|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
POSIŁKI OKOŁOTRENINGOWE-co jeść by osiągnąć efekty???
Witam
Chciałabym zacząć ćwiczyć w domu w celu zwiększenia (uwidocznienia) mięśni,ale zupełnie nie wiem co jeść przed i po treningu by osiągnąć zadawalające efekty... Wiem jakie ćwiczenia wykonywać,ale z posiłkami mam problem,czy jest ktoś tutaj,kto mógłby mi podpowiedzieć co nieco w tym temacie? Z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: POSIŁKI OKOŁOTRENINGOWE-co jeść by osiągnąć efekty???
Nie będzie łatwo. Po pierwsze jako kobieta masz mało hormonów anabolicznych, co wpłynie na tempo przyrostu masy mięśniowej. Jak nie jestes na dużej redukcji to tylko trening siłowy z odpowiednimi obciążeniami. Dobierz je tak aby wykonać maksymalnie 8 powtórzeń. Ci do jedzenia to najlepsze będzie białko o dużej przyswajalności biologicznej. Żółtka jajek, wątróbka, podroby. Białka dużo nie potrzeba: max 2g / kg suchej masy ciała. Posiłek wieczorny to białko długo przyswajalne jak np kazeina w serku wiejskim. Jedz jak najmniej przetworzone produkty, nie unikaj tłuszczy poza trans (bo one są prekursorami hormonów w dużym skrócie). Nie kupuj żadnych suplementów bo to kasa w błoto wyrzucona. W przeliczeniu na 1g białka maja bardzo mała opłacalność.
Trening siłowy intensywny i będziesz z czasem widzieć rezultaty. Zainwestuj w kilka lekcji z trenerem, abyś się nauczyła podstawowych ćwiczeń zespolonych jak przysiad ze sztanga i martwy ciąg. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.