|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
kolonia lub obóz młodzieżowy
Wiecie może czy jest gdzieś organizowana, np. przez jakies biuro podróży kolonia albo obóz ale w cenie ok.700, góra 800. Bo z tego co widzę większość ofert powyżej 1000 zł.
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kolonia lub obóz młodzieżowy
a moze w zakladzie pracy ktoregos z twoich rodzicow organizuja kolonie i obozy. ja jezdzilam od ojca z pracy. jako ze czesc byla finansowana z funduszu socjalnego zakladu pracy to za smieszne pieniadze mozna bylo jezdzic na 2-3 tygodnie do Bulgarii, Chorwacji, Wloch nio i po Polsce oczywiscie. a i sklad kolonijny byl co roku mniej wiecej ten sam, bo jezdzily dzieci pracownikow, wiec sie znalismy i bylo razniej
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Nie chciałabym zakładać nowego wątku, ale może znacie biura podróży ze Szczecina, bądź jakieś internetowe, które organizują obozy młodzieżowe za granice, na wakacje 2008
Bardzo prosiłabym o adresy jeśli można ![]()
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
podbijam
tez jestem zaniteresowana
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2.guliver 3.lexan ja mam sprawdzone ok-tours. i z tego jade 3 raz;d do 1,500 zł. ? z oferty okeja są włochy (musisz się wczesniej zapisac, najlepiej przed końcem marca, wtedy jest o 200 zł taniej), chorwacja, bułgaria i grecja ![]() reszta jest droższa.
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, ja wlasnie chcialam sie wybrac na jakis obóz 12-14 dniowy tak w cenie 1300-1400 góra 1500 zł Ale to jest troche głupio, bo wszystkie wycieczki są po jakies 1300 zł i do tego jakieś odobno platne wycieczki które wynoszą tak ok 150 euro ;/ czyli wychodzi, ze obóz wynosi jakies 1700 zł (chodzi o obozy zagraniczne) Nie wiecie, jak to jest ? czy trzeba isc na te dod platne wycieczki ? Bo nie które to nie sa za bardzo atrakcyjne i to 40 Euro moznaby zaoszczedzic ..
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
nie trzeba
bynajmniej ja jak jechałam do Włoch czy Hiszpanii na wycieczkę, to kto chciał ten wykupywał wycieczki fakultatywne sądzę, że na obozach jest tak samo
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie. Na wycieczki fakultatywne nie musisz jechac.
Ja np. w tym roku jade z okejem do wloch( 2 raz do włoch z okejem x3) i jade na fakultatywną do mirabilandii i aquafanu ![]() bo tam jest świetnie. a na reszte się nie wybieram. Są tez osoby, które wcale na fakultatywne nie jezdza
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Tylko jakos pod koniec moich wyjazdow, nie bylo juz dfofinansowania do zagranicznych obozow, ale tez bylo fajnie .
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
polecam ok tours
jade w tym roku do grecji, place 1250+wycieczki , wybralam ateny olimp meteory i rejsc po zatoce myslisice ze to za duzo? bo widze ze wybieracie po 2. Ja pierwsyz arz jade na taki oboz i sie nei znam ;ppozdrawiam ;*
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
czy ja wiem czy tak dużo
![]() ja oprócz tych wycieczek co ty podałaś, wybrałam delfy ![]() Stwierdzam, ze skoro już jestem w Grecji to trzeba oglądać ile się da i przy okazji odpoczywać oczywiście xDD
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
no tak tak ale funduszow za duzo nie mam ;p i tak do 100 euro moge wiec tlyko na te 4 mnie stac
a gdzie blyo najlepiej?;>>
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze nie wiem xDD w lipcu zdam relacje
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w tym roku z koleżankami jedziemy tylko do aquaparku, bo w Barcelonie i wszędzie już byłam, więc stwierdziłyśmy że wolimy tą kasę zainwestować w lody i ciuchy ;d |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lepiej zobaczyć więcej! Tylko ja osobiście nie polecam meteorów, bo jest nuda, że szok, ale jak ktoś lubi zwiedzać, to okey. Musisz liczyć się z tym, że jeżeli jedziesz na tak dużo wycieczek, to mało wypoczywasz i masz mało czasu na tzw. obozowe szaleństwa. Dlatego też ja w tym roku się ograniczam z wycieczkami, chcę jak najwięcej wyszaleć się w miasteczku w którym będę. Najwięcej jeździłam też właśnie na obozie w Grecji i dla mnie było to męczące - codziennie wyjazd. Ale co kto lubi. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Aaah, a jeżeli masz chorobę morską to rezygnuj z rejsu! ;d
U nas połowa grupy żygała ;d |
|
|
|
|
#17 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec to mi sie oplaca i wogole wlasnie zobaczylam ze zmienili rejs bo byl po zatoce sarońskiej na SKATHIOS <jupi> i dodali jeszcze jeden rejs !REJS NA WYSPĘ SKIATHOS - ok. 40 € REJS PO ZATOCE PAGASIATIKOS - ok. 40 € teraz to ja nie wiem no ale przeciez jest sie tam 9 dni tak? i jesli wybralam 4 wycieczki to mam 5 dni wolnego? tak? ![]() Cytat:
ale raczej napewno nie mam
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
troszke sie przejelam czy nie za duzo ich wybralam ;p
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
chyba sobie jednak jakas odpuszcze...;p mysle ze olimp odpuszcze? co o tym myslisz? bo zalezy mi na tym pakiecie bo jest tani
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jedziesz z jakąś wesołą ekipą, czy sama? Myślę, że jeżeli masz pakiet to nie warto rezygnować. Teraz sobie przypomniałam - ja też miałam w Grecji pakiet i nie żałowałam żadnej wycieczki, no może trochę poza meteorami bo to kompletna nuda, jak dla starych bab, ale przynajmniej można zrobić fajne foty ;d Dla pakietu możesz się poświęcić ;d REJS NA WYSPĘ SKIATHOS - ok. 40 € Na tym rejsie też byłam, my mieliśmy go w pakiecie o ile się nie mylę. Był najprawdę bardzo fajny, ale to zależy, bo około 70 procent ludzi miało mdłości ;d Najpierw lajcik, ale po godzinie płynięcia wszyscy, nawet moje rzeźkie kumpele siedzieli zieleni ;d. Poptem dorwałyśmy miejsca nazewnątrz, to nie było już tak źle , ale w statku masakra. Ogólnie ten rejs był bardzo fajny. Wyspa Skiatos jest bardzo ładna, ale strasznie tam jest wszystko drogie, a mi nie do końca wpasowała w gusta. Ale to też kwestia charakteru. Myślę, że cały mój stosunek do Grecji jest taki jaki jest, to znaczy nie zakochałam się w niej tak jak w większości krajów w których miałam okazję być, ponieważ mam bardzo duży temperament, jestem dosyć porywcza i trzepnięta na mózgu, a Grecja jest wyciszona, spokojna, powolna, leniwa. (Wiecie, że grecy mają obowiązkową naukę tylko do 6 klasy podstawówki? Z tego powodu ponad połowa to analfabeci!) Taka jest też ta wyspa, ciepła, powolna, spokojna, trochę nudnawa. Smaczne lody, mnóstwo czerwonych dachów - robi wrażenie. Potem na tym rejście popłyniecie sobie na prześliczną plażę, która będzie dla was prawdziwym błogosławieństwem (nie wiem czy jedziesz do Leptokarii, ale jeżeli tak, to tam plaża jest kamienno-żwirowa). Na tej plaży, na której zatrzymacie się w czasie rejsu jest wspaniale. Z kumpelą zapuściłyśmy się na takie skałki i znalazłyśmy tam takie śliczne krabiki, zwierzątka w skorupkach, jeżowce i takie śmieszne rybki - czułam się jak na jakiejś wyprawie rodem z animal planet ;d Było tam super. A w drodze powrotnej będzie dyskoteka na statku. Co prawda ciężko tańczy się na statku, ale dobry tancerz poradzi sobie wszędzie ;d (czytaj dla chcącego nic trudnego). U nas zabawę rozkręcał zespół baletowy, z dwoma SKRAJNIE przystojnymi grekami. Myślę, że warto się poświęcić. Ahh, ale się rozmarzyłam ^^ |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pakiet był ateny, meteory, rejs? Chyba jakoś tak. No, to ja chyba takie miałam wycieczki. W Atenach się nazwiedzasz za wszystkie czasy dlatgo, myślę, że jezeli odpuścisz olimp, to nie będziesz żałować.Proponuję za tą kasę sobie tam zaszaleć ![]() I nie polecam wieczorków greckich, nuuuda Ale to też kwestia kto się przy czym dobrze bawi, co kto lubi i tak dalej
|
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestesmy bardzo wesole ![]() Cytat:
![]() a powiedz mi jeszcze jak tam z imprezami? i z piciem? ![]() bo je generalnie bardzo sie napalilam na imprezki ;p i inetersuje mnie o ktorej jest cisza nocna i jeszcze jak z plaza? mozna sie kapac, keidys sie chce?;> no i jak hotel ! mousess ( domyslam sie ze w nim bylas ;>)pozdrawiaaaam
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
podbijam pytanie brzoskwiniowej xDD
A jak wyglądaja te wieczorki greckie?? ;p |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze jedno bardzo wazne pytanko !
czy sa tam maszyny do grania? wiem nietypowe pytanie lecz zakcohalam sie w grze ' dance dance revolution' leci pisoenka i strzalki a ty tanczysz
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
taką grę możesz normalnie w sklepie kupić xD tylko, ze masz mate ze strzałkami i odpalasz płytke na kompie i grasz
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
a wiem wiem
wlasnie poluje na nia ;p no ale umowilam sie z przyjaciolka ze tam ebdzie w to grac
|
|
#27 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słuchajcie, byłam w nowiutkim, pięknym wycacanym hotelu w centrum miasteczka, EVAGELIA, na pewno go zobaczycie. Hotel był naprawdę przepiękny, warunki cudowne, ale był jeden malutki problem. Właściciel tego hotelu był kompletnym psycholem, na co zwrócili uwag wszyscy, nawet wychowawcy i piloci. Jeżeli ktoś wyszedł z pokoju po 23 to właściciel robił aferę, darł się, że chcemy mu zniszczyć hotel. Generalnie, miał taką obsesję na punkcie tego swojego wycacanego hoteliku, że masakra. Była to jakaś taka sytuacja, że on ześwirował, ponieważ wziął ogromny kredyt na ten hotel i go jeszcze nie spłacił, dlatego tak się o niego bał. W każdym razie ta jego obsesja była straszna i wszyscy baliśmy się rezydenta, że o mało co nie narobiliśmy w majtki. Kąpać można było kiedy się chce, wiesz, tam jest takie suuuper słone morze, że wypycha cię na powierzchnię. Oczywiście nie tak jak morze martwe i nie jakoś niezwykle, ale naprawdę da się to odczuć i ciężko tam utonąć. My z kumpelami siedziałyśmy w morzu caały czas. Jeszcze kupiłyśmy sobie materac za ok 4 euro i w ogóle Imprezy co wieczór. Można wychodzić na dyskoteki, ale ta w Leptokarii jest trochę obleśna, bo mnóstwo tam arabów i turków, ale inne są super. Nie pamiętam kiedy była cisza nocna, w moim hotelu była 24 na dobę, dlatego większość czasu spędzaliśmy poza nim. O to, że za bardzo się będziecie wysypiać czy coś się nie martw ;dZ piciem też spoko. Oczywiście wszystko zależy od opiekunów na jakich traficie. Raz zdażają się jakieś młode święte, co pilnują cię za bardzo, a raz tak wyluzowani, że nie potrafią cię nawet przeliczyć na zbiórce bo są zbyt pijani
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
ale sie napalilam ;d juz nie moge sie doczekac !
![]() a co z tymi maszynami do grania? ;>
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnawiam
![]() Jakaż wizażanka wybiera się na obóż ?
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
A jaki kraj Cię interesuje?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

05.06.2015