|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() :::: Nawilżający podkład ::::
Wiem ze to pewnie już 1288 taki topik, ale po przeczytaniu KWC mam pustke w glowie
![]() ![]() Cena w zasadzie nie gra roli. Z gory dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: :::: Nawilżający podkład ::::
No to ja się wypowiem jako posiadaczka mega-suchej skóry.
Będę oceniać troszeczkę inaczej niż gdybym oceniała dla siebie, ponieważ mam skórę wrażliwą i większość mnie uczula (mój główny problem) mimo iż są całkiem niezłe. 1. Optycznie wygładzający La Roche Posay do skóry suchej - nie miałam, ale słyszałam wiele dobrego o nim no i na KWC ma świetne oceny. Nic tylko kupować ![]() 2. Hydraliht IsaDory - teoretycznie przeznaczona dla cery mieszanej, praktycznie używana przez 3/4 posiadaczek cery suchej, ale nie wrażliwej. Mnie uczuliła troszkę, ale ciebie raczej nie powinna. Ni kryje prawie wcale. Ale kolor wyrównuje całkiem nieźle. 3. Astor Anti Stress & Lift - mój idol ![]() aż jak już wspomniałam nie uczula mnie, a to przy podkładach u mnie sukces. 4. Podkłady Clinique - nie podkreślają skórek w ogóle (nawet te do mieszanej cery, a szczególnie te do suchej), ale podtrafią tworzyć maskę i taki płaski efekt. Trzeba bardzo uważać z ich nakładaniem i bawić się trochę w modelowanie twarzy. Za 108-130zł to dla mnie za mało. Szczególnie że "repairwear'a" używałam dość długo i mnie uczulił. 5. Colour Adapt Max Factor - o dziwo skórek nie podkreślał u mnie, ale inni na kWC się na to skarżą, więc sama nie wiem... tu mnie zadziwił, więc za bardzo do niego nie przekonuję ... 6. Dermablend Vichy - skórek może i nie podkreśla za bardzo, ale za to jaką maskę tworzy - nie warto (podobnie do korygującego Unifiance La Roche ) 7. Aera Teint Vichy - dziwny, raz podkreśla, raz nie <hmm> możesz spróbować o próbkę się postarać, bo Vichy to w ogóle dziwna firma.... Więcej nadających się nie przychodzi mi do głowy... Może jeszcze leciutki Maybelline Pure Make-up, Lumene Hydra Drops, wygładzający Bourjois... Ale nie miałam i w najbliższej przyszłości nie mam zamiaru z nimi obcować, więc się nie wypowiadam ![]() Mam nadzieje ze trochę pomogłam (a tak swoją drogą w wyszukiwarce można znaleźć dużo takich wątków podobnych) ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja moge polecic happy light bourjois
![]() nawilza przyjemnie, jest leciutki, wyglada naturalnie. jak potrzebuje cos zamaskowac, to nakladam 2 warstwy i nadal go nie widac. ale 1 warstwa + korektor ewentualnie juz mnie zadowala ![]() i wlasnie wspomniana isadora hydralight - z tymze ten jest jeszcze lzejszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Też polecam Hydralight i Hydra Drops
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.