czy medycyna estetyczna ma jakiś sposób na sińce pod oczami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-05, 21:55   #1
derce
Przyczajenie

czy medycyna estetyczna ma jakiś sposób na sińce pod oczami

kremy nic mi nie dają, zimne okłady trochę pomogły. Może to kwestia krążenia i może można wstrzyknąć, coś co pomoże?
Stary 2009-02-03, 18:51   #2
sylwia12377
Przyczajenie

Dot.: czy medycyna estetyczna ma jakiś sposób na sińce pod oczami

Dzielę z Tobą ten ból. Niby skóa ładna, zmarszczek nie wiele, ale sińce sprawiaja iz ciągle wygląda sie na zmęczoną. Niestety, obawiam się że to sprawka genów..taki spadek po przodkach.....ale odpowiadając na Twoje pytanie. Poprosiłam koleżnke -lekarza, która wybierała sie na kongress medycyny estetycznej, o wypytanie tęgich głów o Twój problem który rówiez i ja posiadam - sińce pod oczami. Sama stosowałam "cudowne" i drogie kosmetyki i ...na próżno. Koleżanka potwierdziła tylko moje bezsensowne próby walki z sińcami. Na dzień dziejejszy nie ma skutecznego sposobu na ich pozbycie się. Aczkolwiek znalazłam informacje, iz niektórzy lekarze wstrzykują kwas hialuronowy w doline łez aby wypelnić pogłębienia pod oczami. Sugeruja, iż sińce wówczas nie są tak widoczne...ale szczerze nie wiem czy nie jest to marketingowy zabieg???
jesli ktos znalazł sposób do walki z sińcami, daj znać. Pozdrawiam
sylwia12377 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 23:26   #3
DevilInside
Raczkowanie

Mozna wstrzyknąć kwas hialuronowy jako wypełniacz w "dolinę łez" ... ale nie każde oko się do tego nadaje i nie każdy lekarz potrafi to dobrze zrobić ... A spaprany zabieg pogasza jeszcze dotychczasowy problem, gdyż moga robic się zastoje limfatyczne, wystepować obrzek, podczas nieumiejętnego wstrzykiwania może dojśc do pojawienia się krwiaczków i wybroczyn, które nie zawsze znikają.
DevilInside jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 16:54   #4
Bett2006B
Przyczajenie

Czy ktoś wstrzykiwał kwas hialuronowy w doline łez? Czy są efekty?
Bett2006B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 22:02   #5
awa704
Raczkowanie

wstrzykiwałam kwas hialuronowy w dolinę łez i oczodoły...Niestety efekt nie spełnił moich oczekiwań, a mianowicie....dolina łeż wypełniona ładnie i tu jestem zadowolona ale jeśli chodzi o zagłębienia pod oczami i pognieciona tam skórę (jak pergamin) to niestety bezefektu, ponieważ kwasy nie można wstrzyknąć pod same oczy a jedynie jakieś połtora cm niżej co spowodowało, ze skóra pod oczami nie wygładziła się i nadal są zagłębienia. Zlikwidowano mi natomiast takie zagłębienia od środkowych koncików oczu wzdłuż policzka

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

c.d. W efekcie zabiegu sińce pod oczami sa nadal widoczne tyle, ze nieco mniej
awa704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 08:20   #6
Lewia35
Przyczajenie

Witam.Tez interesuje sie sińcami pod oczami,co sprawia,ze wyglad jest smutnySłyszałam ,ze niektorzy wypelniają tzw. doline łez voluma,czy ktoś orientuje sie ,czy w ten sposób mozna?Prosze o odpowiedz ,pozdrawiam
Lewia35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 09:51   #7
awa704
Raczkowanie

doliny łeż można volumą ale ja nie wiem czy ty wiesz co to ta dolina łez....U mnie np sama dolina nie była problemem, chociaż także ona...Dolina to takie zagłębienie które biegnie od środkowego kacika oka wzdłuż policzka w ddół albo w poprzek policzka...I to można wypełnić i efekt jest super. U mnie jednak po takim zabiegu pozostały zagłębienia w okolicach oczodołu i tego już nie dało się tak do końca wypełnic...Więc oczodoły mam nadal zagłębione chociaż mniej i skóra pod oczami pognieciona
awa704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 15:10   #8
Aleksandra06
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

jest coś takiego- bo moja przyjacółka sobie robiła ( u dr M.Pawłów w Kłodzku)Dokładnie chodzi o to ze preparaty zawierające kwas hialuronowy wstrzyknięte do skóry właściwej pobudzają naturalne procesyregeneracyjne skóry, dzięki czemu nawet po wchłonięciu preparatu skóra wygląda lepiej niż przed zabiegiem.
Kochane,teraz mozna zrobić wszystko.
Aleksandra06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 12:25   #9
plum_12
Raczkowanie

Po pierwsze ja zawsze doradzam wybrać dobrego lekarza, naprawdę jest dużo pseudo specjalistów. Ja mam dobrego lekarza któremu w 100% ufam. Pod oczy zastosował preparat na bazie kwasu hialuronowego który dodatkowo lekko rozświetlił moją skórę i koniec wreszcie wyglądam na wypoczętą i zero pergaminu pod oczami.. Więc jak już wspomniałam dobry lekarz to podstawa.
plum_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 23:09   #10
MrsMiaWallace
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Zaglądam na wizaż od dawna, a dzisiaj chciałam się podzielić z Wami moim dzisiejszym doświadczeniem z cudeńkiem zwanym kwasem hialuronowym, a dokładniej Restylane.

Udałam się dzisiaj na zabieg wypełniania zagłębień pod oczami, tzn. dolin łez. Mam je od dziecka i od zawsze spędzały mi sen z powiek. Uwierzcie mi, że miałam największe sińce pod oczami na świecie Nie widziałam jeszcze, żeby ktoś miał równie duże. Już dawno straciłam wiarę w magiczne kremy i kosmicznie drogie korektory pod oczy. Wydałam na to już tyle w życiu, ze bym już miała na 5 takich zabiegów ;P

Zabieg wykonałam w Chorzowie u dr Teodozji Arkuszewskiej. Zadzwoniłam we wtorek, wizytę umówiłam na piątek i po obejrzeniu mojej twarzy pani dr od razu wykonała zabieg, trwał może 7 minut. Cena takiego zabiegu to 900 zł za całą ampułkę i 600 zl za pół. W moim wypadku wystarczyło pół, a naprawdę mój problem był duży.

No i najważniejsze efekt - dziewczyny, jestem zachwycona! Problem zniknął, wraz z moim OGROMNYM kompleksem, w końcu czuję się atrakcyjną kobietą, a nie zaspanym/zapłakanym misiem pandą

Ciekawa jestem jak ten efekt będzie się utrzymywał. Ale już sobie postanowiłam, ze będę co miesiąc odkładać po trochu, żeby za rok, półtorej powtórzyć zabieg.
MrsMiaWallace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 23:26   #11
Marien
Raczkowanie

Do MrsMiaWallace co to jest ta 'dolina łez'. Ja borykam się tylko z cieniami, nie mam żadnych worków i wgłębień. Czy kwas ten pomógłby tylko na cienie?
Marien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 15:51   #12
MrsMiaWallace
Przyczajenie

Ciężko powiedzieć... To już chyba musiałby ocenić specjalista. W przypadku pani dr u której ja to robiłam, najlepiej zadzwonić i zapytać

Nie jestem pewna, czy same cienie nadają się do tego typu zabiegu, bo wypełnianie kwasem hialuronowym nadaje pewną wypukłość. Ale być może można go rozprowadzić na tyle cienko, żeby przykrył cienie i nie uwypuklił skóry... W moim przypadku właśnie to było dla mnie najważniejsze, bo miałam bardzo widoczne dołki pod oczami.
MrsMiaWallace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 15:14   #13
nowa_kacha
Raczkowanie

Ja ostatnio pytałam mojej kosmetyczki, czy są jakieś zabiegi, które likwidują sińce pod oczami i poleciła peelingi albo specjalny zabieg wzmacniający skórę dolnych powiek za pomocą preparatu Vital Hydrobalans.
Poszperałam trochę w sieci i znalazłam informacje o tym produkcie http://www.female.pl/artykul/4025/Dw...BALANS---.html
nowa_kacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 10:48   #14
magdoolkak
Przyczajenie

do plum_12 czy możesz podać nazwisko tego specjalisty?

Edytowane przez magdoolkak
Czas edycji: 2011-05-18 o 10:49
magdoolkak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 12:55   #15
AdrianaPaulina
Przyczajenie

Może znalazłby się ktoś kto zaktualizował by temat Ja jestem bardzo zainteresowana jakimś trwałym zabiegiem. Chcę się pozbyć dołów, zaczerwień i sińców pod oczami i to jak najszybciej. Ah i bardzo ważne w styczniu mam zaplanowaną operację nosa (nosek będzie cięty jakoś od zewnątrz) czy jakieś zabiegi pod oczami mogą przez to się nie udać (przez te cięcia na nosie)?
AdrianaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 09:34   #16
estera_4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez derce Pokaż wiadomość
kremy nic mi nie dają, zimne okłady trochę pomogły. Może to kwestia krążenia i może można wstrzyknąć, coś co pomoże?
Ja mam juz od kilku lat takie since pod oczami, nawet jak sie wyspie to są - kto wie jakiej natury jest ten problem, bo nie cchce wstrzykiwac sobie czegos zeby tylko zewnętrznie poprawić … chcę ogarnąć ten problem od centrum może któraś z Was juz wczesniej byla u jakichs specjalistow, ktorzy tłumaczyli o co chodzi ??
estera_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 14:33   #17
DevilInside
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marien Pokaż wiadomość
Do MrsMiaWallace co to jest ta 'dolina łez'. Ja borykam się tylko z cieniami, nie mam żadnych worków i wgłębień. Czy kwas ten pomógłby tylko na cienie?
Nie zawsze kwas hialuronowy pod oczy jest idealnym rozwiązaniem. Ja osobiście rozpoczęłabym od karboksyterapii. Zabieg wykonujemy raz w miesiącu, nie obciąża budżetu bo nie jest kosztowny 100-150zł ... a po 2-3 widać wyraźne efekty. Dodatkowo zabieg pogrubia delikatną skórę wokół oczu, dotlenia ... spłyca zmarszczki. Tak, że działa wielopłaszczyznowo. Potem można pomyśleć ewentualnie o mezoterapii by wzmocnić i podtrzymać efekt.
DevilInside jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości