![]() |
#1 |
BAN stały
|
TWARZ- patenty na NAJ:)
Jest juz wątek "patenty na bycie naj" ale zalezaloby mi bardzo na takim oto watku dotyczacym tylko i wyłącznie twarzy. Jako najwazniejszej "wizytowki "
![]() W calym tym chaosie kosmetycznym osobiscie sie nieco gubie i najchetniej wykupilabym wszystkie KWC ale to chyba niemozliwe ![]() Tak wiec: opisujcie Wasze patenty NAJ dotyczące twarzy. ![]() Dodam,ze fajnie by bylo aby polcajac jakies patenciki ktos pisal tez jaka ma cere ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: TWARZ- patenty na NAJ:)
Okey,to moze najpierw mój,zadna nowoscia zapewne nie bedzie.Dodam ze mam cere mieszana ale raczej tlusta z duza iloscia zaskornikow i rozszerzonymi porami,totalne przeciwienstwo wrazliwej skory z naczynkami. Niesamowicie pomogla mi kuracja: na noc ACNE DERM a codziennie maseczka zwezajaca pory Eris. Nie poznawalam mojej twarzy po 2 tygodniach. Polecam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a moglabys powiedziec w jakiej cenie sa Acne Derm i maseczka Eris?? gdzie mozna je dostac?? moja twarz wymaga takich zabiegow niestety nie jest idealna .. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Cera? Obecnie chyba normalna, ale z wieloma bliznami potrądzikowymi
Pewnie sporo patentów powtórzy się z tamtego wątku, ale: -łagodne, ale dobrze zmywające żele (bez slsów i spółki) -mleczko-nie byłam nigdy przekonana do babrania się w 10 płatków kosmetycznych codziennie, ale stosuję mleczko jak żel do twarzy - nalewam na dłonie i masuję zwilżoną twarz, nic tak nie zmywa warstwy kremu, filtru, podkładu, pudru sypkiego i czegoś kolorowego na policzkach, Oczywiście później domywam żelem, wyjątkiem jest mleczko-tonik Dermedica -kremy z kwasami ![]() ![]() -filtry oczywiście - transakcja wiązana, daje komfort psychiczny i fizyczny -witamina C - rozjaśnia i rozświetla skórę, wspomaga działanie filtrów, usuwanie przebarwień -maseczka aspirynowa - używam codziennie kwasów, ale po jej użyciu miałam jeszcze bardziej gładką skórę, aż nie do wiary ![]() -peelingi enzymatyczne zamiast mechanicznych - moja skóra jest tak wydelikacona, że peeling mechaniczny aż ją boli (dlatego maseczkę aspirynową zmywam b.dużymi chlupnięciami wody na twarz, żeby nie trzeć) -zawsze przy sobie warto mieć pomadkę nawilżającą lub błyszczyk -dobrze dobrany podkład - to w niego moim zdaniem najbardziej opłaca się zainwestować w kolorówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
obecnie Acne derm w większości aptek jest po 20-21zł, w aptekach internetowych można dostać po 16zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Trądzikowa cera: grudki, zaskórniki, przebarwienia -> słowem okropna.
- Mycie buzi, przegotowaną wodą lekkim żelem ziaja - wycieranie ręcznikiem papierowym - przecieranie amolem - na to krem Iwostin - nie jadam tłustych, czipsów, ostrych, nie pije kakao, nie jadam w fast foodach, ne jadam pizzy.. i milion rzeczy których nie jadam - peelingi enzymatyczne tylko - na dzień lekki krem Iwostin a na to tylko podkład Maybelline matujący Ogólnie skórę uspokajam, nie daję na nią dużo, nigdy więcej niż 2 warstwy. Poprawia się ładnie, no chyba, że coś wydziabię, lub złego zjem... Ale za głupotę się płaci ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
a co sadzicie o peelingach ziarnistych na skore z rozszerzonymi porami i zaskornikami?? czy nie jest tak ze te ziarenka jeszcze bardziej "rozszerzaja" pory??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
cera wrażliwa, mieszana, skłonności do wyprysków, rozszerzonych porów, świecenia w partii T, podrażnień
*Gdy coś wyskoczy piję sok z łopianu i po dwóch dniach cieszę się znowu gładką skórą ![]() *Kwasy jesienią i zimą( Lysanel SVR i peelin dwustopniowy Anew Avon), filtry przez cały rok (latem i podczas kuracji wyższe, w pozostałe miesiące-ok.30 SPF) * Peelingi enzymatyczne- kilka lat temu zrezygnowałam z mechanicznych które tylko szarpały moją skórą przyczyniając sie do zwiększonej ilości skórek ![]() *Olejek regulujący dr Hauschka-kocham ten kosmetyk ![]() *Raz w miesiącu przez tydzień myję twarz mydłem siarkowym ( należy pamiętać potem o przetarciu skóry tonikiem) * Maseczki, maseczki, maseczki ![]() *Dłonie precz od twarzy! *Płyn do higieny intymnej w piance Bielenda do mycia twarzy * Dużo nawilżam od środka i od zewnątrz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Co daje przecieranie twarzy amolem?
Cera tlusta, stale podtruwana "toksynami" - grodki, zaskorniki itp. ![]() - rano tylko tonik (garnier, podstawa pielegnacji, zielony) - filtry (spray 40 bioderma) - wieczorem mycie mydlem siarkowym i albo tonik albo na mokra twarz wit C w kroplach (super zapuchacz, ale cierpie) - maseczka aspirynowa jako peeling enzymatyczny - wazelina do ust - olejek rycynowy do rzes - rozne maseczki domowej roboty - duzo wody, owocow - witaminki i tran tyle narazie ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
cera mieszana, wrażliwa, skłonna do wyprysków, lekkie przebarwienia,
-rano żel do mycia twarzy ziaja tin tin (bez sls) -tonik melisa -filtr LRP DP SPF 50+/ PPD 28 -maseczka drożdżowa -maseczka aspirynowa -peeling enzymatyczny lirene -akneroxid 5 (na pojedyncze wypryski) -krem nawilżający Iwostin -maść ochronna z witaminą A (na przesuszone miejsca) -zielona glinka argiletz -krem uniwersalny oriflame (małe różowe pudełeczko) -nivea visage, wyjątkowo łagodny płyn do demakijażu oczu -mleczko do demakijażu, Oceanic, AA Help, (zamierzam jutro kupić acne derm oraz składniki do zrobienia serum z vit. c )
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Cera:
bardzo wrażliwa, alergiczna, średnio podatna na zapychanie. Gładka, z kilkoma przebarwieniami i zaskórnikami. Mieszana w stronę normalnej (jeśli istnieje takie określenie; ) Skóra cieniuśka, niestety to już genetyczne. Rano: - łagodny żel bez SLS - ok. 2ml emulsji Avene (wielbię bezgranicznie ![]() Wieczorem: - obowiązkowy demakijaż (nie zasnę bez tego; choćbym była niemożebnie ululana, wstanę w środku nocy i zmyję, niemalże odruch Pawłowa ![]() - sam demakijaż wykonuję mleczkiem, potem domywam buzię łagodnym żelem, raz na parę dni obficie przemywam twarz tonikiem Lysanel - na noc łagodny krem (jestem zachwycona Daxem do cery naczynkowej, robi cuda z moją skórą ![]() ![]() Do tego wycieram buzię tylko papierowym ręcznikiem. Maseczki wszelakie i peelingi stosuję bardzo rzadko, nawet aspirynowa specjalnie mi nie służy. Makijaż w dawkach homeopatycznyc; w końcu mogę sobie pozwolić na rezygnację z podkładu ![]() ![]() Do tego duużo snu (choć ostatnio mniej, ale odeśpię, jak tylko sesja się skończy), w miarę higieniczny tryb życia i niemajstrowanie przy twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ochrona, czyli filtry, plus złuszczanie, czyli kwasy. Wszelkie dodatki to tylko takie "uprzyjemniacze" - nawilżacze, olejki, maseczki.
Preparaty na naczynka - absolutny mus i patent dla naczynkowców, ponieważ opanowanie zaczerwienień znacząco poprawia wygląd skóry (Voodia, mnie tez ten krem przypadł bardzo do gustu ![]() Makijaż - nie ma szybszego sposobu na poprawę wyglądu i samopoczucia ![]() ![]() Regulacja brwi - bez tego mam brwi grube i przytłaczające oczy, dobra depilacja brwi od razu otwiera mi i powiększa oczy. Błyszczyki, oh yes, please ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Pozwolę sobie na małego off-topa
![]() Pomijając właściwości pielęgnacyjne kremu Daxa, muszę przyznać, że jego zapach mnie powalił na kolana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ......ja dopiero wnikam w ten temacik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Perfecta na dzień i na noc Cera Naczynkowa Fito-capillaries krem do cery tłustej i mieszanej Wychodzi na to, że mój "zleżały banan" to Twój "zgniły" banan ![]() No cóż, zawsze byłam nieco perwersyjna jeśli idzie o zapachy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Voodio a możesz wkleić tu link do tego kremu który polecasz???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=8610 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A Voodio, używasz go ze względu na typ cery?.. zastanawiam sie ktos kto naczynkowej nie ma może po niego siegnąć
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zrodził się właśnie w mojej głowie chory pomysł przeglądnięcia KWC pod kątem najbardziej kretyńskich nazw ![]() A wracając do tematu: skoro jeszcze bardziej zgniły, to muszę go mieć ![]() ![]() ![]() (Smile, przepraszam bardzo za ciągłe offtopy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na codzień lekki kwasik typu Acne derm, którego kocham kocham kocham ![]() w zeszłym roku miałam serię 6 złuszczań TCA (20-30% jak nie do 35%) co ok. 3 tygodnie - ale efekty poszły się kochać bo tradycyjnie miałam wysyp na wiosnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Cera b wrazliwa-teraz sucha gdy zmienilam miejsce zamieszkania
Moje patenty: -Dobrze dobrany podklad-najlepiej nawilzajacy-bez silikonow itp(zapychaja mnie).Moj ulubiony-Mary Kay full coverage foundation dla suchej skory -Kremy z witamina C,kwasy na noc i jesieni i zima(najlepiej mi sluzy nawilzajacy peaches and cream Kiss my face z 8%AHA)-nie stosuje jednak codziennie tylko co drugi dzien i nakladam naprawde cienka wartwe kremu -zmywanie makijazu woda mineralna lub mleczkiem(mleczka lagodne najczesciej dla niemowlat firmy Aveeno) -unikanie alkoholu w skladzie i sls(wysusza mi skore na wior) -Duzo maseczek nawilzajacych,naturalnych ,kremy z jak najbardziej naturalnym skladem-ale tez nie wszystkie,moja skora nie lubi kremow zbyt tlustych,olejkow aromatheraphy Filtry-teraz stosuje mineralne Aveeno spf 45 dla dzieci-wczesniej LRP ale zapychalo mnie. -picie duzej ilosci wody -unikanie peelingow mechanicznych jak i draznienia twarzy poprzez czeste mycie i zmiane kosmetykow. -unikanie wszelkich mocno perfumowanych kosmetykow(uczulaja mnie)-ostatnio Meteoryty daly mi popalic-najlepiej wszystko fragrance free. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najważniejsze jest to co napisała AgaBJ - ręce precz od twarzy, choć przyznam, że nie zawsze jest to łatwe.
Po drugie nie jestem zwolenniczką skomplikowanych programów pielęgnacyjnych z dużą ilością kosmetyków i maseczkek. Staram się ograniczyć i jedno i drugie (choć to też niełatwe), stosuję kosmetyków niewiele, ale konsekwentnie. Tak już mam, że jak coś nowego wprowadzę to od razu cera to wyczuje i kłopoty gotowe. Filtry,wit c, effeclar k, olejek H - to już nasz biochemiczny standard - rewelacja ![]() Ręczniki papierowe, poszewki na jaśka zmieniane codziennie - to niewątpliwie pomaga. Dieta - tu oczywiście unikanie słodyczy (czekolady nie jem wogóle w żadnej postaci), fast foodów i ostrych przypraw. Alkohol mojej cerze również szkodzi. Owoce, woda, ziołowe i zielone herbatki ![]() Na pieńku moja buzia ma również z kawą - piję jedną dziennie i uważam, że to za dużo - ale nie potrafię sobie odmówić. W sumie to moja cera funkcjonuje dobrze tylko wtedy gdy żyję w całkowitej ascezie dietetycznej, kosmetycznej i kolorówkowej - strasznie to brzmi, ale takie są fakty. ![]() Kolorówka to u mnie brązer, i to też nie używany codziennie. Błyszczyk i tusz do rzęs oczywiście. Bebe słoneczna - czy to kolorówka ![]() By twarz nie była tak ostatecznie bez wyrazu używam paletki do brwi Sephory - uważam ją za absolutne KWC - 2 maźnięcia wystarczą by twarz wyglądała, a nie tylko była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przed ślubem zrobiłam sobie półroczny plan, w czasie którego m.in. wypijałam mnóstwo mody mineralnej, zielonej herbaty, różnych ziół...unikałam kalorycznych i tłustych ,mocno przyprawionych potraw i moja cera nigdy nie wyglądała lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za odp
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.