Co robić z chłopakiem obcokrajowcem w Polsce:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-21, 18:22   #1
ritatata
Przyczajenie

Co robić z chłopakiem obcokrajowcem w Polsce:)

On jest z hiszpanii,ma 33lata, ja 23. Poznalismy sie w Niemczech na studiach. Jestesmy ze sobą dosyć krótko (ok pół roku) więc to będą nasze pierwsze wspólne wakacje. Planujemy przylecieć w Maju. Lot do Krakowa. Chciałabym pokazać mu jak najwięcej fajnych miejsc i pokazać,że Polska to nie jest to samo co Rosja czy Ukraina ( jak to on sobie żartuje) Niestety czas mamy bardzo ograniczony bo tylko tydzień.

Myślałam żeby spędzić ok. 2 dni w Krakowie, Jeden dzień w Zakopanem (Park Tatrzański,morskie oko), Trójmiasto ok. 3 dni (jestem z Gdańska), Toruń po drodze do Warszawy i Warszawa jeden dzień. Myślałam o Wrocławiu,ale wiele osób mówiło mi, że nic specjalnego i za bardzo nie ma czasu.. Myślę też nad kolejnością, żeby jak najmaniej czasu zmarnować na pociągi. Myślałam, zeby odrazu zacząć od Zakopanego, z Zakopanego prosto do Gdańska a potem spowrotem do Krakowa zaliczając Toruń Warszawe itd..

Nie byłam w Polsce od 2 lat i poza Trójmiastem i Toruniem nie znam Polski zbyt dobrze. Byłoby miło gdyby ktoś polecił jakieś fajne miejsca w Krakowie,Zakopanem czy Wawrszawie i może zaproponował coś innego
ritatata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 14:09   #2
Majeczka28a
BAN stały

Dot.: Co robić z chłopakiem obcokrajowcem w Polsce:)

Wiesz co na sam Kraków trzeba przeznaczyć ze 2 czy nawet 3 dni. Tyle tego jest. Moim zdaniem warto pokazać Własnie to miasto. W Zakopanym trzeba nastawić się na tłumy turystów. A co myślałaś o Nowym Sączu albo Czorsztynie? Chociaż tam najpiękniej jest w lecie. Moim zdaniem lepiej spokojnie zwiedzić dwa miasta jak Kraków Trójmiasto i mieć jeszcze czas dla siebie. Jak będzie za dużo tego zwiedzania to się zwyczajnie zmęczycie i będziecie mieli dość Morskie Oko zostawcie sobie na jesień. Względnie mało zwiedzających, a widoki zapierajace dech w piersiach.
Majeczka28a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-23, 14:33   #3
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

Dot.: Co robić z chłopakiem obcokrajowcem w Polsce:)

Cytat:
Napisane przez ritatata Pokaż wiadomość
On jest z hiszpanii,ma 33lata, ja 23. Poznalismy sie w Niemczech na studiach. Jestesmy ze sobą dosyć krótko (ok pół roku) więc to będą nasze pierwsze wspólne wakacje. Planujemy przylecieć w Maju. Lot do Krakowa. Chciałabym pokazać mu jak najwięcej fajnych miejsc i pokazać,że Polska to nie jest to samo co Rosja czy Ukraina ( jak to on sobie żartuje) Niestety czas mamy bardzo ograniczony bo tylko tydzień.

Myślałam żeby spędzić ok. 2 dni w Krakowie, Jeden dzień w Zakopanem (Park Tatrzański,morskie oko), Trójmiasto ok. 3 dni (jestem z Gdańska), Toruń po drodze do Warszawy i Warszawa jeden dzień. Myślałam o Wrocławiu,ale wiele osób mówiło mi, że nic specjalnego i za bardzo nie ma czasu.. Myślę też nad kolejnością, żeby jak najmaniej czasu zmarnować na pociągi. Myślałam, zeby odrazu zacząć od Zakopanego, z Zakopanego prosto do Gdańska a potem spowrotem do Krakowa zaliczając Toruń Warszawe itd..

Nie byłam w Polsce od 2 lat i poza Trójmiastem i Toruniem nie znam Polski zbyt dobrze. Byłoby miło gdyby ktoś polecił jakieś fajne miejsca w Krakowie,Zakopanem czy Wawrszawie i może zaproponował coś innego
Mam podobny problem, tylko moj TZ juz dwa razy byl w moim domu (ze mna byl tylko tam) i raz byl w Polsce sam, w miastach: Kielce, Katowice i Warszawa, no crem de la crem naszego kraju
W lipcu bedziemy w Polsce na prawie dwa tygodnie (z czego trzy dni u mnie na wsi i dwa dni w... Radomiu), no i zastanawiam sie co z nim zrobic w pozostale dni. Wyjezdzamy z Pragi i na pewno bedziemy w Trojmiescie+gdzies nad morzem, bo ja sama strasznie za nim tesknie, no i wielu znajomych obcokrajowcow mowi, ze Gdansk im sie bardzo podobal. Warszawa jak dla mnie jest nudna jak flaki z olejem, w sensie jest co robic jak sie tam zyje, ale turystycznie to nie ma po co tam jechac. No i nie wiem co jeszcze. Przydaloby sie jedno porzadne miasto i jakas ladna natura.

Tak ze bardzo Ci pomoglam Jak masz lot do Krakowa, to moze najpierw Krakow i Zakopane na pare dni, a potem kieruj sie do Gdanska, zeby nie spedzic polowy urlopu w podrozy. Jakbym sama byla z Gdanska to skupilabym sie na Trojmiescie i okolicy, i jezdzilabym z chlopem po wybrzezu i tyle. Moze Sandomierz, Kazimierz Dolny na jeden dzien? Lot powrotny tez masz z Krakowa, czy moze jest opcja z Gdanska? Wiem ze z Krakowa do Gdanska lata ryanair, wiec jesli zostawisz Gdansk na koniec, to taki lot to przynajmniej jakies ulatwienie.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Majeczka28a Pokaż wiadomość
Wiesz co na sam Kraków trzeba przeznaczyć ze 2 czy nawet 3 dni. Tyle tego jest. Moim zdaniem warto pokazać Własnie to miasto. W Zakopanym trzeba nastawić się na tłumy turystów. A co myślałaś o Nowym Sączu albo Czorsztynie? Chociaż tam najpiękniej jest w lecie. Moim zdaniem lepiej spokojnie zwiedzić dwa miasta jak Kraków Trójmiasto i mieć jeszcze czas dla siebie. Jak będzie za dużo tego zwiedzania to się zwyczajnie zmęczycie i będziecie mieli dość Morskie Oko zostawcie sobie na jesień. Względnie mało zwiedzających, a widoki zapierajace dech w piersiach.
No to fakt, jak nie musicie jechac do Zakopanego to lepiej sobie darowac, w maju zaczna sie szkolne wycieczki i o jezeli nie jestescie gorolazami, to to marna przyjemnosc przeciskac sie przez bande dzieciakow na Krupowkach A co do pogrubionego, Pieniny sa swietnie wiosna Jest jeszcze cicho i spokojnie, do tego pasmo jest niewysokie wiec imo nadaje sie na taki bardziej treking i relaks niz wspinaczke.

Edytowane przez 640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Czas edycji: 2018-04-23 o 14:37
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości