|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
I znowu analiza skladu:)
Chyba macie mnie juz dosc ale prosze o analize skladu serum ktore sobie wlasnie zamowilam.Jak na moje niefahowe oko to sklad nie jest zly-czy mam racje?
Dzieki za odpowiedz ![]() Isododoecane, Ascorbic Acid (vitamin C), Jojoba (buxus chinensis) Oil, Ethylene Mixed Copolymer, C12-15 Alkyl Benzoate, Cetyl Alcohol, Tocopheryl Acetate (vitamin E), Retinyl Palmitate (vitamin A), Peueraria Thunberigiana Extract, Alfalafa (Medicago Sativa) Extract, Licorice (glycyrrhiza glabra) extract, Sarsaparilla (smilax aristolochiaefolia) Extract, Tansy (Tanacetum vulgare) Extract, Citric Acid, Glyceryl Oleate, BHA, BHT, Propyl Gallate, Propylene Glycol, Soybean (Glycine Soja) Oil, Corn (zea mays) Oil |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: I znowu analiza skladu:)
Isododoecane, Ascorbic Acid (vitamin C), Jojoba (buxus chinensis) Oil, Ethylene Mixed Copolymer, C12-15 Alkyl Benzoate, Cetyl Alcohol, Tocopheryl Acetate (vitamin E), Retinyl Palmitate (vitamin A), Peueraria Thunberigiana Extract, Alfalafa (Medicago Sativa) Extract, Licorice (glycyrrhiza glabra) extract, Sarsaparilla (smilax aristolochiaefolia) Extract, Tansy (Tanacetum vulgare) Extract, Citric Acid, Glyceryl Oleate, BHA, BHT, Propyl Gallate, Propylene Glycol, Soybean (Glycine Soja) Oil, Corn (zea mays) Oil
Skład w sumie fajny. Zaznaczylam to co na moje oko jest "niecacy". BHA to sztuczny przeciwutleniacz. Kiedys wyczytalam, ze lepiej go unikac ale z reka na sercu przyznam, ze nie pamietam dlaczego. A co to jest za serum? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest serum z 10% witaminy C firmy Orangedaily http://www.orangedaily.com/ Dzieki za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo.pierwszy raz widzę komsetyk z lucerną w sładzie?? Alfalfa...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to ta lucerna bo szcerze mowiac to sie nie orientuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej mi sie podoba to, ze silikonow nie widze w tym nawet jak sie z lupa poprzygladam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich i dziekuje za cala skarbnice wiedzy jaka jest wizaz.czytam i studiuje godzinami
![]() ![]() chcialabym niesmialo poprosic o analize skladu kremu,ktorego kupilam w irlandii w Polsce go chyba jeszcze nie ma i boje sie, ze troszke zaszalalam, poniewaz mam 23 lata i mieszana skore z delikatnie rozszerzonymi naczynkami.Zwykle kupuje w aptece avene cleanance i hydrance lub LRP. KREM NAWILZAJACY OLAY COMPLETE CARE Z DODATKIEM PODKLADU MAX FACTOR ODCIEN JASNY SPF 15: ACQA,GLYCERIN,ETHYLHEXYL SLICYLATE,BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE,D IMETHICONE,TITANIUM DIOXIDE,NIACINAMIDE,POLYE THYLENE,ISOPROPYL PALMITATE,OCTOCRYLENE,PHE NYLBENZIMIDAZOLE SULFOONIC ACID,ALUMINIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE,TOCOPHER YL ACETATE,PANTHENOL,DIMETHI CONOL,CETEARYL GLUCOSIDE,ARACHIDYL ALCOHOL,BEHENYL ALCOHOL,BENZYL ALCOHOL,CETEARYL ALCOHOL,CETYL ALCOHOL,MYRISTYL ALCOHOL,STEARYL ALCOHOL,MYRISTIC ACID,PALMITIC ACID,STEARIC ACID,SORBITAL STEARATE,PEG-100 STEARATE,C13-14ISOPARAFFIN,LAURETH-7,TRIETHANOLAMINE,POLYACR YLAMINE,ALUMINA,AMMONIUM POLYACRYLATE.SILICA,ETHYL PARABEN,METHYLPARABEN,PRO PYLPARABEN,PARFUM, ALPHA-ISOMETHYL ISOMETHYL IONONE,BENZYL SALICYLATE,BUTYLPHENYL METHYLOPROPIONAL,CITRONEL LOL,HEXYL CINNAMAL,HYDROXISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE,CARBOXALDEHYD E,LIMONENE,LINALOOL,CI 77491,CI 77492,CI 77499 ten sklad mnie przeraza- mnostwo alkoholi,za literowki przepraszam,ale mam cicha nadzieje ze ten krem oprocz pieknego zapachu ma w sobie cos dobrego ![]() dziekuje z gory za analize tego skladu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
nikt mi nie pomoze???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.