|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
pomóżcie mi dobrać kolory do palety... proszę :)
Chcę sobie zamówić paletę Inglota (ale jeszcze nie jestem zdecydowana czy małą, czy dużą...). Tylko że kompletnie nie potrafię sobie dobrać kolorów, które powinny się w niej znaleźć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomóżcie mi dobrać kolory do palety... proszę :)
Masz niesamowite oczy!
![]() ![]() ![]() Jesli chcesz, żebyśmy określiły Twój typ kolorystyczny, odpowiedz na pytania z tego wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71243 ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
No więc tak:
1. Moja skóra się niewiarygodnie trudno opala... na zdjęciu jestem po 2 pobytach na solarium... ![]() 2. Oczy niebieskie, w zależności od koloru bluzki są albo bardzo intensywnie niebieskie, albo wpadające trochę w szary. Mają ciemniejszą obwódkę i takie plamki - coś jak "marmurek". Brwi i rzęsy raczej ciemne. 3. Piegów nie mam. 4. Włosy jasny brąz, zimny. Po urodzeniu miałam czarne, potem zjaśniały do ciemnego blondu, a jeszcze później zciemniały do takich, jak teraz. 5. Kolor ust różowy. 6. Nigdy nie noszę pomarańczowego i żółtego. Kiepsko się też czuję w fiolecie, zarówno głębokim, jak i takim bardziej wrzosowym. Zdecydowanie lepiej mi w srebrze, niż złocie. A lubię siebie w niebieskim, różowym, nawet takich bardziej zdecydowanych, ale w pastelowych oczywiście też. I czym jestem? Lato? Lato/zima? ![]() Bo z tymi cieniami to jest taki problem, że do niebieskich oczu zawsze są polecane brązy, pomarańcze, itd. A przynajmniej takie znalazłam rady używając wyszukiwarki... A, i jeszcze róż. Ale różowe powieki przy mojej karnacji mam wrażenie, że wyglądają trochę dziwnie... tak jakby trochę za dużo różowości na małej powierzchni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Hmmmm...wydaje mi sie że Twoje brwi są za krótkie...a moze jestem zmęczona i źle widze hę?
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Poza tym, że trochę sie potargały... to chyba faktycznie by z pół cm w kierunku nosa im się przydało... ale zawsze mnie wkurzają takie małe pojedyńcze odrastające włoski, więc je wyrywam i się zamyka błędne koło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wahałabym się pomiędzy latem a lato-zimą. Hmm skoro piszesz, że źle Ci we fioletach, to może lato? Z tym, że wg mnie masz zbyt intensywną urodę jak na ten typ. A wytłumacz się jeszcze z tych fioletów - czemu uważasz, że źle w nich wyglądasz? Czy może po prostu to jest tak, że Ci się nie podobają? A masz jeszcze jakieś inne swoje zdjęcia?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
W fiolecie czuję się strasznie sino-różowa
![]() wklejam swoje zdjęcia, które akurat mam w komputerze, tyle że pierwsze dwa są w makijażu, a trzecie było robione w lecie i macie niepowtarzalną okazję zobaczyć mnie opaloną (1 z 2 razy w moim całym życiu ![]() dzięki Joey za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
...
Edytowane przez FirstLady Czas edycji: 2011-04-10 o 15:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
hmmm mogla bys uzywac jasnych kolorow jak takich jak lekko perlowych jest taki cien w avonie fantastyczny ja go mam i polecam on jest w kulce ma takie drobinki hmm powinnas takze uzywac brazow
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za rady
![]() FirstLady: to jest sari, które dostałam od TŻ na urodziny... zamówił dla mnie specjalnie przez internet z Indii ![]() dzuma: jaki kolor ma ten cień z avonu? a co do brązów nie jestem pewna... ja chyba się do nich nie nadaję. tak samo jak do beżów, dlatego zawsze ciężko mi jest wymyślić, jak umalować się na co dzień... ![]() A jak myślicie, czy dobrze mi jest takim szarym cieniu i mocnym makijażu? I jak wyglądam w czarnym (na zdjęciu 3 mam czarną bluzkę)? Bo bardzo lubię ten kolor, ale dla lata/zimy on się chyba nie nadaje? I czy lepiej mi jest w białym, czy kremowym, czy jeszcze w jakimś innym jasnym? I jakie jeszcze kolory cieni możecie mi polecić? Ufff, strasznie dużo pytań... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
O ja Cię!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
up
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Hmm nie mogę się zdecydować, czy lato czy lato-zima.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Przynajmniej mam większe pole manewru jako 2 typy kolorystyczne na raz...
![]() ale cały czas nie wiem, jakich mogę używać cieni do powiek? wiem, że na pewno nie jakieś ciepłe, tylko np. szary... ale co jeszcze ![]() czy niebieski cień mi pasuje albo jakis taki zimny turkus? bo czytałam, że przy niebieskich oczach takie zestawienie jest nudne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Do niebieskich oczu niebieski cień nie jest polecany.
W zasadzie pasują Ci te kolory, co w palecie kolorów ubrań dla lata. Dam Ci też paletę dla lata dotyczącą samego makijażu, może się przyda. Wklejam również stosowny fragment z artykułu o lecie: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie jesteś bardziej zima niż lato, choć na 3. fotce, wyglądasz jak lato
![]() Do lata pasują: beże, brązy, kolor cappuccino, złoto, szarości (choc osobiście nie jestem do nich przekonana :|), róże, fiolety (bardziej zgaszone, przytłumione, takie pastele)... Poeksperymentuj i sprawdź, w czym się dobrze czujesz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Według mnie jesteś odcieniem chłodnym 2-go stopnia. Nie operuję pojęciami zima-lato... to NIEMODNE!!!!
Dobre kolorki to: granat, gorzka czekolada, zielenie: szmaragdowy, biel czysta, srebra, szarości-grafity, szaro-niebieskie ciemne, butelkowa zieleń, gencjanowy, czarny. dO WYBORU: PERŁA, MATRIX, MAT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.