|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Ropne 'bomby' i zalecenia lekarza medycyny estetycznej![]() ![]() Zwracam sie z prosba do znawczyn w temacie ![]() Od poczatku : od ostatniego czasu (dokladnie od wyjazdu z polski) na mojej twarzy pojawily sie wielkie ropne bomby ![]() ![]() Podczas ostatniej wizyty w Polsce bylam w klinice medycyny estetycznej i Pani doktor przepisala mi : - do mycia twarzy Lubexyl (emulsja oczyszczajaca skore, zawierajaca nadtlenek benzoilowy , do leczenia tradziku) - na dzien Skinoren + Filtry Bioderma - na noc Differin + pod oczy Juvit powiem tak po przeczytaniu na wizaz dokladnie jak stosowac te masci mam spokoj z pryszczami (wczesniej na masc nakladalam odrazu Bioderme i powstawaly nowe bomby ![]() ![]() Wiec jak pisalam jak narazie nie ma nowych "bombek" ale jakos ten zestaw malo dziala na plamy jakie zostaly po wczesniejszych "bombach" zachecona opiniami dziewczyn z wizazu zakupilam zestaw do mikrodermobrazji z firmy Eveline i mam pytanie czy podczas kuracji w/w specyfikami moge zafundowac sobie tez ta mikrodermobrazjie?? czy lepiej poczekac az skoncze masci ?? nieznam sie na tym nic a nic a niechce sobie zaszkodzic , niewiem czy mozna jedno z drugim laczyc , prosze wiec o wtajemniczone i majace pojecie o tym o POMOC bo te plamy na mojej obecnie jasnej twarzy wygladaja okropnie ![]() Dziekuje za podpowiedzi ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wtajemniczone prosze o Pomoc
Witaj, jeśli mam być szczera,to ja raczej bym poczekała na koniec kuracji maściami. Po mikrodermabrazji( mówie tu o profesjonalnym zabiegu) skóra jest bardzo wrażliwa na ból, na promienie słoneczne i może różnie reagowac na specyfiki kosmetyczne a te, które używasz do delikatnych nie należą. Radze odczekac, skończyć kurację.
Doprawdy nie wiem czy te sklepowe zestawy tez tak perfekcyjnie złuszczają martwy naskórek, ale w jakims stopniu na pewno,więc warto potem pielęgnowac skórę niezywkle delikatnie a nie traktowac ją filtrami i maściami. Ale to jest tylko moje skromne zdanie, zdanie początkującej kosmetyczki ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wielkie Dzieki za odpowiedz
![]() Zabieg mikrodermobrazji mialam w gabinecie (zaraz po wizycie u Pani doktor) przed rozpoczeciem mojej kuracji, ale kosz tej przyjemnosci to 200 zl ![]() ![]() ![]() Przyznaje ze ta bladosc na mojej twarzy jest ....brrr i jeszcze te plamy widac jak zloto teraz ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Może spróbuj złuszczania naskórka kwasem glikolowym(eksfoliacja).. Kosztuje 50-100zł., ale działa na przebarwienia, plamy potradzikowe,poropne.
Myśle,że Pani doktor wiedziała, co robi przepisując te preparaty..Zaufaj jej! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
To znowu ja
![]() Tak jak pisalam powyzej od 3 tygodni maltretuje moja twarz powyzszym zestawem i nic poza tym , a moze mogla bym jakas maseczke albo cos innego ... juz sama nie wiem ... niechce sobie zaszkodzic ale chyba poza tymi masciami i filtrami to powinnam cos nakladac ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz tez mialam ten problem.Z ta woda jest cos nie tak.Pozostaje przemywac rumiankiem albo uzywanie kosmetykow do ktorych nie potrzeba wody.T.z jakies mleczka, czy takie dwu fazowe do zmywania oczu i potem na to tonik.Ja tak robie juz od lat i jakos jest.Staram sie zmywac twarz rumiankiem ale czasem musze to zrobic wlasnie mleczkiem.Mozesz tez uzywac takich chusteczek do zmywania makijazu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.