|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dylemat-wakacje
Witam serdecznie
Mam pewien dylemat (pewnie Wam sie wyda glupi troche), mianowicie chialabym pojechac na wczasy do Gór Karkonoskich, i nie wiem do jakiej miejscowości, waham się pomiędzy Karpaczem a Szklarską Poręba, czy ktoś może był w której z tym miescowości?, byłabym wdzięczna o napisanie coś o nich. Szukalam w necie roznego rodzaju informacji o tych miejscowosciach (noclegi, zabytki, gory itp), ale nie ma jak wrazenia osoby, ktora tam była. Pozdrawiam i dzikuje za odpowiedzi. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dylemat-wakacje
Byłam i tam i tam ale jakoś lepsze wrażenie zrobiła na mnie Szklarska Poręba. Niestety byłam tam dobrych kilka lat temu i nie jestem w sanie dokładnie opowiedzieć jak tam jest. Tak czy inaczej znasz moje zdanie
Pozrawiam.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja Polecam Karpacz
Malowniczy ,duzo atrakcji .. Byłam w ładnym i tanim pensjonacie i miło spedziłam tam super czas .. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam w Karpaczu - w sumie nic ciekawego
raczej nie polecam
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Karpacz - blisko do granicy, można połazić po górach, ale ogólnie nie ma tam co robić. W Szklarskiej nie byłam.
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Szklarska
Piękna miejscowość. W góry bliziutko, niezłe pensjonaty, jest gdzie chodzić, dobre połączenie autobusowe z Jelenią Górą, a to ważne jeśli chcesz lepiej pozwiedzać tamte okolice![]() No i Szklarska jest objęta patronatem radiowej 3. W związku z tym w wakacje są tam dość często różne imprezy i koncerty. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Karpaczu w zeszłym roku z TŻ ,przez 5 dni i nie nudzilismy się. Wychodzilismy o 9 rano i wracalismy po 9 wieczorem,myli sie i na kolacje+piwko
![]() Wejscie na Sniezke to standard. Kosciół Wang też ![]() Mozna wypozyczyc rowery i pojezdzic po okolicy (skocznia Orlinek ,Dziki Wodospad,zapora na Łomnicy).Są fajne trasy częściowo po gorach,czesciwo po asfaltowej drodze,swietne dluugie zjady Mozna zwiedzic muzemu zabawek,przejechac sie droga ktora wciaga pod gore auta zjezdzajace na dół. Kilak km od Karpacza jest Western City (niby atrakcja dla dzieic,ale dorosli tez moga sie ubawic ) Ooooo...i jest taka małą górka ,chyba Ksiazeca czy jakos tak ,gdzie mzona spiralną drogą wjechac na szczyt (rwerem ),ale wejsc tez mozna, bo to niedługa droga.Oooo...i jeszcze jest tor saneczkowy Kolorowa ![]() Trasa na sniezke tez jest niesamowita. My wchodzilismy od wyciagu na Kopę , schodzilismy niebieskim (chyba) szlakiem koło schroniska Samotnia. Nocowalismy w samym dole Karpacza,ale w bardzo przyjemnym domku,pokoj z lazienka,duzym balkonem i ogrodem kosztowal ok 30 zl od osoby.
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dzikkuje Wam za wszytskie odpowiedzi
, mam tez lepszy dojazd bo z Katowic jedzie bezposrednio do Karpacza PKS, a do Szklarskiej nie, ale to nie problem zawsze mozna jechac do Jeleniej a potem PKSem do Szklarskiej. Tej wyjazd chce spedzić aktywnie, czy pojade do Karpacza czy do Szklarskiej i tak bede chodzic po górach i zwiedzać, pojade tez do Pragi czy Wiednia. Jeszcze uzgodnie to z chlopakiem do jakiej miejscowosci pojedziemy, jak pojedziemy do jednej to napewno drugą pojedziemy pozwiedzać. Ale mowicie ze w Szklarskiej jest lepiej . A chodzi konkretnie o zabytki? czy o cos innego?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Również polecam Szklarską Porębę
jest to ładniejsze miasteczko niż Karpacz, ot takie moje subiektywne odczucie
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A możesz mi dac na priv namiary na ten domek, z gory bardzo dziiekuje...Napewno i w Karpaczu i w Szklarskiej jest duzo do zwiedzania i atrakcji, ale chyba bardziej zdecyduje się na ten Karpacz, a do Szklarskiej pojade pozwiedzac...pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Priv poszedl
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo
, jest tak samo niezdecydowany jak ja .
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Stokrotko! Zdaje się, że rok temu pisałam Ci na PW o noclegu w Karpaczu! ![]() Ja byłam i w Szklarskiej i w Karpaczu,ale w Szklarskiej chyba 2 razy, w Karpaczu chyba 4 razy. Mi się bardziej podoba Karpacz. I podpisuję się pod wszystkim, co opisała w swoim poście Stokrotka. ![]() Znam w Karpaczu rodzinę, która wynajmuje pokoje turystom. Informacje mogę podać przez PW.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym wybrała na Twoim miejscu Szklarską Porębę (z wielu względów już wymienionych, także tych sentymentalnych
), a do Karpacza na 1-dniową wycieczkę
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
I chyba tak zrobie. Naprawde nie moge się zdecydować, ale po zastanowieniu się pojade jednak do Szklarskiej Poręby. Znalazłam już pare tanich pensjonatów, chce wyjechac w lipcu to najwyższy czas już coś załatwiać
. Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

Bez 2 zdan
raczej nie polecam 

. A możesz mi dac na priv namiary na ten domek, z gory bardzo dziiekuje...Napewno i w Karpaczu i w Szklarskiej jest duzo do zwiedzania i atrakcji, ale chyba bardziej zdecyduje się na ten Karpacz, a do Szklarskiej pojade pozwiedzac...pozdrawiam.