|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
wysoka prolaktyna bromergon
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: wysoka prolaktyna bromergon
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dzieki za odpowiedz. W sumie to nie robilam zbyt duzego rozeznania w kwestii drugiego leku- slyszalam ze ten drozszy kosztuje 200 zl, z kolei bromergon kilkanascie, wiec nie jest to kwestia 50 zl... ale byc moze zle cos zrozumialam
planuje isc do endokrynologa, byc moze cos nie tak z tarczyca i stad podwyzszona prolaktyna? nie usmiecha mi sie cale zycie brac tych tabletek, czy to drozszych czy tanszych :/ zreszta ginekolog tez zalecil, zebym moze za jakis czas wybrala sie do endo. ale chyba nie chce czekac, wole isc teraz i wiedziec co tam sie dzieje dokladnie. jakie badania zrobic? ide do endo prywatnie i wole od razu przyjsc z wynikami badan niz tracic kase na wstepna wizyte z ktorej niewiele sie dowiem :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej, mam duży problem z prolaktyną. Nie mogę zajść w ciążę prawie rok czasu i zrobiłam różne badania. Dziś zalogowałam się na konto z wynikami i mam poziom prolaktyny......600
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Skutki uboczne, cóz..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Z tego co kojarze to zbyt wysoka prolaktyna jest leczona wlasnie farmakologicznie albo może swiadczyc o guzie przysadki mozgowej. Nie wiem jak ma się prolaktyna do tarczycy, tu już musisz zapytac ginekologa-endokrynologa, np. wejdź na edoktor24.pl i zapytaj o poradę. Jeśli obecne tabletki niosa ze soba skutki uboczne to może zaproponuje ci alternatywne leczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Problem z zajściem to jest przy wysokiej prolaktynie. Kuzynka tak miała i po kuracji bromergonem dopiero zaszła w ciążę. O ile pamiętam brała to 3 miesiące chyba i już teraz nie bierze. Jedyne na co narzekała to, że zaraz po zażyciu miała lekkie mdłości. To ponoć normalne przy tym leku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.