|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
schudnąć w 2 tygodnie? To możliwe?
Hej dziewczyny z góry napisze, że zdaje sobie sprawe, że to nie zdrowe i skończy się efektem jojo ale jedziemy 14 lutego na podróż poślubą. Od listopada biorę się za ćwiczenia + diete
trah, na początku listopada zwichnęłam staw skokowy 6 tygodni byłam uziemiona. W miedzy czasie zrobiłam detox ale cóż później święta, goście, sylester. Zdecydowałam, ze od stycznia jadę już na ostro Zaraz po sylwestrze złapało mnie takie choróbsko, że szkoda gadać. Dziś 25 a my zaraz lecimy. Dziewczyny jak ekspresowo chciaż trochę poprawić ciało? Nie jestem grubasem ale mam szerokie uda, odstający brzuch polecicie jakie ćwiczenia? Lepiej jakiś fitness? chodakowska? Czy lepiej iśc na siłownie + cardio? Jaka diete zastosować? Czy wypisać sobię na 1200kcal? Nie bedzie zbyt duży szok dla organizmu? Z pielęganacji codziennie pod prysznicem szoruje się gąbką antycelluitową plus kremy wyszczuplające i przd snem również krem. Pije dużo wody słodycze jem ale naprawde rzadko 1-2 razy w tygodniu i razem z obiadem lub sniadaniem żeby nie podjadać Nie krzyczcie bo wiem, że będzie jojo ale tym martwić będe się później ![]() jeszcze pytanie co polecicie na odwiecznie wzdęty brzuch? błonnik pomoże? prosze o jakieś wskazówki !
|
|
|
|
|
#2 |
|
.
|
Dot.: schudnąć w 2 tygodnie? To możliwe?
sorry bejbe, ale w 2 tygodnie to możesz co najwyżej stracić trochę nadmiaru wody. za mało czasu, żeby ćwiczenia dały teraz jakiś efekt. za mało czasu, żeby dieta dała widoczne efekty.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
[1=10713a810715fa7531a093b 9c1359b98394296d3_60207f0 23a7c0;80835831]Hej dziewczyny z góry napisze, że zdaje sobie sprawe, że to nie zdrowe i skończy się efektem jojo ale jedziemy 14 lutego na podróż poślubą. Od listopada biorę się za ćwiczenia + diete
trah, na początku listopada zwichnęłam staw skokowy 6 tygodni byłam uziemiona. W miedzy czasie zrobiłam detox ale cóż później święta, goście, sylester. Zdecydowałam, ze od stycznia jadę już na ostro Zaraz po sylwestrze złapało mnie takie choróbsko, że szkoda gadać. Dziś 25 a my zaraz lecimy. Dziewczyny jak ekspresowo chciaż trochę poprawić ciało? Nie jestem grubasem ale mam szerokie uda, odstający brzuch polecicie jakie ćwiczenia? Lepiej jakiś fitness? chodakowska? Czy lepiej iśc na siłownie + cardio? Jaka diete zastosować? Czy wypisać sobię na 1200kcal? Nie bedzie zbyt duży szok dla organizmu? Z pielęganacji codziennie pod prysznicem szoruje się gąbką antycelluitową plus kremy wyszczuplające i przd snem również krem. Pije dużo wody słodycze jem ale naprawde rzadko 1-2 razy w tygodniu i razem z obiadem lub sniadaniem żeby nie podjadać Nie krzyczcie bo wiem, że będzie jojo ale tym martwić będe się później ![]() jeszcze pytanie co polecicie na odwiecznie wzdęty brzuch? błonnik pomoże? prosze o jakieś wskazówki ! [/QUOTE]Polecam siłownie (Cardio) , co do diety raczej nie 1200 tylko odstawić cukry i napoje słodkie, a nie katować się. Można do tego dorzucić saune i basen . |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
oj ciężko będzie
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
W 2 tygodnie ciezko, ale jest mozliwe troche schudnac.
Ja w krotkim okresie kiedys schudlam ok 1,5 kg na tydzien bez cwiczen ( w sumie ok 6-7kg) i obylo sie bez efektu jojo. Zalezalo mi na tym, aby schudnac przed urlopem. Codziennie jadlam sniadanie , na lunch owoce (banan i jablko lub 2 banany) ale na kolacje juz prawie same warzywa albo zmiejszona porcje z miesem, najczesciej gotowane na parze. Bylo to w okresie letnim, wiec taka lekka dieta nie sprawiala mi trudnosci. Nic innego nie jadlam pomiedzy posilkami i calkowicie zrezygnowalam ze slodyczy. Moze niezbyt zdrowa taka dieta, sama ja wymyslilam, ale trwala krotko, bo tylko miesiac i dala bardzo dobry efekt. A co najlepsze - potem wrocilam do normalnego jedzenia, czyli sniadanie, lunch w postaci chleba badz salatki i kolacja - czyli u mnie obiad jednodaniowy, do tego jakies przekaski w ciagu dnia i pod wieczor cos slodkiego i co bardzo mnie zdziwilo - waga sie utrzymuje! Dodam, ze rok wczesniej rowniez "obudzilam" sie na miesiac przed urlopem. Wowczas postanowilam cwiczyc - codziennie sumiennie pol godziny z filmikami z internetu. Efektu nie bylo zadnego. Pewnie zle cwiczylam, gdyz nigdy tego nie robie i nie wiem jak cwiczyc aby byly efekty. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.