|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Chlopak siostry nie chce jej pomoc.
Wlasnie dostalam telefon od zaplakanej siostry. Zmarla osoba z naszej bliskiej rodziny. Siostra mieszka 100km od naszego miasta. Poprosila swojego chlopaka,zeby z nia pojechal. Chlopak studiuje, egzamin ma za TYDZIEN ,ale stwierdzil,ze musi sie uczyc i nie jest mu to na reke. Facet 27 lat. Siostra w podwojnej histerii. Jak zalagodzic taka sytuacje? Oczywiscie ja już po nia wyjezezam. Nie podoba mi się postawa tego chłopaka.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Chlopak siostry nie chce jej pomoc.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
.
|
to jej związek, więc ty się nie wtrącaj.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Serio jakby Twojej narzeczonej zmarla matka a Ty nie miałbys w tym dniu zadnych rzeczy typu praca to bys z nia nie pojechal?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Studiowałaś Ty kiedyś coś? Bo tydzień to wcale nie musi być dużo czasu na nauczenie.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym facet powiedział, że mu to nie na rękę. Czyli miał coś innego do zrobienia. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Serio? Egzamin,na ktory mozna isc na drugi termin a smierc bliskiej osoby? Tak studiowałam.
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Siedzenie na dupie w domu mial do zrobienia. Edytowane przez bozenowykotek Czas edycji: 2018-02-01 o 12:47 |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Ale czy on powiedział, że nie, nie pojedzie? Bo "stwierdzil,ze musi sie uczyc i nie jest mu to na reke" to jeszcze nie jest "nie ma mowy, nigdzie nie pojadę".
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Ale co Ty chcesz "załagodzać"? Twoja siostra ma takiego chłopaka, jakiego sobie wybrała. Zamiast histeryzować, niech wyciągnie wnioski z jego zachowania względem niej, tej sytuacji i niech się najwyżej z nim rozstanie. Przecież nikt jej do tego związku nie zmusza.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017
|
Rozumiem, że chcesz pomóc i zrób to, ale co Ty chcesz ustawiać jej chłopaka? To są ich sprawy, niech to załatwiają między sobą. Pomóż i pojedz po nią, ale co chcesz jechać i nakopać gościowi? Słabe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Nie chce nikomu nakopac. Chce poznac wasze zdanie czy zachowal sie w porzadku.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Wszystko zależy od relacji w związku i od zwyczajów tam panujących - ja np.nie chciałam chłopaka na pogrzebie babci, bo uznałam, że pogrzeb to smutna uroczystość i osoba z zewnątrz jest tam zbędna...a chłopak to tylko chłopak. Sama też nie pojechałabym na takim etapie związku na pogrzeb kogoś z dalszej rodziny chłopa (tym bardziej, że nie znałam nikogo oprócz jego najbliższej rodziny).
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Chocby to,ze zwiazek spełnia jakies funkcje. Polegamy na drugiej osobie w ciezkich sytyacjach. I jezeli ktos w takiej sytuacji woli siedziec na dupie lub robi wymowki to ja nie uwazalabym takiej osoby za osobe bliska. Co by sie więcej musialo stac,zeby on ja wspieral? W innych watkach poruszane sa tematy typu on mnie nie docenia i facet jest do odstrzalu. A tutaj sa wymowki. Mam nadzieje madmax ze bedziesz kiedys w takiej sytuacji,ciekawe czy bys tak spiewal. Pomijajac juz to,ze nie chcial z nia jechac to udawal jakby sie nic nie stalo. Zadnego przytul,żadnego dobrego slowa czy wsparcia. Na fejsie siedzial. "Uczyl sie znaczy".
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Apropo "takiego" etapu. 5 lat sa razem,2 mieszkaja,sa zareczeni i planują dzieci. Jak mam sie nie wku*wiac jak widze jakie to wielkie gowno jest i nic nie moge zrobic. A potem placz i placz .
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
To czemu Twoja siostra z nim jest?
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Ale to jest jej sprawa i jej problem z kim sobie życie układa. Nie słuchaj na przyszłość jej narzekań i histerii, tylko powiedz twardo, że ma to, co sama wybiera. Dajesz się wciągać w sytuację, która Cię nie dotyczy i się tym frustrujesz, a oni pewnie i tak nadal będą razem. Na czyjąś głupotę nic nie poradzisz.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Ochłoń. Daj jej żyć swoim życiem, a nie chcesz jej ustawiać życie pisząc wątki na wizażu. Sama nie pisze, widocznie nie jest jej tak źle. A co do pogrzebu to może on nie ma tak zażyłych relacji ze swoimi rodzicami i uznaje to za normalne.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Ale widocznie Twojej siostrze to z jakiegoś powodu pasuje. A póki jej pasuje, to Twoje w*urwy i jojczenie nic nie dadzą.
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faceta nie usprawiedliwiam, jeśli widzi, że siostra jest w złym stanie psychicznym powinien stanąć na wysokości zadania. Ale do cholery, są razem długo, mieszkają ze sobą, siostra chyba wie z kim się zadaje, facet z dnia na dzień nie stał się zimny i nieczuły. Więc się po prostu nie wtrącaj. Bo ona teraz ma ciężki czas i na niego będzie gadać, a emocje opadną, do faceta wróci, a Ty będziesz najgorsza. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
1 kto zmarl
2 kiedy pogrzeb Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
A Ty juz po nia pojechalas czy dalej bedziesz bic piane i zakladac watki o sprawach ktore Cie nie dotycza?
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nieważne, co o danej sprawie myślą jacyś ludzie z internetu, z których połowa ma aspergerowskie podejście do życia, ważne co myśli twoja siostra. Tak więc dyskusja i przekonywanie jakiegoś Mad_Maxa nic tu nie da, a jedynie jeszcze bardziej roztroi cię nerwowo. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2018-02-01 o 17:15 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyy, zmarła bliska Wam osoba, a Wy rozkminiacie zachowanie chłopaka....
No to aż tak bliska Wam ta osoba nie była najwyraźniej, więc chłopak najwyraźniej wiedział ze nie ma co z butów wyrywać.
|
|
#28 |
|
uparta chmura
|
Raczej nie fajne zachowanie, aczkolwiek nie znamy istotnych szczegółów.
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
A nie mogła autobusem albo pociągiem pojechać?
|
|
|
|
|
#30 |
|
wańka wstańka
|
ewidentnie coś w tym zwiazku jest nie tak.
nawet jeśli chłopak ma nawał pracy i jechać nie chce/ nie może to warto o tym porozmawiać i pewne kwestie omówić. A tutaj: on mówi, że nie jedzie, a ona wpada w histerię. to nie jest raczej dobra relacja.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.