![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co na ślub?
Hej co się teraz daje na ślub? Już dawno nie byłam na weselu i wypadłam z obiegu. Nie chcę, żeby to była tak po prostu koperta... Pomożecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na ślub?
nie chcesz, ale koperta to najlepsze rozwiązanie.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Pieniądze to najlepszy prezent, ale możesz je fajnie spakować. My rok temu dawaliśmy prezent w 10 zł, uszyłam specjalny worek z naszytym dolarem, taki jak w westernach i tam były pieniądze (jeśli prezent jest troszkę mniejszy może być w 5-2-1 zł, tylko trzeba zamawiać w banku. Inne pomysły znajdziesz tu: https://pl.pinterest.com/pin/600878775255061094/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To chyba zależy od tego czy młodzi wola prezenty czy pieniądze. Najwazniejsze jest ICH zadowolenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Niestety już się chyba odchodzi od talerzy/odkurzacza/pościeli na rzecz koperty i skromnego dodatku typu wino/książka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
oczywiście że tak. wystarczy że kilka ciotek kupi młodym talerze.. no beznadzieja.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja zamówiłem taki komplecik ręczników z haftem imienia -
http://bajeranckie.pl/pl/p/Komplet-r...em-imienia/188 No a później koperta. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
My zawsze dajemy kopertę. W zasadzie na każdym weselu na jakim byłam dziwem był inny upominek. Młodzi nie potrzebują 10 kompletów haftowanych ręczników "Mąż i Żona", czy kompletów naczyń...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
U nas zawsze się pyta Młodych, czy wolą prezent (jeśli tak, to co mniej więcej chcieliby dostać) czy pieniądze. Do tego kwiaty/ wino/datek na schronisko/karma dla bezdomnych zwierząt - zależnie od woli Państwa Młodych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Państwo młodzi przeważnie wolą kase i nie jest to teraz żadne fau pax. często na zaproszeniach sygnalizują co chcą w ramach prezentu. Jak nie chcesz tradycyjnego prezentu ani kasy to może im wykup jakieś wczasy weekendowe czy coś takiego, odstresują sie po weselnych przygotowaniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
koperta, bo w ten sposob zdecyduja na co chca to przeznaczyc i beda mieli przynajmniej jakis zwrot za slub
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem najlepszym prezentem dla Państwa będzie zamiast kwiatów jakieś dobre winko oraz pieniążki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
amandaniedrich
|
Koperta; wydaje mi się, że w momencie, gdy młodzi nie zrobili konkretnej listy prezentowej - będzie to na pewno dobry wybór. Pieniążki zawsze się przydadzą, a prosić o nie nie wypada.
do koperty można dołączyć butelkę dobrego wina lub po prostu kwiaty, albo... Flower Box- będzie efektownie ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
W tych czasach podarowanie pieniędzy nie jest już nietaktem. Młodzi sami tego oczekują bo są w takim momencie życia ze po prostu tych pieniędzy potrzebują. Wedle możliwości, nie ma co sie sadzić, a oprócz tego kwiaty albo wina albo kupon totolotka. To są współczesne standardy jak tak obserwuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zamiast kasy do koperty włóż bon prezentowy, np. voucher na weekend w winnicy lub bon na lot paralotnią dla dwojga. Jest teraz wiele takich możliwości (np. z Prezentokracji), by znaleźć oryginalny pomysł na prezent ślubny dla przyjaciół czy znajomych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Co do prezentu na ślub to teraz są modne exploding box zamiast koperty
![]() Ja aktualnie szukam fajnego pomysłu na niespodziankę na wieczór panieński. Przeszukałam już wszystkie portale z prezentami np. https://lovvi.pl/ i różne blogi, ale nie znalazłam nic ciekawego. Chciałabym, żeby było to trochę bardziej oryginalne niż zwykła impreza-niespodzianka. Macie jakieś strony z inspiracjami? Albo może sami macie jakieś ciekawe pomysły? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Koperta też fajna
![]() Edytowane przez borysiek9999 Czas edycji: 2018-05-27 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Co do głównego tematu wątku - też uważam,że jednak koperta z pieniędzmi będzie najlepszym prezentem, z którego młodzi najbardziej się ucieszą.
Co do wieczoru panieńskiego - w internecie można zamówić naprawdę sporo fajnych gadżetów, które mogą taki wieczór uatrakcyjnić, na pewno uda Ci się coś znaleźć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Koperta zawsze będzie lepsza, niż piąty mikser (z czego na przykład żaden nie przypadnie parze młodej do gustu)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Moja znajoma na ślub poprosiła o datki na schronisko (koce, karmy , posłania) zamiast kwiatów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
wg mnie kasa jest najlepsza. sami zdecydują na co ją przeznaczyć mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też uważam, że pieniądze, nawet jesli mało "wyszukane", stanowić będą najlepszy prezent |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Wypowiem się jako panna młoda. Goście przy wyręczaniu zaproszeń pytali czy wolimy prezent czy kopertę, kwiaty czy wino/słodycze.
Póki co nie potrzebujemy żelazek, talerzy czy odkurzacza bo zostajemy u rodziców, a żeby móc "pójść na swoje" bardziej potrzebujemy $. Mój brat dostał kilka lat temu jako prezent ślubny pralkę.Stała nieodpakowana kilka lat bo wyjechali za granicę. Teraz jak doczekali się własnego m, ta pralka to tak naprawdę przeżytek.
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
najlepsze prezenty to te przydatne w życiu codziennym, ale pozatym warto też przy takiej okazji przekazać jakąś część potrzebującym - np na schronisko.
Chciałam być sama i otoczona kwiatami. Jak na razie wszystko wskazywało na to, że mogę mieć dokładnie to, czego pragnęłam. Edytowane przez pinklotus Czas edycji: 2018-06-28 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Moja siostra za miesiąc bierze ślub, nie mam pomysłu na prezent, a przecież to siostra wypada kupić coś kreatywnego..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo po prostu pieniądze, zawsze są trafionym prezentem, zawsze się przydadzą. Żeby nie była to zwykła koperta, można je bardzo kreatywnie, tak żeby zapadły w pamięć. A do tego dołączyć jakiś drobiazg, który zostanie im na pamiątkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Kasa kasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Kasa najlepsza, a do tego jakiś kupon w totka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Teraz daje się alkohol albo zdrapki. Szczególnie to drugie jest ciekawe. Znajomi wygrali całkiem spora kasę, a wiadomo, że koszty wesela nigdy nie są niskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.