![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Mam 31 i nigdy nie mia³am ch³opaka
Zwykle czyta³am tutaj tematy o podobnej tre¶ci, ale zak³adane przez mê¿czyzn. Niestety, jako reprezentantka p³ci przeciwnej równie¿ dzisiaj poruszam ten w±tek.
Jak w tytule, w tym roku wypada 31 wiosen, a ja nadal nic. Dobrze pamiêtam mój rocznik 86', pierwszy który poszed³ do gimnazjum (nie byli¶my ju¿ dzieciakami z podstawówki). Dziewczynom z klasy wydawa³o siê chyba, ¿e to jaka¶ nobilitacja, namiastka doros³o¶ci, bo opowiada³y z wy¿szo¶ci± o swoich "partnerach" których ju¿ maj±, licz±c, ¿e zaimponuj± reszcie. Mnie to ¶rednio rusza³o bo wiadomo, szczeniackie zaloty, mo¿e lepiej jednak usi±¶æ nad lekcjami. Tak przelecia³o te¿ liceum, a po liceum studia. Obecnie pracujê w sklepie, jak na razie niczego lepszego jako magister socjologii nie znalaz³am. Sytuacja wci±¿ ta sama. Ani razu nie zosta³am przytulona czy te¿ poca³owana przez mê¿czyznê. Mam wra¿enie, ¿e ¿aden nie okaza³ mi zainteresowania. Seks oczywi¶cie nigdy nie mia³ miejsca (gdy czytam o tym, ¿e dwudziestoparoletnie kobiety sprzedawa³y dziewictwo za naprawdê spore sumy, to chyba mog³abym zostaæ milionerk±). Portal randkowy wys³a³ mnie na dwa spotkania, ka¿de zakoñczy³o siê na jednej, ¶rednio udanej randce. W pierwszym zastosowa³am taktykê "niech siê pierwszy odezwie jak mu zale¿y" - widaæ nie zale¿a³o. W drugim przypadku zadzwoni³am, przynajmniej szczerze odpowiedzia³, ¿e nie jestem w jego typie i nie planuje kolejnych spotkañ. No có¿... Na studiach stara³am siê zagadywaæ do ludzi, tak¿e tych o wiêkszej ilo¶ci testosteronu, ale nie zosta³am ani razu poproszona o numer czy poderwana. Tu pewnie pomy¶licie, ¿e jestem brzydka. Mo¿e jestem, ale wcale tak nie uwa¿am, swój wygl±d lubiê i jak mogê dbam o niego. Staram siê byæ pogodna, ale bez nachalno¶ci, raczej nie odstraszam. Czy to naprawdê za ma³o? Przeszkadza mi to, a te¿ nie jest tak, ¿e rozkrêcam karierê jako bizneswomen i zwi±zki odk³adam na pó¼niej, bo to bzdura. Nie wiem czy która¶ w tym wieku ma podobny problem, o ile s± trzydziestoparoletnie dziewice, to czy nie by³a taka chocia¿ raz adorowana przez faceta? Jak to jest, ¿e skoñczy³am t± socjologiê, a za nic nie znam siê na ludziach? Edytowane przez ojannajoanna Czas edycji: 2017-11-04 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Dot.: Mam 31 i nigdy nie mia³am ch³opaka
Powiem tak, nie trafi³a¶ na fajnego ch³opaka., albo jeste¶ zbyt wymagaj±ca. Ja flirtuje i flirtuje, ale jako¶ nie ma tego klikniêcia z tym co chce, a z tymi co nie chce to jest tak, ¿e s± i to w sporej ilo¶ci, ale có¿ z tego, ¿e to nie jest ten, którego ja chce. Musisz otworzyæ siê na ludzi, nie szukaæ na si³ê,a w koñcu kto¶ siê trafi. Mo¿e masz jaki¶ fajnych kolegów z pracy, b±d¼ kole¿anki, które maj± fajnych kolegów, wychod¼ na przys³owiowe piwo, b±d¼ u¶miechniêta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 831
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7854309 1]Bo socjologia - z tego co wiem - nie traktuje o jednostkach, a o zbiorowo¶ciach.[/QUOTE]
Oczywi¶cie, ¿e masz racjê, to pytanie to mia³ byæ raczej taki refleksyjno-smutny akcent na koniec mojego posta, wiêc nie bierz tego dos³ownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
|
Przepraszam za nies³uszne pos±dzenie o trolling
![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-11-06 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7854321 1]Id¼ pogadaj z 'kole¿ank±' na w±tku pt.
Szanse na zwi±zek a kompletny brak urody. Jest po filozofii, jest brzydka jak noc i pracuje na ta¶mie. Jak widaæ - mo¿e byæ gorzej. Trollu. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- To nie mia³ byæ ¿aden akcent, ty po prostu xxx wiesz o socjologii, trollu ![]() Fakt, ¿e w±tek bardzo podobny do mojego, jednak uwierz mi, ¿e nie jestem trollem, ani t± sam± osob±. A teksty w stylu "xxx wiesz o socjologii" nie stawiaj± Ciê w najlepszym ¶wietle. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-11-07 o 21:40 Powód: S³ownictwo w cytacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
|
Przepraszam, za nies³uszne pos±dzenie.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-11-06 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Ja nie wiem, czy troll, czy nie troll, bo nie doczyta³am ca³ego tematu, ale pls - ILO¦CI testosteronu, nie liczbie. Boli!!!
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7854333 6]Oczywi¶cie, trollu
![]() Proszê, przestañ. Nie jestem multikontem tamtej 26-latki, je¿eli masz takie uprawnienia mo¿esz sama siê przekonaæ. Apelujê do reszty, która bêdzie mia³a zamiar siê tu wpisaæ o normalne wypowiedzi. Do pani wy¿ej: poprawi³am, je¶li faktycznie k³uje w oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Trzymaj siê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Nie rozumiem takiego nag³ego najechania ¿e to troll pomimo, ¿e nie by³o to jeszcze sprawdzone... Mo¿na to napisaæ, mo¿na to podejrzewaæ, spoko, ale ¿eby w taki sposób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-11-05 o 00:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 634
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7854616 6]Wchodzisz na watek, oburza cie, ¿e go strollowa³am
![]() Z tego co widze Macintosh te¿ zarzuci³a¶ offtopem wiec nie czepiaj sie nyah87. Czemu troll, ¿e ma 31 lat i nie by³a w zwiazku? Autorko troche przysnê³a¶ jesli chodzi o pierwsze zwi±zki fakt ![]() ![]() 1.Czy widaæ po Tobie desperacje? 2. Jakie masz wymagania odno¶nie kandydata?? 3.Czy ³atwo u Ciebie z fizyczno¶cia? W±tpie by 30 latkowi chcia³o sie czekaæ nie wiadomo ile na poca³unek czy seks. 4. Czy jestes nie¶mia³a, wstydliwa, ma³omówna czy raczej towarzyska,pewna siebie? 5. Czy okazujesz zainteresowanie czy jestes zdystansowana i nieufna? Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-11-05 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na pocz±tku dziêkujê, ¿e jednak wykaza³y¶cie zrozumienie. 1. W±tpiê ¿eby by³o widaæ po mnie desperacjê, staram siê byæ u¶miechniêta, ale nie wlepiam sobie na twarz pó³metrowego banana i nie terroryzuje spo³eczeñstwa. Na randkach te¿ raczej zachowywa³am siê normalnie. 2. Brak kosmicznych wymagañ. Zadbany - ale to chyba oczywiste. Brunet, blondyn - bez wielkiego znaczenia. No mo¿e osoba z niebotyczn± nadwag±, niestety mia³aby niewielkie szanse (w sumie to chyba ¿adne), ale mówiê tu o jakich¶ skrajno¶ciach (a tych raczej pod ¿adn± postaci± nie lubiê). Co do charakteru to z psychopat±, alkoholikiem (ogólna tendencja do na³ogów) nie zwi±za³bym siê. Ca³y czas jednak uwa¿am, ¿e s± to normalne oczekiwania, jakie posiada wiêkszo¶æ kobiet (choæ z drugiej strony zwyczajnie siê na tym nie znam) 3. Niestety jestem jak to siê mówi "konserw±" i seks wchodzi³by w grê dopiero po ¶lubie, co jak rozumiem, wkopuje mnie ca³kowicie. Okazywanie sobie czu³o¶ci - ok, ale nie na pierwszym spotkaniu, mo¿e to naiwne, ale uwa¿am, ¿e pierwszy kontakt mo¿na fajnie nawi±zaæ bez wk³adania sobie jêzyka do mordy. 4. Trudno mi mówiæ, czy jestem towarzyska, bo zwyczajnie nie mam znajomych. W krêgu rodziny uchodzê raczej za osobê spokojn±, choæ gdy mam swoje zdanie artyku³ujê je i nie dajê siê st³amsiæ, ale to g³ównie podczas jakich¶ bardziej za¿artych dyskusji przy obiadkach ![]() 5. Na obu spotkaniach, które mia³y miejsce stara³am siê du¿o s³uchaæ i sama odpowiadaæ, wysz³am z za³o¿enia, ¿e facet to mój (mo¿e dziwnie zabrzmi) mój sprzymierzeniec, wiêc w±tpiê, ¿e wysz³am na osobê nieufn±. To raczej moi rozmówcy byli ma³o przystêpni ![]() Edytowane przez ojannajoanna Czas edycji: 2017-11-05 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Szukaj na katolickim portalu tam znajdziejsz faceta ktory poczeka do slubu. Kolezanka poznala tam narzeczonego
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli planujesz czekac do slubu..hmm moze byc ciezko o kandydata.. bo jednak wiekszosc tych co tez chcieli czekac juz po ¶lubie dawno. A Ci co chca w tym wieku czekac -mam na mysli faceci to byloby to troche podejrzane moim zdaniem. No bo co 30 letni facet bez seksu ca³e ¿ycie? No nie wiem...jakos stereotypy ci±gle ¿ywe ![]() ![]() ![]() Czy planujesz zak³adanie rodziny? Twoj wiek tez moze zmniejszac ilosc kandydatów bo trzeba wszystko przy¶pieszyc a nie kazdy facetet w ciemno bedzie chcia³ sie hajtac zaraz... Czy rozwodnik wchodzi³by w gre czy tylko kawaler? Próbowa³as w duszpasterstwach, w ko¶ciele, na portalach katolickich?? Sadze ¿e tam duza szansa na znalezienie odpowiedniego kandydata. ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Faktycznie troszeczkê siê spó¼ni³am... na portalach katolickich nigdy nie szuka³am, we wspólnotach równie¿ nie (zawsze my¶la³am, ¿e skoro nie zaczê³am od oazy to pó¼niej ju¿ nie ma co uderzaæ), ale spróbujê, bo w gruncie rzeczy to wydaje siê byæ ciekawym pomys³em, sprawdzê jak siê tam wkrêciæ. Dziêkujê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 420
|
Wydaje mi siê, jak sama wcze¶niej wspomnia³a¶ - ¿e nie masz ¿adnych znajomych... i to w sumie tak naprawdê niby g³upota, aczkolwiek rzuca siê to na relacje miêdzyludzkie. Z w³asnego do¶wiadczenia wiem, ¿e mê¿czy¼ni lubi± te¿ jak kobieta na spotkaniach zaciekawia swoim charakterem, te¿ sporo opowiada jakie ma zainteresowania, zajawki, opowiada historie ze swojego ¿ycia, nie chodzi o opowie¶ci z "grubych melan¿y" ale mimo wszystko fajnie by by³o, gdyby ch³opak te¿ widzia³, ¿e gdzie¶ bywasz/bywa³a¶, co¶ prze¿y³a¶... Sam zadbany i elegancki wygl±d + status wykszta³cenie wy¿sze nie sprawi±, ¿e wydasz siê ciekawym cz³owiekiem, skoro nie wiele masz o sobie tak naprawdê do powiedzenia.
Moja rada? Nie szukaæ nawet na si³e tego faceta, co po prostu otworzyæ siê na spo³eczeñstwo. Ja wiem, ¿e liceum i studia siê skoñczy³y, ka¿dy w swoj± drogê poszed³, ale na pewno masz jakie¶ ma³e zainteresowanie, mo¿esz poszukaæ grup które organizuj± co¶ ciekawego, czy nawet jak kole¿anka wy¿ej - nawet na jakie¶ fajne forum tematyczne siê zapisaæ o temacie który lubisz, to i ³atwiej rozmowa pójdzie a czas spêdzisz przyjemnie. A mo¿e i jaki¶ znajomych poznasz? Nie chodzi o to, by¶ by³a gwiazd± towarzystwa i mia³a super paczke przyjació³, ale mimo wszystko nawet wyj¶cie z domu, porobienie czego¶ ciekawego, czasem nawet szalonego poprawi Twoj± pewno¶æ a inni to zauwa¿±. Powodzenia ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pielgrzymki tez podobno s± fajnym pomys³em by kogos poznaæ. Nie wiem jak bardzo praktykuj±ca jestes i jaki masz pogl±d na antykoncepcje..ale to moze byæ znacz±ce..tak¿e... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||||
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 269
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A je¶li uwa¿asz, ¿e wiara Ci przeszkadza, mogê Ci znale¼æ ¼ród³a do poczytania i pos³uchania. Powinno przej¶æ, je¶li rozum otwarty. Seks po ¶lubie mo¿e nie wyklucza udanego ma³¿eñstwa, jednak takie podej¶cie przesuwania rozwiniêcia znajomo¶ci po jej opieczêtowaniu stwarza ryzyko, ¿e podpiszesz cyrograf z góry na co¶, czego jeszcze w pe³ni nie pozna³a¶. Wiêcej potem problemów przy anulowaniu i wiêksze ryzyko mêczenia siê w zâ˜☠â˜☠â˜☠anej relacji, której tak naprawdê siê nie chcia³o. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twoim problemem jest brak inwestycji w siebie, swoje ¿ycie. Niska "wola ¿ycia" sprawia, ¿e zadowalasz siê byle czym i potrafisz tak przeczekiwaæ. Stwórz siebie najpierw, potem zacznij siê rozgl±daæ za kim¶ równie ciekawym. Dopóki sama nie jeste¶ ciekawa dla siebie, nie jeste¶ dla siebie wyzwaniem, warto¶ci± i celem samym w sobie, dopóty nie warto rozgl±daæ siê za kim¶, kto mia³by Ciebie pokochaæ. My¶lisz, ¿e facet pomóg³by Ci ruszyæ z ¿yciem? Wype³niæ pustkê egzystencji, daæ szczê¶cie? Je¶li sama nie potrafisz o siebie zadbaæ, nikt inny za Ciebie tego nie zrobi. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to sie ³atwo mówi..wyj¶æ do ludzi..tez to przerabia³am.. Mozna wychodzic a i tak nikogo odpowiedniego nie spotkac..Autorce czas ucieka tak serio wiec uwazam ¿e powinna sie zarejestrowac na portalach i po prostu tu ¿yæ rozwijac zainteresowania a tu bez spiny poznawac ludzi z portali randkowych katolickich. Wazne jest dzia³anie. Wolnych facetów po 30 tez mniej. Poza tym wielu ogarniêtych facetów tylko niesmia³ych po pracy idzie do domu ![]() Gdyby autorka chodzi³a teraz po duszpasterstwach..to by³oby to troche sztuczne bo wczesniej a¿ tak sie nie interesowa³a takimi spotkaniami religijnymi poza tym tam tez przewaga kobiet jest... Wed³ug mnie autorka potrzebuje zdecydowanego powaznego faceta który tez chce czekac do slubu a takiego raczej znajdzie na portalu. Poza tym tam jest wiecej kandydatów i wieksza szansa. Autorko jakie masz zainteresowania/ hobby? Jakas pasja? To takze moze Ci pomóc. Nie mam tu na mysli "sport, podró¿e, jazda na rowerze" tylko cos co Cie wyró¿ni na tle innych np : klasyczna motoryzacja, historia Japonii, zbieranie znaczków, szachy, wspinaczka, szyde³kowanie, jazda na motocyklu" itp.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No taa bo jak nie poszli do ³ózka to sie nie znaj± jasne... ![]() To ze para by³a dopasowana seksualnie przed slubem wcale nie oznacza ¿e 5 lat po slubie tez bedzie. Ludzie sa ma³zenstwem wczesniej uprawiajac seks a po 10 latach moga sie nie znac do koñca...To nie jest tak ¿e jak pojdziesz z kims do ³ó¿ka to juz go znasz w pe³ni.. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- A jakies inne? Facet moze sie nie poznac na wierszach. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-11-05 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||||
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 269
|
@White_Dove
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@ojannajoanna Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Czy ja wiem... zawsze to robi³am, cieszy³o mnie to i wystarcza³o. My¶lê, ¿e trzeba bêdzie poszukaæ czego¶ nowego (pad³ tu ju¿ pomys³ zapisania siê na jakie¶ warsztaty).
@Sheev Wybiorê, który ma opu¶ciæ szufladê i postaram siê wstawiæ ![]() Edytowane przez ojannajoanna Czas edycji: 2017-11-05 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 501
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 897
|
Wysyp ostatnio identycznych w±tków na Wiza¿u: 30+ lat a czas ucieka. Autorko, Twoje zainteresowania nie musz± byæ oryginalne, by ¶wiadczyæ o Twojej wyj±tkowo¶ci. B±d¼ sob±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 406
|
Tê presjê "uciekaj±cego czasu" to niektóre moje kole¿anki czu³y ju¿ 10 lat temu, na licencjacie. Wiêc to jest kwestia samopoczucia, presji, a nie jakiej¶ umownej liczby metrykalnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.