|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Do Karo-la
Przepraszam z góry za zaśmiecanie i zabieranie czasu
![]() Mianowicie wklejam fotkę najlepszego wg.mnie make-upu,który chyba cholernie trudno wykonać... Może napisałabyś jak się do tego zabrać??Urodę mam w podobnym typie jak Pani z fotki więc powinno wyjść jako tako. Baaardzo dziękuję za odpowiedź,jeżeli taka się pojawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Karo-la
ekmh a nie lepiej bylo wyslac PW?
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja tam widze kreski zrobione linerem i przycieniowany zewnętrzną strone powieki :|
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Modelka na zdjęciu ma urodę azjatycką i wiadomo makijaz dobrany został do modelki
![]() Potrzebujesz : - Czarny eyeliner/kohl - 4 cienie ( beżowy, miedziany ,brązowy i granatowy ) - róż - bezbarwny błyszczyk lub satynowa pomadka wkolorze naturalnym Jasym beżem malujesz miejsce pod łukiem brwiowym, miedzianym załamanie powieki lekko wyciągając do góry , brązem zaznaczasz zewnętrzne kąciki oka i delikatnie wewnętrzne, na środku ruchomej powieki widzę plamkę beżowego cienia. Eyeliner kładziesz na górną i wewnętrzną ( dolną ) powiekę. Dolna powieka pociągnięta jest miedzianym cieniem i na to granatowy cień ![]() Usta podejrzewam ,że sa naturalnego koloru - lub pociągnięte satynowa pomadką - policzki to ciepły odcień "brudnego różu ". Tak ja wykonałabym ten makijaż ![]() BTW A wątek to chyba na wizazystkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
makijazyk specyficzny, ale zauwaz ze uroku dodaja mu mocne i wyrazne brwi modelki, baz nich bylby przyciezkawy, a jesli sie takich nie ma to namalowac ich niestety nie mozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
@Jakiś bardzo naturalny podkład- bez pudru, bo twarz się świeci troszkę,a nabłyszczacza tu nie ma.
@Jasny beżowy cień pod łukiem brwiowym i na ruchomej powiece,brwi poprawione cieniem lub kredką i zczesane do góry. @Złocistomiedziany cień nałożony w załamaniu i wyciągnięty aplikatorem do skroni. @Kreska linerem na górnej powiece wzdłuż linii rzęs, od wewnętrznego kącika oka, kończąca się jaskółką- czyli ostro i do góry, ale łuk jest naturalny. @Wewnątrz powiek czarny kajal (khol). @Dolna powieka podkreślona tym samym miedzianozłotym cieniem, pod rzęsami kreska linera od wewnętrznego kącika - łączy się z jaskółką. @Na tej kresce cień perłowy opalizujący granat. @Usta bardzo naturalne- podejrzewam że to tylko błyszczyk. @Różu nie widzę. ![]() ![]() Dorzucam jeszcze fotke odpowiednich do tego moim zdaniem Inglotów-P-perła, Mx- Matrix.
Edytowane przez karo-la Czas edycji: 2006-05-16 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Z brwiami nie będzie problemu bo mam nawet szersze i uwielbiam takie
![]() Qrde obaw2iam się,że makijaż będzie niesamowicie trudny;(( A moją fotkę załączam,nic nie widać i oto chodzi;P Ale coś tam dojrzycie może. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Karo-la,mogę posłać jakieś bardziej wyraźne zdjęcie na twoją skrzynkę mailową i oceniłabyś czy da się coś takiego wykonać ,albo może doradziłabyś mi jakiś inny makijaż.
sorry,że akurat Ciebie pytam,ale niestety ostatnio jest taka tendencja,że kosmetyczki nie mają kompletnie gustu i ich makijaże są kiczowate i w efekcie nie ma kogo zapytać o poradę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Nefryt - no niewiele tu widać- daj fotke na karo_f(małpa)tlen.pl jak wieczorkiem wrócę z uczelni to zerknę, i coś poradzimy
![]() I bardzo mi miło że pytasz akurat mnie ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ta twarz w 1 poście to jakiś potwór
![]() ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Dla mnie ta kobieta na pierwszej fotce jest najładniejszą jaką w życiu widziałam,a makijaż wprost cudny.
Nos też ma mały i nic brzydkiego hmmm..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.