem wszystkie kolory jakie wymieniłaś pasują do tych spodni.
babessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 13:19   #3
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez babessa
Czy to są te jeansy, w których jesteś na fotce w wątku style diary? Jeśli tak, to masz tam brązową bluzeczkę i komponuje się bardzo ładnie ze spodniami, poza tym bardzo ładnie na Tobie leżą. Moim zdaniem wszystkie kolory jakie wymieniłaś pasują do tych spodni.

nie, to nie sa te same jeansy. Tamte pasuja do brazu(sa ciemniejsze), lecz te jakos dziwnie wyglądają...
Stary 2006-05-11, 13:25   #4
babessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez psycha
nie, to nie sa te same jeansy. Tamte pasuja do brazu(sa ciemniejsze), lecz te jakos dziwnie wyglądają...
Wydaje mi się, że skoro masz wątpliwości i Twoim zdaniem żadne Twoje ubrania do nich nie pasują, to powinnaś je zwrócić, nic na siłę, bo potem będziesz żałować. A tamte jeansy super
babessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 13:30   #5
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez babessa
Wydaje mi się, że skoro masz wątpliwości i Twoim zdaniem żadne Twoje ubrania do nich nie pasują, to powinnaś je zwrócić, nic na siłę, bo potem będziesz żałować. A tamte jeansy super
nom...
wkleilam do watku style-diary fotke kompletu z tymi jeansami.. tutaj tez wkleje.. moze ktos jeszcze wypowie sie na ten temat?
Ze tamte sa fajne to wiem Ale juz mi nitka pekla na kieszeni z tylu i wzorek nie jest kompletny.. heh..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jeden.jpg (69,2 KB, 175 załadowań)
Stary 2006-05-11, 16:25   #6
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Psycha- ja nie dopatrzylam sie problemu w kolorze Fajnie wygladaja jeansy z brazem na fotce
Ale jesli Tobie cos bardzo nie pasuje to wymien na inny

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 16:32   #7
Papiszynka
Zakorzenienie

Ja mysle ze ten kolor jest calkiem fajny i do bialej albo czarnej bluzeczki spodnie beda wygladaly slicznie!
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-11, 18:05   #8
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

hm.. tak perspektywy niby-filozofa : jeansy wydaje mi sie na sile czynia kolor niebieski, kolorem uniwersalnym.. kiedy wcale tak uniwersalny nie jest..
przyjelo sie powszechnie ze jeans pasuje do wszystkiego,ale brdziej postrzega sie to jako jeans a nie jako material o pewnym kolorze... eghm..
przemysle Nadal te spodnie wydaja mi sie byc dziwne..ja nie wiem co mi jest

dziekuje !
Stary 2006-05-11, 18:25   #9
ewa.nea
Zakorzenienie

Na moje oko, to wszystko pasuje. Nie dopatrzyłam się dziwności tego koloru Ale jeśli masz obiekcje, to lepiej wymień spodnie na inne.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 01:08   #10
CzarnyElf
Zakorzenienie

hmm moim zdaniem do jeansow pasuje wszystko a ten zestaw ktory wkleilas bardzo mi sie podoba
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 01:35   #11
wfw
Raczkowanie

hmm, wydaje mi się, że trochę cie rozumiem. Ten kolor spodni, jeśli wszystko widze tak jak widzę , jest właśnie taki trochę retro. sama miałam ostatnio dylematy przy kupowaniu jeansów... właśnie o kolor chodziło. Jeśli ktoś preferuje lata '80, to napewno ma dużo ciuchów (nie lubie tego określenia, ale już trudno) "oldschool", które do tego kolorku pasują. moim zdaniem bardziej chodzi o styl, niż o kolory, z którymi spodnie się łączy (chociaż w sumie 25 lat temu i tak modne były troche inne kolory... ).
Sam krój jest super, to chyba wszyscy potwierdzą, co mieli te spodnie na sobie, ale uważam, że jeżeli masz dylematy odnośnie tej właśnie pary, to rzeczywiście, nic na siłe .
Lepiej zwrócić, i od razu kupic parę w innym odcieniu
wfw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 06:09   #12
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

chyba wiem,o co Ci chodzi z tymi spodniami One sa lekko wytarte,ale nie na jasno niebiesko jak wiekszosc jeansow tylko na zoltawo,tez mam takie i nie kazy kolor koszulki ladnie z tym wyglada,bo czasem spodnie wygladaja przy tym jak brudne .Moim zdaniem bardzo pasuje do tego rodzaju jeansow czerwien i butelkowa zielen.Wszlekie brazy i beze jak najbardziej.Unikalabym chyba bialego,bo wtedy wlasnie na moje oko spodnie wygladaja na brudne .Do jasnych jeansow czekolada pasuje jak najbardziej.Jesli pzreszkadza CI kontrast pomiedzy koszulka a spodniami,sprobuj ozywic stroj jakimis dodatkami w tym samym kolorze,chodzi mi np o naszyjnik i pasek,badz torebke i buty w tym samym kolorze,ale innym niz koszulka
Stary 2006-05-12, 08:23   #13
NiUśKa_
Rozeznanie

mam identycze, wlasnie leole i w takim kolorze. i ja u siebie nie widze takiego problemu, pasują do większości rzeczy. a najbardziej podoba mi się do białego i do oliwkowego
NiUśKa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 11:56   #14
wersta
Zakorzenienie

też mam podobny kolor portek i też leole. strasznie mi się nie podobają bo z niczym ich nie mogę zestawić. zawsze wyglądają fatalnie. a same bez niczego ok. może topless? leżą w szafie już prawie 2 lata.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 12:51   #15
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

dzieki za podpowiedzi Dawno jednak juz ich sie pozbylam..
odpuszcze sobie na przyszlosc wszelakie ulepszane wersje spodni..
conajwyzej "nie beda ciekawe, tylko nudne" jak to zwykla mawiac moja stostra.. ale gacie to gacie :P Lepiej klasyczne i w nich chodzic, niz cos " specjalnego", co jak u Ciebie 2 lata lezy w szafie..
Takie co ponad rok u mnie leza w szafie tez mam .. 4 pary na wyjatkowe okazje ktorych jak dotad jeszcze nie zalozylam... lol

Teraz sie glowie nad brazowymi klasycznymi.. nie wiem co do brazowych spodni sie ubiera.. z pewnoscia nie koszulke z nadrukiem..
tez znowu przeleza w szafie..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości