|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
jak zwęzić płytkę paznokcia
mam taki mały problem...mam dosyć szeroką płytkę paznokcia żeby spiłować ją na kwadrat... jak piłuję na kwadrat to paznokietek odrazu robi sie jeszcze bardziej szeroki..więc mam takie pytanko czy można zwężyć płytkę nie chodząc do kosmetyczki??......
czekam na odpowiedzi...![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak zwężyć płytkę paznokcia
Witaj na Wizażu
![]() edit Dopiero zauważyłam, że założyłaś drugi taki wątek na Paznokciowym. Na drugi raz staraj się nie zakładać dwóch wątków o takiej samej tematyce ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że jest to możliwe. Ja na przykład miałam problem z paznokciami u stóp bo mi wrastały. I chociaż chirurg niejednokrotnie przycinał mi płytkę ona i tak odrastała szeroka i problem się powtarzał. W końcu udałam się do kosmetyczki, która pozakładała mi na paznokcie specjale klamerki. Chodziłam z nimi kilka miesięcy i płytki paznokciowe zmieniły swój kształt. Teraz są węższe i bardziej uniesione do góry. Chyba na łapki też można coś takiego założyć.
A jeszcze jedna historyjka: Mam znajomą, która ma dziwny nawyk ugniatania skórek wokół paznokci. Jak siedzi, to nie potrafi zwyczajnie trzymać rąk tylko zawsze palcami jednej ręki ściska kolejno palce drugiej. Od tego ma niesamowicie wąziutkie paznokcie chociaż kiedyś takich nie miała. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Przenoszę na forum Paznokcie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie słyszałam aby klamry były stosowane na paznokcie u rak- stosuje je sie na wrastające paznokcie u stóp by nie wrastały, a nie po to by miały ładnieszy kształt.
Niestey, takimi paznokciami ci obdarowała natura- nie kazdmu pasuje piłowanie paznokietków w kwadrat, podobnie jak nie kazdemu do twarzy z grzywką Prawdopodobie dla Ciebie ładnieszym kształtem bedą migdałki (nawiasem mówiac szpice, teraz sa najmodniejsze w paznokciowym swiecie). jezeli chcesz optycznie zwęzic płytke paznokcia nakładaj lakier zostawiajac po bokach- koło skórek - niepomalowany pasek. Wybieraj raczej ciemne lakiery i umikaj frencha.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Paznokcie u rąk także mogą wrastać (chociaż to jest o wiele rzadziej spotykane niż w przypadku stóp) i wtedy również można założyć klamerkę. Faktycznie nie służą one do upiększania panokci ale są w stanie zwęzić płytkę, więc jeśli komuś bardzo na tym zależy to chyba można?
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie umiem sobie tego wyobrazić...chyba że ktos maniakalnie obgryza paznokcie (moj brat ) i mu wrastają...ale czy to możliwe? ![]() ja Ci polecam tipsy...one wydłużą płytkę i już po kilku miesiącach to zauważysz...i do kosmetyczi nie musisz iść (tylko do stylistki |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Podobno wszystko dlatego że mam cholernie twarde paznokcie a bardzo delikatne ciało.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
to zupełnie jak ja
..musze uważać na toborety
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

czekam na odpowiedzi...

nie umiem sobie tego wyobrazić...chyba że ktos maniakalnie obgryza paznokcie (moj brat
) i mu wrastają...ale czy to możliwe?