|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
czy da się wyjść z nieśmiałości?
pytam czy osoba, która nie jest chorobliwie nieśmiała, ale ma niska samoocenę, krepuje się płci przeciwnej i innych sytuacji towarzyskich jest w stanie z tego wyjść? slyszalam historie osób, u których z czasem to prostu to minęło. chodze na terapie, staram się nie unikać takich sytuacji ale wiem, ze jest ciezko. pisze do osób, które to pokonały. jak to sie stalo i dalej potoczylo
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy da się wyjść z nieśmiałości?
Oczywiście, że się da. Chodzisz na terapię, więc już pierwszy krok wykonałaś, brawo.
Ogólnie tu jest problem z samooceną. W moim przypadku, ona nadal nie jest na jakimś wysokim poziomie, ale wyluzowałam. Pokochasz siebie i nie boisz się tak wszystkiego. Byłam jąkającą się melepetą, a tydzień temu zagadałam do faceta. Oczywiście nie bez stresu, ale udało się. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie że da się z tego wyjść. Maleńkimi kroczkami.
Przede wszystkim ta osoba musi się otaczać ludźmi którzy pomogą jej uwierzyć w siebie i którzy będą mogli pomóc jej w podniesieniu samooceny
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Da się. Najważniejsze to otaczać się ludźmi, którzy nas akceptują. A jak my zaakceptujemy siebie, to więcej ludzi nas też zaakceptuje.
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Ja powiem, ze jest niemożliwe jeśli masz problem z zaakceptowaniem siebie. Ja tak mam, ze nie akceptuje swojego wygladu i tym kim jestem. W roznych sytuacjach ogranucza mnie to, pojawiaja sie z tylu glowy te mysli, ze jestem gorszy czy niezaslugauje na to. Mam tak juz od dłuższego czasu, próbowałem to zmienic ale u lekarza nie byłem. Chyba tylko on mi został. Ogolnie sam juz niewiem czy totylko nieśmiałość czy juz jakas fobia. Na codzień staram sie kamuflowac jak mogę ale to tak niczego nie zmieni.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.