Facet się mnie wstydzi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-15, 20:07   #1
icecream1
Przyczajenie

Unhappy

Facet się mnie wstydzi

Mój chłopak ostatnio dziwnie się zachowuje. Odnoszę wrażenie, że się mnie wstydzi. Mamy po 23 lata, oboje studiujemy, jesteśmy razem od kilku lat. Kilka dni temu poszedł na imprezę kolegi, na którą został ponoć zaproszony sam. Nie robiłam z tego problemu. Tym razem zaprosił go inny kolega razem ze mną. Mieliśmy iść razem, ale on się rozmyślił i powiedział, że chyba nie pójdzie. Przyjeżdża do niego koleżanka ze swoim chłopakiem i razem jadą na wycieczkę. Zaproponował mi żebym pojechała z nimi, zgodziłam się. Następnego dnia kiedy mówił o tym wyjeździe, wyrażał się w taki sposób, że zrozumiałam że jedzie z nimi sam, beze mnie. Spytałam go co ze mną, to odpowiedział, że my razem też gdzieś sobie pojedziemy i będzie jeszcze fajniej. Nie odzywałam się już, bo nie chciałam się narzucać ani wpraszać ale to dla mnie dziwne, że woli jechać beze mnie. Kolejna sytuacja wyglądała tak, że miałam czekać na niego po jego zajęciach przed budynkiem, ale powiedział że wyjdzie 15 minut wcześniej. Natomiast tydzień wcześniej kiedy czekałam w kawiarni twierdził, że to bardzo ważne zajęcia i wcześniej absolutnie nie da rady wyjść. Wtedy od razu pomyślałam, że nie chce żeby jego znajomi go ze mną zobaczyli, bo się zwyczajnie wstydzi. Nie wiem co o tym myśleć.. Jakieś pół roku temu organizował imprezę u siebie, o której się dowiedziałam przypadkiem i na którą zaprosił znajomych, koleżanki ale nie mnie. Pokłóciłam się z nim o to, że nawet nic mi nie powiedział, ale stwierdził że nie musi mi o wszystkim mówić. Twierdzi, że to poważny związek, że mnie kocha ale jego zachowanie nie zawsze na to wskazuje. Niby jest ze mną ale woli imprezować z kolegami, koleżankami. Czy to normalne?
icecream1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:11   #2
aaanankeee
Przyczajenie

Dot.: Facet się mnie wstydzi

Ile macie lat i jak długo jesteście ze sobą? Może zwyczajnie się znudził i chciałby spędzać więcej czasu sam, potrzebuje więcej niezależności?
Rozmawiałaś z nim o problemie?
aaanankeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:15   #3
ruda_beksa
Zakorzenienie

Piszesz że jesteście ze sobą kilka lat. Znasz jego znajomych, lubicie się? Chodziliście dawniej razem na imprezy? Czy to nagła zmiana?

Jest też możliwość, że lubi udawać "wolnego" na imprezach, flirtować itd. bez dziewczyny przy boku. Urządzanie imprezy u siebie i nie zapraszanie osoby z którą jest się "w poważnym związku" raczej nie jest normalne.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:17   #4
icecream1
Przyczajenie

Tak jak pisałam, po 23. Jesteśmy razem 5 lat. Powiedziałam mu wprost o tym, że mam wrażenie, że się mnie wstydzi ale stwierdził, że głupoty gadam, że absolutnie tak nie jest, ale żadnych konkretów.
Stary 2017-12-15, 20:18   #5
raj321
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez icecream1 Pokaż wiadomość
Mój chłopak ostatnio dziwnie się zachowuje. Odnoszę wrażenie, że się mnie wstydzi. Mamy po 23 lata, oboje studiujemy, jesteśmy razem od kilku lat. Kilka dni temu poszedł na imprezę kolegi, na którą został ponoć zaproszony sam. Nie robiłam z tego problemu. Tym razem zaprosił go inny kolega razem ze mną. Mieliśmy iść razem, ale on się rozmyślił i powiedział, że chyba nie pójdzie. Przyjeżdża do niego koleżanka ze swoim chłopakiem i razem jadą na wycieczkę. Zaproponował mi żebym pojechała z nimi, zgodziłam się. Następnego dnia kiedy mówił o tym wyjeździe, wyrażał się w taki sposób, że zrozumiałam że jedzie z nimi sam, beze mnie. Spytałam go co ze mną, to odpowiedział, że my razem też gdzieś sobie pojedziemy i będzie jeszcze fajniej. Nie odzywałam się już, bo nie chciałam się narzucać ani wpraszać ale to dla mnie dziwne, że woli jechać beze mnie. Kolejna sytuacja wyglądała tak, że miałam czekać na niego po jego zajęciach przed budynkiem, ale powiedział że wyjdzie 15 minut wcześniej. Natomiast tydzień wcześniej kiedy czekałam w kawiarni twierdził, że to bardzo ważne zajęcia i wcześniej absolutnie nie da rady wyjść. Wtedy od razu pomyślałam, że nie chce żeby jego znajomi go ze mną zobaczyli, bo się zwyczajnie wstydzi. Nie wiem co o tym myśleć.. Jakieś pół roku temu organizował imprezę u siebie, o której się dowiedziałam przypadkiem i na którą zaprosił znajomych, koleżanki ale nie mnie. Pokłóciłam się z nim o to, że nawet nic mi nie powiedział, ale stwierdził że nie musi mi o wszystkim mówić. Twierdzi, że to poważny związek, że mnie kocha ale jego zachowanie nie zawsze na to wskazuje. Niby jest ze mną ale woli imprezować z kolegami, koleżankami. Czy to normalne?

Dla mnie jako faceta to nie jest normalne. Byłoby to jak najbardziej zdrowe , jeśli część swojego czasu spędzacie wspólnie, jak i przynajmniej raz na jakiś czas wychodzicie osobno (on z kumplami, ty z ze swoimi koleżankami). Jednak kilka sytuacji podobnych do siebie które opisałaś na moje oko nie są normalne, a po przeczytaniu ostatniej z ręką na sercu nasunęło mi się na usta tylko jedno słowo - "cham" . Poważny i zdrowy związek tworzy się poprzez przestrzeganie 3 kluczowych aspektów jakimi są szczerość,zaufanie jak i szacunek.

Nie mniej jednak nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego może się Ciebie wstydzić, tym bardziej, że no kurde jesteście już długi czas razem. Ile macie lat? Jesteś jego pewna, jeśli chodzi o wierność...?
raj321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:24   #6
dori7
Zadomowienie

Rzuć go zanim on rzuci Ciebie, jesteś opcją zapasową, traktowaną jak pomiotło.
Stary 2017-12-15, 20:26   #7
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Piszesz że jesteście ze sobą kilka lat. Znasz jego znajomych, lubicie się? Chodziliście dawniej razem na imprezy? Czy to nagła zmiana?

Jest też możliwość, że lubi udawać "wolnego" na imprezach, flirtować itd. bez dziewczyny przy boku. Urządzanie imprezy u siebie i nie zapraszanie osoby z którą jest się "w poważnym związku" raczej nie jest normalne.
Znam jego znajomych z imprez, które mój chłopak u siebie organizował. Nie byłam na wielu, bo mam wrażenie, że on po prostu nie chce żebym na nich była bo to grono z jego studiów, a ja bym tylko przeszkadzała. Tak to odbieram. Raz organizował u siebie imprezę urodzinową ale mówił, że będą sami koledzy, więc nie przyszłam bo myślałam, że będę się głupio uczuła. Po imprezie okazało się, że były dziewczyny, które niby "przyciągnął ze sobą jego kolega". Chodzi na imprezy beze mnie, bo podobno zapraszają go bez osoby towarzyszącej ale na każdej jest jego koleżanka, z którą nawet kupił ostatnio wspólny prezent koledze z okazji urodzin. Kiedy ten drugi kolega zaprosił go ze mną, to on nie chce iść i wydaje mi się, że to ja jestem problemem. A wiem, że do tej koleżanki też pisał czy będzie na imprezie. Skoro miałby iść ze mną, to po co jeszcze tę drugą koleżankę o to pyta? Martwi mnie też ten wyjazd - jego koleżanka, jej chłopak i on. tak jakby on nikogo nie miał, a dobrze wie, że chciałam jechać. Nie wiem czy wyolbrzymiam sytuację, czy faktycznie jest coś nie tak. Czasem myślę, że jest ze mną bo jestem takim wypełniaczem wolnego czasu, a bawić się woli sam.
Stary 2017-12-15, 20:30   #8
pfffh
Zadomowienie

Jego zachowanie nie jest normalne. Może wśród znajomych facet funkcjonuje jako singiel i spodobala mu się jakaś dziewczyna, więc pokazywanie się w twoim towarzystwie mu po prostu przeszkadza.
Stary 2017-12-15, 20:33   #9
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez raj321 Pokaż wiadomość
Dla mnie jako faceta to nie jest normalne. Byłoby to jak najbardziej zdrowe , jeśli część swojego czasu spędzacie wspólnie, jak i przynajmniej raz na jakiś czas wychodzicie osobno (on z kumplami, ty z ze swoimi koleżankami). Jednak kilka sytuacji podobnych do siebie które opisałaś na moje oko nie są normalne, a po przeczytaniu ostatniej z ręką na sercu nasunęło mi się na usta tylko jedno słowo - "cham" . Poważny i zdrowy związek tworzy się poprzez przestrzeganie 3 kluczowych aspektów jakimi są szczerość,zaufanie jak i szacunek.

Nie mniej jednak nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego może się Ciebie wstydzić, tym bardziej, że no kurde jesteście już długi czas razem. Ile macie lat? Jesteś jego pewna, jeśli chodzi o wierność...?
Może się mnie wstydzić dlatego, że ostatnio po prostu przytyłam i nie wyglądam tak dobrze jak kiedyś. Oczywiście już zaczęłam robić wszystko żeby wrócić do dawnego wyglądu ale tutaj nie o to chodzi żeby on mnie kochał tylko wtedy gdy mam świetną figurę, a gdy to się zmieni, udawał, że ja nie istnieję. Co do jego wierności, to nie wiem co mam o tym myśleć, bo zawiodłam się już na nim bardzo, ale to było już naprawdę dawno. Nie potrafię chyba tego ocenić, bo go kocham i może przekształcam trochę to co się dzieje, na jego korzyść, patrząc przez tzw. różowe okulary i sama go usprawiedliwiam przed sobą. Z kolei on pięknie umie mówić jak on kocha, jak mu zależy i jest przekonujący. Ale są takie sytuacje jak te, które opisałam, które wskazują na coś zupełnie innego. Poza tym jak na kilkuletni związek, to mamy także łóżkowy problem, który wynika z jego strony. Nie wierzę w to, że sypia z kimś na boku, ale mnie też unika. Nie wiem jak to naprawić i czy jest sens to naprawiać.
Stary 2017-12-15, 20:38   #10
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

jak tak Cię kocha to dlaczego nie chodzi z Toba na imprezy ze swoimi znajomymi?

słowa, słowa, słowa ......
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:44   #11
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Jego zachowanie nie jest normalne. Może wśród znajomych facet funkcjonuje jako singiel i spodobala mu się jakaś dziewczyna, więc pokazywanie się w twoim towarzystwie mu po prostu przeszkadza.
jeśli chodzi o jakąś dziewczynę, to jest jedna, która przychodzi mi na myśl - jego koleżanka z roku. bywałam o nią zazdrosna, ale oczywiście usłyszałam, że przesadzam a jak zwróciłam mu uwagę na to, że z nią pisze to jeszcze na mnie nakrzyczał, że on będzie z nią pisał, bo razem studiują, to jego koleżanka a później sama mam wyrzuty, że go może próbuję ograniczać. na wszystkich imprezach ona jest, u niego albo uu innych. składał się z nią na prezent właśnie ostatnio. na tę imprezę, na którą oboje zostaliśmy zaproszeni, na którą nie chce iść, ona też jest zaproszona i od razu do niej pisał i pytał czy bedzie i nawet tego przede mną nie kryje. niby nie mam nic przeciwko, bo może to faktycznie jego koleżanka, alez drugiej strony gdzieś w środku czuję sie tak jakby ona byla jego osobą towarzyszącą na tych imprezach..

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;79725321]jak tak Cię kocha to dlaczego nie chodzi z Toba na imprezy ze swoimi znajomymi?

słowa, słowa, słowa ......[/QUOTE]

tłumaczy to w ten sposób, że został zaproszony sam. a jak jest możliwość gdzieś wyjść razem, albo pojechać, to nie chce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-15, 20:48   #12
emilkaaa1
Raczkowanie

jakby moj partner urządzil imprezę i mnie na nią nie zaprosil to bym z nim zerwała od razu...
emilkaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:51   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Podejrzewałabym raczej, że nie chce by znajomi wiedzieli, że jest w związku, a nie, że się wstydzi.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:52   #14
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Może się mnie wstydzić dlatego, że ostatnio po prostu przytyłam i nie wyglądam tak dobrze jak kiedyś. Oczywiście już zaczęłam robić wszystko żeby wrócić do dawnego wyglądu ale tutaj nie o to chodzi żeby on mnie kochał tylko wtedy gdy mam świetną figurę, a gdy to się zmieni, udawał, że ja nie istnieję. Co do jego wierności, to nie wiem co mam o tym myśleć, bo zawiodłam się już na nim bardzo, ale to było już naprawdę dawno. Nie potrafię chyba tego ocenić, bo go kocham i może przekształcam trochę to co się dzieje, na jego korzyść, patrząc przez tzw. różowe okulary i sama go usprawiedliwiam przed sobą. Z kolei on pięknie umie mówić jak on kocha, jak mu zależy i jest przekonujący. Ale są takie sytuacje jak te, które opisałam, które wskazują na coś zupełnie innego. Poza tym jak na kilkuletni związek, to mamy także łóżkowy problem, który wynika z jego strony. Nie wierzę w to, że sypia z kimś na boku, ale mnie też unika. Nie wiem jak to naprawić i czy jest sens to naprawiać.
Moze JESZCZE nie sypia. Moze dopiero robi podchody. A może kolegom nagaduje, że Ty jesteś "do ru.cha.nia" a "prawdziwej"milosci nadal szuka. Albo odwrotnie- ty do ślubu, a reszta- zeby "poznać życie".
Wybacz za wulgaryzmy- znam taką historię z czasów studenckich i wyglada podobnie do twojej, mojego męża kolega (a potem wspolny) przez całe 5 lat studiów miał moze ze 3 dziewczyny, kazdą bardzo kochał i w ogole byly "milosciami zycia", kazda uwazała, ze jest tą jedyną, chociaż zdarzało się, że czasowo tw miłości się pokrywały...Ożenił sie z czwartą, tuż po skończeniu studiów- na weselu pochwaliła sie nam, że oni sa razem juz 7 lat! Czaisz?
Koledzy z akademika wiedzieli, że on ma jakąś dziewczynę w rodzinnej miejscowości, ale tym pannom ze studiów nic nie mowili, bo "moze to tylko plotki"...z kolei panna, ktora została żoną znała tych wszystkich kolegow z akademika i te pozostale dziewczyny jako KOLEŻANKI swojego faceta....ba! Nawet ponoć niektóre miały chłopaków i razem we trójkę z jej facetem jeździli na wycieczki, weekendy i takie tam

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2017-12-15 o 20:53
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:52   #15
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:55   #16
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Już go przyłapałaś na kłamstwach, więc nie wiem, nad czym jeszcze się zastanawiasz.
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 21:01   #17
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez trzyrazypiec Pokaż wiadomość
Już go przyłapałaś na kłamstwach, więc nie wiem, nad czym jeszcze się zastanawiasz.
bo gdyby nie to wszystko, co opisałam to naprawdę jest dla mnie dobry, da się z nim fajnie spędzać czas, kocham go.. może faktycznie jestem jestem głupia i naiwna i wierzę w cuda, że ludzie się zmieniają
Stary 2017-12-15, 21:05   #18
ruda_beksa
Zakorzenienie

Coś mi tu śmierdzi, autorko. Rozumiem, że może chodzić sam na imprezy, na których będą tylko jego znajomi... no, ok, jeszcze ujdzie. Ale dlaczego nie zaprosił cię na imprezę u siebie? Obawiam się, że jesteś dla niego opcją zapasową.

Stary 2017-12-15, 21:07   #19
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Kopia kolejnej historii z czasów moich studiów
On chce mieć ciastko i zjeść ciastko. Być w związku i nie być.

Nie chcę powielać komentarzy Wizażanek, więc podsumuję: Twój TŻ to palant.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-15, 21:08   #20
mellitus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
Podejrzewałabym raczej, że nie chce by znajomi wiedzieli, że jest w związku, a nie, że się wstydzi.
od razu pomyślałam, że ostrzy pazurki na jakąś dziewczynę
Stary 2017-12-15, 21:10   #21
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Coś mi tu śmierdzi, autorko. Rozumiem, że może chodzić sam na imprezy, na których będą tylko jego znajomi... no, ok, jeszcze ujdzie. Ale dlaczego nie zaprosił cię na imprezę u siebie? Obawiam się, że jesteś dla niego opcją zapasową.
bo mnie na niej nie chciał i to jest właśnie problem. wszystko niby jest okej, tylko właśnie takie sytuacje, o których nie wiem co myśleć. woli bawić się sam? nie traktuje mnie poważnie? szuka kogoś innego, a ja jestem tylko do czasu? nie wiem co on myśli
Stary 2017-12-15, 21:10   #22
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
bo gdyby nie to wszystko, co opisałam to naprawdę jest dla mnie dobry, da się z nim fajnie spędzać czas, kocham go.. może faktycznie jestem jestem głupia i naiwna i wierzę w cuda, że ludzie się zmieniają
Bo ludzie czasem się zmieniają, ale tylko jeśli tego chcą.
Stary 2017-12-15, 21:11   #23
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ParasolkaMaryPoppins Pokaż wiadomość
Kopia kolejnej historii z czasów moich studiów
On chce mieć ciastko i zjeść ciastko. Być w związku i nie być.

Nie chcę powielać komentarzy Wizażanek, więc podsumuję: Twój TŻ to palant.
Dokładnie tak to widzę. "Chce być w związku i nie być"
Stary 2017-12-15, 21:13   #24
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
bo mnie na niej nie chciał i to jest właśnie problem. wszystko niby jest okej, tylko właśnie takie sytuacje, o których nie wiem co myśleć. woli bawić się sam? nie traktuje mnie poważnie? szuka kogoś innego, a ja jestem tylko do czasu? nie wiem co on myśli
Myśleć to co sama napisałaś w 1 zdaniu- on cię tam nie chciał. NIE CHCIAŁ.
Proste
Koniec rozstrzasania.
Co z tym zrobisz to druga sprawa, ale w temacie tego "co myślečo zachowaniu twojego faceta" to jedno zdanie jest wystarczające i podsumowujące.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 21:14   #25
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak to widzę. "Chce być w związku i nie być"
A Ty chcesz być w związku naprawdę. Mimo tego Wasz (nie)związek jest na jego zasadach. A Ty cierpisz.
Stary 2017-12-15, 21:15   #26
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
A pytałaś się go po prostu dlaczego nie chciał, żebyś była na tej imprezie? Każda z opcji, którą wymieniłaś, dla mnie prowadziłaby do natychmiastowego rozstania.

Stary 2017-12-15, 21:20   #27
icecream1
Przyczajenie

Cytat:
A pytałaś się go po prostu dlaczego nie chciał, żebyś była na tej imprezie? Każda z opcji, którą wymieniłaś, dla mnie prowadziłaby do natychmiastowego rozstania.
u mnie to do rozstania nie doprowadziło i kolejne sytuacje póki co nie doprowadzają. chyba jestem takim typem człowieka, któremu się pluje w twarz a on mówi, że deszcz pada
Stary 2017-12-15, 21:27   #28
Valtamerii
Zadomowienie

Moim.zdaniem on zyje zyciem singla a z Toba nie wie jak zerwac.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Valtamerii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 21:30   #29
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to do rozstania nie doprowadziło i kolejne sytuacje póki co nie doprowadzają. chyba jestem takim typem człowieka, któremu się pluje w twarz a on mówi, że deszcz pada
Szczerze radzę ci rozważyć zmianę podejścia, bo tylko się namęczysz.

Stary 2017-12-15, 21:33   #30
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Cos tu smierdzi facet moze podrywac inne dziewczyny za Twoimi plecami.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości