|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jaki makijaz do czarno-bialego stroju?:)
W nadchodzacy czwartek wybieram sie na 80-te urodziny dziadka. Najpierw z rodzinka idziemy do restauracji, a pozniej do domu dziadkow. Ubrania juz mam kupione, do fryzjera zeby odswiezyc fryzure i kolor wybieram sie we wtorek albo srode. Jednak nie jestem pewna jaki makijarz wykonac. Ogolnie nigdy nie maluje sie zbyt mocno, nie stosuje podkladu, fluidu itp. Jedynie cienie, tusz, kredka i czasem puder w kulkach brazujacy lub rozswietlajacy. Mam niebieskie oczy, raczej jasna karnacje, a ubranie jest czarno-biale. Moze macie jakies fotki, ktore mnie zainspiruja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki makijaz do czarno-bialego stroju?:)
nie wiem czy Ci sie spodoba przyklad, ktory podam ale czarno-biale ubrania nosi "Magda M" i ona ma zawsze dobrane dobrze makijaze tzn jasny podklad,brazowe,cieliste cienie i moim zdaniem do eleganckiego ubioru taki makijaz skromny ale z zaznaczeniem powieki jest ok
magda12.jpg magdaM..JPG moze zdjecia nie sa idealne ale o cos takiego mi chodzi.pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie masz wprawy w makijażu to ja nie radzę bardzo kombinować. Cieniowanie oka radzę zostawić sobie na nudne zimowe wieczory do poćwiczenia
![]() ![]() Ja postawiłabym na klasykę w naajgłębszym tego słowa znaczeniu. Kolorystykę stroju masz dość konserwatywną i elegancką. Postawiłabym na mocny akcent na usta. Idealna cera - jeśli takowej nie posiadasz musisz użyć podkładu. To czego nie zatuszuje pokryj korektorem. Na policzki nałóż odrobinę różu i pudru rozświetlającego. Usta pokryj odrobinką podkładu. Przypudruj.Obrysuj konrurówką w kolorze szminki lub o ton ciemniejszą. Wklep szminkę w usta. Osciśnij usta na serwetce/chusteczce, jeszcze raz wklep szminkę. Rzęsu dokładnie wytuszuj. Możesz zrobić kreskę na górej powiece eyelinerem, ale musi wjść równiutka. Mam nadzieję, że pomogłam. Załączam zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
I jeszcze dodam, ze chce sie pofarbowac na jakis taki ciepli, sloneczny odcien blondu. Bo obecnie wlosy mam w kolorze ciemnego grazu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o mnie, to nie malowałabym się jakoś mocno. Postawiłabym raczej na naturalnosć. Twój strój jest dosyć charakterystyczny i rzucający się w oczy więc w połączeniu z ciężkim makijażem da nienaturalny, 'przeładowany' efekt. Dobrze by było gdybyś zamieściła swoje zdjęcie bo bez niego to raczej trudno określić 'twoje' kolory i odcienie.
![]() A tak na ślepo mówiąc ![]() CZEKAMY NA PHOTO! ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Pierwsze co pomyślałam to oczywiście rzęsy i może przydymiony ? Ale jakiś taki skromniutki bo to naprawdę wystarczy. rzęsy rzęsy rzesy - czarnym ruszem + kredka (podkreść lekko dolną powiekę) + cień jeśli chcesz ale już naturalny np. beżowy, mógłby być też właśnie lekki przydymiony alezdecyduj co bardziej pasuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oto moje fotki. Ale jak juz mowilam planuje zmienic kolor wlosow na cieply, sloneczny blond (z tych ciemniejszych).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal jestem za mocnymi ustami. Do tego długie rzęsy i będziesz wyglądać tak jak na zamieszczonym przeze mnie przedostatnim zdjęciu - pięknie i z klasą.
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z poprzedniczka mocniej zaakcentowane usta a na górna powieke delikatna kreska lekko wyciagnieta i wytuszowane rzesy
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A mi sporo osob radzi (w tym mama) zeby zmienic na jasniejszy kolorek. Tym bardziej, ze ten brazik juz troche mi zblakl i nie jest juz taki ladny jak na tych fotkach. Moje naturalne wlosy sa w kolorze ciemnego blondu/jasnego brazu- ciezko mi okreslic. Z reszta zbliza sie lato i jakos tak marzy mi sie cos jasniejszego i bardzeij swietlistego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No to może jakiś balejaż ? Troszkę ciemnego i jasnego blondu, jasny i ciemny brąz i troszkę czekoladki. Będzie słonecznie, lekko przyjemnie i nie za jasno. Mi też się podobasz w tym kolorku co na zdjęciach
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja tez jestem za kolorkiem wlosow ze zdjec bardzo ladnie komponuje sie z cera..moze poprostu odswiez kolor albo nanies delikatne "musniecie' slonka, ze tak powiem..cieniutkie blond pasemka.a cera swietna, w ogole ladna masz buzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Tak mi wpadło do głowy - to jest link do takiej stronki, gdzie możesz zobaczyć jak wyglądałabyś w innym kolorze włosów i makijażu. http://makeover.ivillage.com/IVillag...ng/index.html? Żeby zamieścić swoje zdjęcie musisz się zalogować, jest to zupełnie bezbolesne i darmowe.
![]() A tak zupełnie na marginesie, to moim zdaniem powinnać zostać przy tym kolorze włosów. A jeśli tak baaardzo chcesz coś z nimi zrobić (znam to skądś... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Na makijaz juz sie zdecydowalam
![]() ![]() Taki kolorek mi sie marzy. Moze minimalnie ciemniejszy. I albo tylko jeden kolor, albo na to dodatkowo refleksy. Jedni mi to doradzaja, inni mowia stanowczo nie. A ja sama nie wiem. Podoba mi sie strasznie, ale nie chce wygladac niekorzystnie. Co radzicie? Przypominam, ze jestem raczej blada i mam niebieskie oczy- wiec teoretycznie bardziej powinien pasowac blond. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No cóż może nie udało mi się przeforsowac pomysłu z usatmi, ale Madzia też się wydaje ok (szczególnie, że mam słabość do tego serialu - nie wiedzieć czemu, ponieważ z reguły nie lubię polskich serialii - za bardzo przypominają brazylijskie)
Co do koloru, ja jestem wśród tych którzy mówią nie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.