|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwsza wizyta u dermatologa
Dzień dobry!
Chciałam Was zapytać, jak wygląda pierwsza wizyta u dermatologa? O co pyta, co warto sobie wcześniej przygotować, może mieć wyniki jakichś badań (krwi)? Nigdy nie byłam, a chciałam się jak najlepiej przygotować, żeby ułatwić postawienie diagnozy i ewentualne leczenie. Bardzo proszę o jakieś wskazówki ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Interleukina Druga
|
Dot.: Pierwsza wizyta u dermatologa
Hej.
Jak wizyta u każdego innego lekarza: chwilę z tobą porozmawia co cię do niego sprowadza i zbada. Może (w sumie powinien) poprosić abyś się rozebrała żeby obejrzeć całą powierzchnię skóry, więc warto się umyć przed wizytą ![]() Warto przemyśleć dokładnie swój problem - kiedy zmiany się pojawiły, czy wiążesz to z jakimś czynnikiem, jak się zmieniają w czasie, co je nasila, a co łagodzi, jakie do tej pory specyfiki używałaś i jak na nie reagowałaś. Jeżeli na coś chorujesz to należy o tym powiedzieć, przygotuj sobie listę zażywanych leków. Jeśli robiłaś niedawno jakieś badania (miesiąc-dwa) to możesz je zabrać, ale generalnie nie musisz robić nowych - jeżeli lekarz będzie potrzebował dodatkowych badań żeby postawić diagnozę to sam cię na konkretne skieruje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza wizyta u dermatologa
Najlepiej zapisac wszystko na papierze: co juz bralas + reakcja, symptomy itd. Powinno sie tez isc bez makijazu, dermatolog powinien dokladnie obejrzec skore/zmiany pod lupa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.