|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
stosunek bez zabezpieczenia - przerywanyHej, piszę ponieważ chciałabym poznać wasze doświadczenia ze stosunkiem przerywanym.
Temat ten mnie zaintrygował, ponieważ każdy zawsze przed tym przestrzega. Zaczęłam się zastanawiać jak to z tym jest, że jest zdrową kobietą mogącą posiadać dzieci, mój poprzedni partner jak i obecny również, a od 3 lat stosuję tę metodę antykoncepcji (czy raczej jej braku Założyłam wątek z ciekawości, ponieważ chciałabym, aby osoby, które "zabezpieczają się" bądź "zabezpieczały" w ten sposób wypowiedziały się w tym temacie - czy zdarzyło wam się zajść w ciąże, czy ta metoda dla was była/jest skuteczna, jak długo ją stosujecie |
|
|
|
|
#2 |
|
sentimental animal
|
Dot.: stosunek bez zabezpieczenia - przerywany
Oj zdarzało mi się kiedyś często lecieć w ten sposób, całe szczęście bez konsekwencji
Teraz już podchodzę do tego odpowiedzialnie ale i tak myślę, że od przerywanego w ciążę jest zajść raczej ciężko.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Przerywany stosujemy jak nagle gumek brak, w ciąży nie byłam i nie jestem. Aczkolwiek nie lubię tego nagłego przerywania tuż przed końcem (zazwyczaj razem z TŻ kończymy), więc i on się frustruje i ja (emocje opadają i to już nie to samo)
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
to prawda, że przerywanie obniża poziom doznań zarówno u kobiet, ale szczególnie u mężczyzn i jest to dla nich stresujące. U mnie sytuacja wygląda tak, że gumek nie lubimy (problemy z pełnym wzwodem, moment zakładania- trzeba przerwać pieszczoty, a i uczucie nie to samo), a hormonów pod żadną postacią nie mogę przyjmować. Pamiętam jak na początku było to dla mnie dość stresujące, ale z wiekiem i ilością stosunków tak odbytych to minęło. W pierwsze dni miesiączki odbywamy pełny stosunek, no i zostaje jeszcze seks analny w którym również pozwalamy sobie na więcej.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Szop pracz
|
Widocznie Twój partner nie ma plemników w preejakulacie (według badaniać tylko 30% facetów je ma), no i nie zaistniały inne warunki sprzyjające zapłodnieniu. Nie będę owijać w bawełnę, też jechałam na stosunku przerywanym i w ciąży nie byłam. Tylko, że ja bardzo dobrze wiem kiedy mam owulację i w te dni stosowaliśmy dodatkową antykoncepcje.
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
. Teraz sytuacja wygląda inaczej, bo myślimy o dziecku.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mniej więcej wiem po obserwacji śluzu. Chociaż szczerze mówiąc nie zwracam uwagi zbytnio na cykl. Mam regularne miesiączki i zaznaczam okres w kalendarzyku na aplikacji w telefonie |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Szop pracz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
stosunek przerwyany hm...
fajnie, bo nie trzeba używać prezerwatyw i doznania są inne. Aczkolwiek mimo że ma się stałego partnera, zawsze pozostaje jakiś tam strach.
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście stosuję Lady Compa (jest o tym wątek na wizażu), więc zazwyczaj kochamy się bez prezerwatywy. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Szop pracz
|
Cytat:
2 razy mi się zdarzyło, takie szczęście szczerbatego.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dopiero wczoraj przy rozmowie z koleżankami uświadomiłam sobie, że stosujemy z partnerem od około pięciu lat stosunek przerywany i że może coś z nami nie tak. Za niecały rok mamy w planach starania i trochę sie obawiam, że faktycznie to dziwne, że przez te pięć lat nie wpadliśmy. Mimo, że nie liczyłam nigdy kiedy mam dni płodne i seks był, kiedy mieliśmy na to ochotę. Po prostu nigdy nie pomyślałam o tym w ten sposób, że faktycznie może to oznaczać, że mamy problem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to, że nie zaszłaś w ciążę z przerywanego nie oznacza, że mogą być problemy. Spokojnie.
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
I tu wychodzi moja niewiedza w tym temacie. Po prostu nigdy nie zwracałam na to uwagi w taki sposób, nie myślałam o dziecku. Mimo wszystko zaczęłam się niepokoić i napisać tutaj, zaczęły się historie koleżanek jak to jej znajomi mieli tak samo, a kiedy przyszło do starań, okazało się, że był problem i dopiero in vitro go rozwiązało. Mimowolnie trochę spanikowałam i zaczęło się rozmyślanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może mieliście szczęście, może twój facet ma dobry refleks, może nie wydziela preejakulatu, a może wydziela ale nie ma w nim plemników. Zajście w ciążę też nie jest tak proste jak się wydaje, można uprawiać seks do końca i nie zajść w ciążę przez jakiś czas, więc tym bardziej można nie zajść w ciążę z przerywanego będąc jednak w 100% zdrowym. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Czasami nam się zdarza, ale tylko w nagłej sytuacji czyt. brak gumek i oczywiście gdy nie mam dni płodnych. Jesteśmy z Tż już długo razem, myślimy o ślubie i chcemy mieć dzieci. Fakt chciałabym żeby wszystko było "tak jak trzeba" czyli najpierw ślub później dzieci, ale coraz częściej myślę o tym że chyba wolałabym żeby to była wpadka
Bo zawsze będzie nie odpowiedni moment, a tak.. jakoś bedziemy musieli sobie poradzić
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
My przez ponad 2 lata stosowalismy taka metode i w ciazy nie byłam. Potem zaczelismy starania o dziecko i okazalo sie, ze to nie takie proste..zajelo nam to kolejne 2 lata, ale na szczescie sir udalo
ps. Robilismy badania i wszystkie wyniki byly ok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Witam, 26 czerwca miałam ostatnią miesiączkę. 29 czerwca przestałam brać tabletki antykoncepcyjne. 14 lipca odbył sie stosunek przerywany, po którym partner sie tylko wytarł i za jakieś 40 min byl kolejny stosunek bez zadnego efektu (ok 3min), a 15 lipca był stosunek potem przez kolejne dni kilka razy z efektem,końcowym w środku. Test 12 sierpnia dopiero pokazał ciążę. Lekarz,określił termin,porodu na 8/9 kwietnia 2018roku. Ciekawa jestem na ile możliwe jest ze w ciąże zaszlam.z,tego stosunku przerywanego z 14 lipca? Dziękuję, będę wdzięczna za,opinie
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Partner jest ten sam tylko ciekawość bo piszecie że seks przerywany kończy sie ciąża a chciała bym byc świadoma żeby nie popełnić błędu na przyszłośc
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Nikt Ci na to pytanie nie odpowie, ani ta wiedza nic Ci nie da. Ginekolog wyznacza termin porodu od dnia miesiączki a nie stosunku. Stosunek przerywany może zakończyć się ciążą, choc statystycznie rzadziej niż ten "do końca".
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Ponad 2 lata na przerywanym, zero hormonów i gumek, częstotliwość seksu codziennie.
Nigdy nie myślałam o ciąży, o dziecku, byłam zawsze spokojna. |
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
To chyba nie powinnam sie martwic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Teraz już podchodzę do tego odpowiedzialnie
ale i tak myślę, że od przerywanego w ciążę jest zajść raczej ciężko.

. Teraz sytuacja wygląda inaczej, bo myślimy o dziecku.