![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Facet się mnie wstydzi
Mój chłopak ostatnio dziwnie się zachowuje. Odnoszę wrażenie, że się mnie wstydzi. Mamy po 23 lata, oboje studiujemy, jesteśmy razem od kilku lat. Kilka dni temu poszedł na imprezę kolegi, na którą został ponoć zaproszony sam. Nie robiłam z tego problemu. Tym razem zaprosił go inny kolega razem ze mną. Mieliśmy iść razem, ale on się rozmyślił i powiedział, że chyba nie pójdzie. Przyjeżdża do niego koleżanka ze swoim chłopakiem i razem jadą na wycieczkę. Zaproponował mi żebym pojechała z nimi, zgodziłam się. Następnego dnia kiedy mówił o tym wyjeździe, wyrażał się w taki sposób, że zrozumiałam że jedzie z nimi sam, beze mnie. Spytałam go co ze mną, to odpowiedział, że my razem też gdzieś sobie pojedziemy i będzie jeszcze fajniej. Nie odzywałam się już, bo nie chciałam się narzucać ani wpraszać ale to dla mnie dziwne, że woli jechać beze mnie. Kolejna sytuacja wyglądała tak, że miałam czekać na niego po jego zajęciach przed budynkiem, ale powiedział że wyjdzie 15 minut wcześniej. Natomiast tydzień wcześniej kiedy czekałam w kawiarni twierdził, że to bardzo ważne zajęcia i wcześniej absolutnie nie da rady wyjść. Wtedy od razu pomyślałam, że nie chce żeby jego znajomi go ze mną zobaczyli, bo się zwyczajnie wstydzi. Nie wiem co o tym myśleć.. Jakieś pół roku temu organizował imprezę u siebie, o której się dowiedziałam przypadkiem i na którą zaprosił znajomych, koleżanki ale nie mnie. Pokłóciłam się z nim o to, że nawet nic mi nie powiedział, ale stwierdził że nie musi mi o wszystkim mówić. Twierdzi, że to poważny związek, że mnie kocha ale jego zachowanie nie zawsze na to wskazuje. Niby jest ze mną ale woli imprezować z kolegami, koleżankami. Czy to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Facet się mnie wstydzi
Ile macie lat i jak długo jesteście ze sobą? Może zwyczajnie się znudził i chciałby spędzać więcej czasu sam, potrzebuje więcej niezależności?
Rozmawiałaś z nim o problemie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Piszesz że jesteście ze sobą kilka lat. Znasz jego znajomych, lubicie się? Chodziliście dawniej razem na imprezy? Czy to nagła zmiana?
Jest też możliwość, że lubi udawać "wolnego" na imprezach, flirtować itd. bez dziewczyny przy boku. Urządzanie imprezy u siebie i nie zapraszanie osoby z którą jest się "w poważnym związku" raczej nie jest normalne.
#4 |
Przyczajenie
|
Tak jak pisałam, po 23. Jesteśmy razem 5 lat. Powiedziałam mu wprost o tym, że mam wrażenie, że się mnie wstydzi ale stwierdził, że głupoty gadam, że absolutnie tak nie jest, ale żadnych konkretów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dla mnie jako faceta to nie jest normalne. Byłoby to jak najbardziej zdrowe , jeśli część swojego czasu spędzacie wspólnie, jak i przynajmniej raz na jakiś czas wychodzicie osobno (on z kumplami, ty z ze swoimi koleżankami). Jednak kilka sytuacji podobnych do siebie które opisałaś na moje oko nie są normalne, a po przeczytaniu ostatniej z ręką na sercu nasunęło mi się na usta tylko jedno słowo - "cham" . Poważny i zdrowy związek tworzy się poprzez przestrzeganie 3 kluczowych aspektów jakimi są szczerość,zaufanie jak i szacunek. Nie mniej jednak nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego może się Ciebie wstydzić, tym bardziej, że no kurde jesteście już długi czas razem. Ile macie lat? Jesteś jego pewna, jeśli chodzi o wierność...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Rzuć go zanim on rzuci Ciebie, jesteś opcją zapasową, traktowaną jak pomiotło.
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jego zachowanie nie jest normalne. Może wśród znajomych facet funkcjonuje jako singiel i spodobala mu się jakaś dziewczyna, więc pokazywanie się w twoim towarzystwie mu po prostu przeszkadza.
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
jak tak Cię kocha to dlaczego nie chodzi z Toba na imprezy ze swoimi znajomymi?
słowa, słowa, słowa ...... |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;79725321]jak tak Cię kocha to dlaczego nie chodzi z Toba na imprezy ze swoimi znajomymi? słowa, słowa, słowa ......[/QUOTE] tłumaczy to w ten sposób, że został zaproszony sam. a jak jest możliwość gdzieś wyjść razem, albo pojechać, to nie chce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
jakby moj partner urządzil imprezę i mnie na nią nie zaprosil to bym z nim zerwała od razu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Podejrzewałabym raczej, że nie chce by znajomi wiedzieli, że jest w związku, a nie, że się wstydzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz za wulgaryzmy- znam taką historię z czasów studenckich i wyglada podobnie do twojej, mojego męża kolega (a potem wspolny) przez całe 5 lat studiów miał moze ze 3 dziewczyny, kazdą bardzo kochał i w ogole byly "milosciami zycia", kazda uwazała, ze jest tą jedyną, chociaż zdarzało się, że czasowo tw miłości się pokrywały...Ożenił sie z czwartą, tuż po skończeniu studiów- na weselu pochwaliła sie nam, że oni sa razem juz 7 lat! Czaisz? Koledzy z akademika wiedzieli, że on ma jakąś dziewczynę w rodzinnej miejscowości, ale tym pannom ze studiów nic nie mowili, bo "moze to tylko plotki"...z kolei panna, ktora została żoną znała tych wszystkich kolegow z akademika i te pozostale dziewczyny jako KOLEŻANKI swojego faceta....ba! Nawet ponoć niektóre miały chłopaków i razem we trójkę z jej facetem jeździli na wycieczki, weekendy i takie tam ![]() Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2017-12-15 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Już go przyłapałaś na kłamstwach, więc nie wiem, nad czym jeszcze się zastanawiasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Coś mi tu śmierdzi, autorko. Rozumiem, że może chodzić sam na imprezy, na których będą tylko jego znajomi... no, ok, jeszcze ujdzie. Ale dlaczego nie zaprosił cię na imprezę u siebie? Obawiam się, że jesteś dla niego opcją zapasową.
#19 |
Zadomowienie
|
Kopia kolejnej historii z czasów moich studiów
![]() On chce mieć ciastko i zjeść ciastko. Być w związku i nie być. Nie chcę powielać komentarzy Wizażanek, więc podsumuję: Twój TŻ to palant. |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proste Koniec rozstrzasania. Co z tym zrobisz to druga sprawa, ale w temacie tego "co myślečo zachowaniu twojego faceta" to jedno zdanie jest wystarczające i podsumowujące. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A pytałaś się go po prostu dlaczego nie chciał, żebyś była na tej imprezie? Każda z opcji, którą wymieniłaś, dla mnie prowadziłaby do natychmiastowego rozstania.
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Moim.zdaniem on zyje zyciem singla a z Toba nie wie jak zerwac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Szczerze radzę ci rozważyć zmianę podejścia, bo tylko się namęczysz.
#30 |
Konto usunięte
|
Cos tu smierdzi facet moze podrywac inne dziewczyny za Twoimi plecami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.