Brak seksu od początku związku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-08-29, 18:23   #1
MaryJane100
Przyczajenie

Unhappy

Brak seksu od początku związku

Hej Jestem z chłopakiem prawie rok. Mamy po 21 lat. Problem polega na tym, że on nie chce uprawiać ze mną seksu. Mamy po 21 lat. Jesteśmy razem prawie rok. Powoli zaczynam mieć dosyć, nie chcę naciskać, ale czuję się z tym źle. Moim zdaniem to normalna i ważna część związku. Rozmawialiśmy o tym kilka razy, przy ostatniej rozmowie stwierdził, że potrzebuje jeszcze odrobinę czasu i wrócimy do tematu. Od 2 miesięcy cisza. Twierdzi, że go pociągam i wiem, że tak jest. Zrozumiałabym i byłabym w stanie to zaakceptować, gdyby to wynikało z jakichś jego wewnętrznych przekonań np. religijnych, ale on pytany o powód, twierdzi, że to przez jego strach przed "wpadką" i "przez rodziców", którzy straszą go, że "nie pomogą mu wychować bachora"... Na nic zdają się zapewnienia, że przecież będziemy się zabezpieczać. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Poruszać ten temat, czy odpuścić? Czuję się upokorzona, że po roku związku z "dorosłym" facetem muszę prosić się o seks... Powoli mi też się odechciewa przez jego podejście. Pewnie gdybyśmy naprawdę "wpadli", obwiniałby mnie o to i większość odpowiedzialności spadłaby na mnie.
MaryJane100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-30, 11:02   #2
heavyduty
Rozeznanie

Dot.: Brak seksu od początku związku

Cytat:
Napisane przez MaryJane100 Pokaż wiadomość
Hej Jestem z chłopakiem prawie rok. Mamy po 21 lat. Problem polega na tym, że on nie chce uprawiać ze mną seksu. Mamy po 21 lat. Jesteśmy razem prawie rok. Powoli zaczynam mieć dosyć, nie chcę naciskać, ale czuję się z tym źle. Moim zdaniem to normalna i ważna część związku. Rozmawialiśmy o tym kilka razy, przy ostatniej rozmowie stwierdził, że potrzebuje jeszcze odrobinę czasu i wrócimy do tematu. Od 2 miesięcy cisza. Twierdzi, że go pociągam i wiem, że tak jest. Zrozumiałabym i byłabym w stanie to zaakceptować, gdyby to wynikało z jakichś jego wewnętrznych przekonań np. religijnych, ale on pytany o powód, twierdzi, że to przez jego strach przed "wpadką" i "przez rodziców", którzy straszą go, że "nie pomogą mu wychować bachora"... Na nic zdają się zapewnienia, że przecież będziemy się zabezpieczać. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Poruszać ten temat, czy odpuścić? Czuję się upokorzona, że po roku związku z "dorosłym" facetem muszę prosić się o seks... Powoli mi też się odechciewa przez jego podejście. Pewnie gdybyśmy naprawdę "wpadli", obwiniałby mnie o to i większość odpowiedzialności spadłaby na mnie.
Tego typu lub podobny wątek na wizażu zakładany jest dosłownie ,,co chwila", a przyczyn takiego stanu rzeczy może być naprawdę mnóstwo .
Stary 2017-08-30, 18:16   #3
Frezja__
Zakorzenienie

Ja zabrałabym go do ginekologa na powtórkę z biologii z gimnazjum. A jeśli pan by tego nie ogarnął to do widzenia.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-30, 21:08   #4
Andz126p
Rozeznanie

Czyli sam Ci mówi że nie jest jeszcze gotów jak boi się wpadki.
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-31, 08:04   #5
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd ta pewność?
Stary 2017-08-31, 18:13   #6
MaryJane100
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Ja zabrałabym go do ginekologa na powtórkę z biologii z gimnazjum. A jeśli pan by tego nie ogarnął to do widzenia.
Już myślałam, żeby tak zrobić. Byłoby to nieco krępujące, ale jeśli ma zadziałać...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Skąd ta pewność?
Tak twierdzi. Poza tym to widać. Mówiąc wprost -
Wystarczy, że chwilę się całujemy, a jemu już "stoi".

Edytowane przez MaryJane100
Czas edycji: 2017-08-31 o 18:15
Stary 2017-09-01, 21:04   #7
lady666macbeth
Zakorzenienie

dziwne. Nie wiem, coś z nim jest nie tak chyba.
Staraj się z nim o tym rozmawiać, ale pamiętaj - do niczego go nie zmusisz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-01, 22:06   #8
Vidal
Przyczajenie

z mojego punktu widzenia jako faceta to bardzo dziwne. Rozumiem 3-4 miesiące ale nie rok. Jeśli minął rok i dalej jest to samo i że niby boi się wpadki to myślisz ,że coś się zmieni ? Nie, może być tak 2-3 lata a nawet do ślubu czy nawet po bo przecież będzie się bał. Moim zdaniem problem leży w czymś innym. Może ma jakiś kompleks? Widziałaś go w ogóle nago ? Macie jakieś pieszczoty oprócz seksu ?
Weź sprawy może w swoje ręce i zobacz jaki będzie wtedy efekt, butelka wina żeby się rozluzował, ubierz się seksi, zacznijcie się całować dotykać, jeśli poczujesz ,że jest "gotowy" to zacznij go tam pieścić ręką a potem może ustami , musisz go rozpalić. Wmawiaj mu , że na tym się skończy. Jeśli nawet na to nie pozwoli to znaczy że to ,że się boi to bzudra. A jeśli się zgodzi i będzie mu się podobać, to rozpal go tak , żeby "odpływał" a ty szybko możesz mu założyć gumkę i wskoczyć na niego , może się wtedy przelamie
Vidal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 15:45   #9
MaryJane100
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vidal Pokaż wiadomość
z mojego punktu widzenia jako faceta to bardzo dziwne. Rozumiem 3-4 miesiące ale nie rok. Jeśli minął rok i dalej jest to samo i że niby boi się wpadki to myślisz ,że coś się zmieni ? Nie, może być tak 2-3 lata a nawet do ślubu czy nawet po bo przecież będzie się bał. Moim zdaniem problem leży w czymś innym. Może ma jakiś kompleks? Widziałaś go w ogóle nago ? Macie jakieś pieszczoty oprócz seksu ?
Weź sprawy może w swoje ręce i zobacz jaki będzie wtedy efekt, butelka wina żeby się rozluzował, ubierz się seksi, zacznijcie się całować dotykać, jeśli poczujesz ,że jest "gotowy" to zacznij go tam pieścić ręką a potem może ustami , musisz go rozpalić. Wmawiaj mu , że na tym się skończy. Jeśli nawet na to nie pozwoli to znaczy że to ,że się boi to bzudra. A jeśli się zgodzi i będzie mu się podobać, to rozpal go tak , żeby "odpływał" a ty szybko możesz mu założyć gumkę i wskoczyć na niego , może się wtedy przelamie
Tak, inne pieszczoty mają miejsce. Widziałam go nago. On jest z natury człowiekiem raczej pewnym siebie, nie sądzę, żeby ta sytuacja była wynikiem kompleksów. Pytałam go, kiedy w takim razie się zdecyduje, powiedział, że za rok. Ale co jeśli faktycznie za rok stwierdzi, że możemy poczekać jeszcze kolejny... ? Rozmawiałam z nim kiedyś o osobach, które decydują się na seks czekać do ślubu. Stwierdził, że dla niego to ok... Ja nie wyobrażam sobie wyjść za mąż za kogoś z kim nie spróbowałam przed ślubem. Raczej go nie upiję, bo on praktycznie w ogóle nie pije alkoholu, poza tym nie wiem czy chcę, żeby tak wyglądał nasz pierwszy raz :p
Stary 2017-09-03, 16:07   #10
agiszonek
Raczkowanie

Cytat:
Tak, inne pieszczoty mają miejsce. Widziałam go nago. On jest z natury człowiekiem raczej pewnym siebie, nie sądzę, żeby ta sytuacja była wynikiem kompleksów. Pytałam go, kiedy w takim razie się zdecyduje, powiedział, że za rok. Ale co jeśli faktycznie za rok stwierdzi, że możemy poczekać jeszcze kolejny... ? Rozmawiałam z nim kiedyś o osobach, które decydują się na seks czekać do ślubu. Stwierdził, że dla niego to ok... Ja nie wyobrażam sobie wyjść za mąż za kogoś z kim nie spróbowałam przed ślubem. Raczej go nie upiję, bo on praktycznie w ogóle nie pije alkoholu, poza tym nie wiem czy chcę, żeby tak wyglądał nasz pierwszy raz :p
Jakbym czytała o swoim chłopaku
agiszonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 21:21   #11
MaryJane100
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agiszonek Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o swoim chłopaku
Eh, jest nas więcej... :p A dlugo jesteście razem? Rozmawiasz z nim o tym? Pogodziłaś się z tym, czy coś próbujesz zdziałać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-04, 05:17   #12
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Myślę, że to bujda z tym strachem przed ciążą. I ten tekst, że za rok?
On po prostu nie chce. Ja bym mu powiedziała, że chcę się z nim kochać, męczy mnie ta sytuacja. To nie jest 17 latek który dostanie szlaban na miesiąc za gumki pod łóżkiem, tylko dorosły facet. Jak facet nie ma pociągu, to znaczy, że coś jest nie halo, ale z nim. Boi się rodziców? Przecież na początku możecie używać gumki + tabsy + konczenie na zewnątrz.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 10:02   #13
agiszonek
Raczkowanie

Cytat:
Eh, jest nas więcej... :p A dlugo jesteście razem? Rozmawiasz z nim o tym? Pogodziłaś się z tym, czy coś próbujesz zdziałać?

Jesteśmy razem 10 miesięcy. Próbowałam z nim rozmawiać, ale on zawsze zbywa tym, że tylko jedno mam w głowie i że mamy jeszcze czas.
agiszonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 19:25   #14
heavyduty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agiszonek Pokaż wiadomość
Jesteśmy razem 10 miesięcy. Próbowałam z nim rozmawiać, ale on zawsze zbywa tym, że tylko jedno mam w głowie i że mamy jeszcze czas.
Hmmm! Podobno to nam, facetom tylko jedno w głowie. Jak widać nie można mierzyć wszystkich jedną miarką.

A tak na poważnie stwierdzenie,,tylko jedno Ci w głowie" chyba by mi przez gardło nie przeszło. Może to już nie te czasy, a może ja jestem ciut ,,oldskulowcem" ale inicjatywa jednak powinna być mimo wszystko w większości po samczej stronie.
Stary 2017-09-07, 15:56   #15
ewelina_97
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Brak seksu od początku związku

Doskonale Cię rozumiem. Ja z moim chłopakiem jestem duuuużo dłużej niż Ty i jeszcze tego nie robiliśmy, bo brak u niego inicjatywy. Mieliśmy jedno nieudane podejście, ale to było rok temu (!!!) i od tamtej pory cisza, rozmawiać o tym nie chce, jestem zrozpaczona i nie mam zielonego pojęcia, co robić...
ewelina_97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-07, 17:38   #16
Andz126p
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelina_97 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem. Ja z moim chłopakiem jestem duuuużo dłużej niż Ty i jeszcze tego nie robiliśmy, bo brak u niego inicjatywy. Mieliśmy jedno nieudane podejście, ale to było rok temu (!!!) i od tamtej pory cisza, rozmawiać o tym nie chce, jestem zrozpaczona i nie mam zielonego pojęcia, co robić...
Może ma problemy z potencja?
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-07, 17:41   #17
Renia8
Przyczajenie

Dziwna sprawa generalnie. Nie ukrywam, że gdybym się miała prosić chłopaka o sex czułabym się upokorzona. Moim zdaniem to Twój chłopak coś przed Toba ukrywa i dlatego nie dopuszcza do zbliżenia. Sex to ważna część w związku nie tylko dlatego, że sam w sobie jest przyjemny, ale przede wszystkim dlatego ze umacnia relację pomiedzy partnerami.
Renia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości