schudnąć w 2 tygodnie? To możliwe? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-25, 20:21   #1
10713a810715fa7531a093b9c1359b98394296d3_60207f023a7c0
Konto usunięte

schudnąć w 2 tygodnie? To możliwe?

Hej dziewczyny z góry napisze, że zdaje sobie sprawe, że to nie zdrowe i skończy się efektem jojo ale jedziemy 14 lutego na podróż poślubą. Od listopada biorę się za ćwiczenia + diete
trah, na początku listopada zwichnęłam staw skokowy
6 tygodni byłam uziemiona.
W miedzy czasie zrobiłam detox ale cóż później święta, goście, sylester. Zdecydowałam, ze od stycznia jadę już na ostro
Zaraz po sylwestrze złapało mnie takie choróbsko, że szkoda gadać.
Dziś 25 a my zaraz lecimy.
Dziewczyny jak ekspresowo chciaż trochę poprawić ciało?
Nie jestem grubasem ale mam szerokie uda, odstający brzuch

polecicie jakie ćwiczenia? Lepiej jakiś fitness? chodakowska?
Czy lepiej iśc na siłownie + cardio?

Jaka diete zastosować? Czy wypisać sobię na 1200kcal? Nie bedzie zbyt duży szok dla organizmu?

Z pielęganacji codziennie pod prysznicem szoruje się gąbką antycelluitową plus kremy wyszczuplające i przd snem również krem.
Pije dużo wody
słodycze jem ale naprawde rzadko 1-2 razy w tygodniu i razem z obiadem lub sniadaniem żeby nie podjadać

Nie krzyczcie bo wiem, że będzie jojo ale tym martwić będe się później

jeszcze pytanie co polecicie na odwiecznie wzdęty brzuch? błonnik pomoże?

prosze o jakieś wskazówki !
10713a810715fa7531a093b9c1359b98394296d3_60207f023a7c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-27, 20:11   #2
skazana_na_bluesa
.

Dot.: schudnąć w 2 tygodnie? To możliwe?

sorry bejbe, ale w 2 tygodnie to możesz co najwyżej stracić trochę nadmiaru wody. za mało czasu, żeby ćwiczenia dały teraz jakiś efekt. za mało czasu, żeby dieta dała widoczne efekty.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-27, 20:56   #3
AnetaMalczewska
Przyczajenie

[1=10713a810715fa7531a093b 9c1359b98394296d3_60207f0 23a7c0;80835831]Hej dziewczyny z góry napisze, że zdaje sobie sprawe, że to nie zdrowe i skończy się efektem jojo ale jedziemy 14 lutego na podróż poślubą. Od listopada biorę się za ćwiczenia + diete
trah, na początku listopada zwichnęłam staw skokowy
6 tygodni byłam uziemiona.
W miedzy czasie zrobiłam detox ale cóż później święta, goście, sylester. Zdecydowałam, ze od stycznia jadę już na ostro
Zaraz po sylwestrze złapało mnie takie choróbsko, że szkoda gadać.
Dziś 25 a my zaraz lecimy.
Dziewczyny jak ekspresowo chciaż trochę poprawić ciało?
Nie jestem grubasem ale mam szerokie uda, odstający brzuch

polecicie jakie ćwiczenia? Lepiej jakiś fitness? chodakowska?
Czy lepiej iśc na siłownie + cardio?

Jaka diete zastosować? Czy wypisać sobię na 1200kcal? Nie bedzie zbyt duży szok dla organizmu?

Z pielęganacji codziennie pod prysznicem szoruje się gąbką antycelluitową plus kremy wyszczuplające i przd snem również krem.
Pije dużo wody
słodycze jem ale naprawde rzadko 1-2 razy w tygodniu i razem z obiadem lub sniadaniem żeby nie podjadać

Nie krzyczcie bo wiem, że będzie jojo ale tym martwić będe się później

jeszcze pytanie co polecicie na odwiecznie wzdęty brzuch? błonnik pomoże?

prosze o jakieś wskazówki ! [/QUOTE]

Polecam siłownie (Cardio) , co do diety raczej nie 1200 tylko odstawić cukry i napoje słodkie, a nie katować się. Można do tego dorzucić saune i basen .
AnetaMalczewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-01, 11:07   #4
olka88ko
Przyczajenie

oj ciężko będzie dieta 1200kcal to strasznie mało, lepiej już 1700-1800 i odstawić białe pieczywo, makarony, smażone rzeczy. Pij codziennie zmielone siemię lniane z wodą i dużo biegaj. Wątpię, żeby były jakieś widoczne efekty, ale możesz spróbować
Stary 2018-02-01, 14:29   #5
Sandieke
Raczkowanie

W 2 tygodnie ciezko, ale jest mozliwe troche schudnac.
Ja w krotkim okresie kiedys schudlam ok 1,5 kg na tydzien bez cwiczen ( w sumie ok 6-7kg) i obylo sie bez efektu jojo. Zalezalo mi na tym, aby schudnac przed urlopem.
Codziennie jadlam sniadanie , na lunch owoce (banan i jablko lub 2 banany) ale na kolacje juz prawie same warzywa albo zmiejszona porcje z miesem, najczesciej gotowane na parze. Bylo to w okresie letnim, wiec taka lekka dieta nie sprawiala mi trudnosci.
Nic innego nie jadlam pomiedzy posilkami i calkowicie zrezygnowalam ze slodyczy.
Moze niezbyt zdrowa taka dieta, sama ja wymyslilam, ale trwala krotko, bo tylko miesiac i dala bardzo dobry efekt.
A co najlepsze - potem wrocilam do normalnego jedzenia, czyli sniadanie, lunch w postaci chleba badz salatki i kolacja - czyli u mnie obiad jednodaniowy, do tego jakies przekaski w ciagu dnia i pod wieczor cos slodkiego i co bardzo mnie zdziwilo - waga sie utrzymuje!

Dodam, ze rok wczesniej rowniez "obudzilam" sie na miesiac przed urlopem. Wowczas postanowilam cwiczyc - codziennie sumiennie pol godziny z filmikami z internetu. Efektu nie bylo zadnego. Pewnie zle cwiczylam, gdyz nigdy tego nie robie i nie wiem jak cwiczyc aby byly efekty.
Sandieke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości