Przewra磧iwiony ch這pak?! - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj徠kowe miejsce, w kt鏎ym podzielisz si emocjami, uczuciami, zwi您kami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo貫czno軼i.

Odpowiedz

Narz璠zia
Stary 2018-06-26, 10:27   #1
Magianelka
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 95
Unhappy

Przewra磧iwiony ch這pak?!

Witajcie,

Jestem z ch這pakiem ju troch miesi璚y, oboje sko鎍zyli鄉y studia i pracujemy. Nie mieszkamy razem. Dziel nas 20km. Wydawa這 mi si, 瞠 dobrze si dogadujemy, ale ostatnio m鎩 t zacz掖 si dziwnie zachowywa.
K堯tnie rozpocz窸y si od tego, 瞠 byli鄉y razem na jednym wyje寮zie i czu豉m si do嗆 s豉bo, o czym Mu nie powiedzia豉m - wspomnia豉m o tym dopiero, gdy wr鏂ili鄉y. Ze wzgl璠u na Niego, by nie zepsu wypadu, postanowi豉m 'spi望 po郵ady' i jako wytrzyma. Gdy ju o tym si dowiedzia, zacz掖 mi robi zarzuty o to, 瞠 nic Mu nie m闚i, zatajam prawd, 瞠 jest to r闚noznaczne z k豉mstwem, 瞠 pewnie nie jestem szcz窷liwa, tylko udaj, a tak瞠, 瞠 nic nie opowiadam, co si ze mn dzieje oraz o to, 瞠 nie widujemy si codziennie i nie wyznaczamy konkretnych dni w tygodniu, kiedy si spotykamy i 瞠 czasem przek豉dam randk...
Moim zdaniem opowiadam Mu o wszystkim, w sumie, to na bie膨co, o ka盥ej wa積ej sprawie, co u mnie, co w domu, w pracy. A to, 瞠 nie m闚i np. o tym, 瞠 mam miesi帷zk lub g這wa mnie boli, to jest zaraz k豉mstwem?!
Z tym, 瞠 czasem przek豉dam spotkanie, to prawda, ale du穎 pracuj, sporo stres闚 nawarstwi這 si i mam obecnie ma貫 problemy ze zdrowiem (nieregularne miesi帷zki, niskie ci郾ienie) i mam prawo czu si gorzej. On twierdzi, 瞠 powinni鄉y zobaczy si bez wzgl璠u na wszystko, a je郵i co mnie boli, to przecie mo瞠my zosta w domu i On b璠zie obok opiekowa si mn
Np. wczoraj po pracy dosta豉m miesi帷zk (dziwnie bardzo obfit) oraz silny b鏊 brzucha, wi璚 po這篡豉m si i usn窸o mi si. On obudzi mnie telefonem i by z造, 瞠 nawet nie napisa豉m, 瞠 boli mnie co i 瞠 k豉d si spa, 瞠 si martwi, co si ze mn dzieje... Nie by豉m w formie, a tu nagle wojn przez telefon mi zrobi, cho ja pr鏏owa豉m wyja郾i wszystko i prosi豉m o zrozumienie. Twierdzi, 瞠 chce dla mnie, jak najlepiej, a ja Go nie s逝cham 瞠 mam nie k豉嗆 si spa po pracy zaraz, a co porobi i zasn望 o normalnej godzinie, a nie o 2.w nocy, 瞠 w ten spos鏏 mam rozregulowany organizm itd. Tyle, 瞠 czasem brak si na cokolwiek, tym bardziej, 瞠 og鏊nie ma這 sypiam...

Czy Jego reakcja jest w porz康ku, czy to ja jestem jaka dziwna?
On ci庵le m闚i o tym, 瞠 chcia豚y aby鄉y ju razem zamieszkali, normalnie 篡li ze sob, 瞠by nie musia tak zamartwia si, co robi, czy wszystko OK jest oraz o to, czy zobaczymy si, czy znowu czasem nie prze這輳 spotkania... Du穎 m闚i o tym przez telefon, ale na 篡wo nie porusza zbytnio tematu przysz這軼i, nawet nie chce planowa nic ze mn, bo: "ja b璠 si na co cieszy, co zaplanujemy, a potem mo瞠 znowu nic z tego nie wyj嗆, to po co" i teksty w stylu, 瞠 On nie czuje, 瞠 mi zale篡, poniewa nie proponuj tak cz瘰to spotka, jak On, a jak ju co ustalimy, to cz瘰to to przek豉dam. Ale co poradz na to, 瞠 bywaj u mnie dni, kiedy naprawd nie mam si na spotkanie.

Z jednej strony ogromnie si ciesz, 瞠 tak troszczy si o mnie, ale czasami zdarzaj mi si takie s豉bsze dni, podczas kt鏎ych wol w spokoju sama odpocz望.
Co uwa瘸cie na ten temat?
Magianelka jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 14:57   #2
Mad_Max
BAN sta造

Wiadomo軼i: 1 844
Dot.: Przewra磧iwiony ch這pak?!

To pewnie ten toksyczny typ, kt鏎y, jak b璠ziesz chcia豉 go kiedy zostawi, to b璠zie grozi skokiem z mostu albo inn g逝pot.
Mad_Max jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 16:07   #3
Folgia
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 849

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Poka wiadomo嗆
To pewnie ten toksyczny typ, kt鏎y, jak b璠ziesz chcia豉 go kiedy zostawi, to b璠zie grozi skokiem z mostu albo inn g逝pot.
Chocia raz si z Tob zgadzam Mad_Max

Tw鎩 ch這pak ca造 czas chce mie Ciebie pod kontrol. Nie jest to do ko鎍a normalne. Przecie wiadomo, 瞠 macie swoje 篡cie i nie musisz mie ci庵le mo磧iwo軼i czy ch璚i na spotkania z nim. Gdyby si tak martwi to by nie robi Ci wyrzut闚, 瞠 posz豉 spa, bo si 幢e czujesz. Zas豉nia si trosk o Ciebie, a tak na prawd chce Ci kontrolowa jak laleczk. W zwi您ku potrzebna jest przestrze, a nie takie ci庵貫 wiszenie na sobie.
Stary 2018-06-26, 16:27   #4
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN sta造

Wiadomo軼i: 9 946

Kij go obchodzi czy robisz sobie drzemki w ci庵u dnia. M鎩 te nie lubi, ale mnie i mojego kota jak robimy sobie 'p馧 godzinki dla s這ninki' si nie czepia. Typ wygl康a na jakiego maniaka kontroli. Wcale mu nie zale篡 na twoim dobrym samopoczuciu. Wtedy by po prostu zapyta jak si czujesz, czy czego nie potrzebujesz itd.

Pewnie b璠zie mu si to pog喚bia. Ucieka豉bym.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 16:34   #5
cava
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 22 121

By豉 u gin z tym rozregulowanym cyklem i nadobfitymi bolesnymi krwawieniami? To wygl康a jak opis objaw闚 cysty na jajniku.
Raczej 豉twe do leczenia na wczesnym etapie, ale jak si zignoruje objawy, da czas to cholerstwo uro郾ie i zostaje tylko operacja.

Z salamandr w d這ni szed貫m przez powierzchni komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 17:42   #6
stitches
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 032

A dlaczego nie chcesz z nim zamieszka? Troch miesi璚y jeste軼ie razem to znaczy ile? Za wcze郾ie dla Ciebie?

Zachowuje sie troche dziwnie, nadopieku鎍zo i zaborczo, ale z drugiej strony nie chcia豉bym by na jego miejscu. Wsp鏊ny wyjazd mia by przecie przyjemno軼i, a nie "jakims wytrzymaniem".
Ja sie k豉d zm璚zona po pracy, facet robi mi ciepla herbat i kolacj, mnie si podoba taka wizja, a Ciebie jak wida troch 鄉ieszy.
Jak chcesz jeszcze pobyc w etapie randek to nie ma w tym nic z貫go, ale z czasem, je郵i nie ma wi瘯szych przeciwskaza do wsp鏊nego zamieszkania zacznij sie nad tym zastanawia, bo maj帷 lat 23+ ju ta pewna przysz這嗆 rodzinna zaczyna si powoli planowa, Ty praca, praca, praca, a facet chyba nie chce byc zwodzony. W ten spos鏏 najlepiej sprawdzi czy to wsp鏊ne 篡cie rzeczywi軼ie Wam wyjdzie.
Jak ka盥y malutki cz這wieczek tej ziemii, osi庵n望 co przez wysi貫k..."

Edytowane przez stitches
Czas edycji: 2018-06-26 o 17:47
stitches jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 17:46   #7
Vanir410
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 159

Matko, co za furiat. A jak idziesz do kibelka to te musisz mi o tym pisa?
Toksyczny, chce Ci zamkn望 w z這tej klatce.
Vanir410 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 18:27   #8
ruda_beksa
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 8 823

Po raz kolejny sprawdza si teoria, 瞠 jak autorka pisze o facecie z du瞠j litery (Go, Nim) to facet jest toksykiem

Cytat:
Napisane przez stitches Poka wiadomo嗆
Wsp鏊ny wyjazd mia by przecie przyjemno軼i, a nie "jakims wytrzymaniem".
Ona wytrzyma豉 z貫 samopoczucie, nie wyjazd.

Cytat:
Ja sie k豉d zm璚zona po pracy, facet robi mi ciepla herbat i kolacj, mnie si podoba taka wizja, a Ciebie jak wida troch 鄉ieszy.
Dla mnie wizja faceta, kt鏎y m闚i mi kiedy mam spa a kiedy nie, oskar瘸 mnie o k豉mstwo gdy nie m闚i mu o b鏊u g這wy BO ZATAJAM to scenariusz jak z thrillera psychologicznego, a nie obraz rodzinnego ciep豉 A mieszkam z m篹em od ponad dekady. Autorka ma DOPIERO 23 lata a ty jej piszesz 瞠 trzeba si ju zdecydowa na 篡cie rodzinne, serio?? Poznawanie kogo na spokojnie i nie pakowanie si we wsp鏊ne mieszkanie z kontroluj帷ym facetem to nie zwodzenie biednego misiaczka.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Vanir410 Poka wiadomo嗆
Matko, co za furiat. A jak idziesz do kibelka to te musisz mi o tym pisa?
Toksyczny, chce Ci zamkn望 w z這tej klatce.
Je郵i nie opisa豉 konsystencji kupy, to k豉miesz, bo zatajasz!

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 19:47   #9
stitches
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 032

Ruda bekso, moja kochana, ja nie napisa豉m, 瞠 w wieku 23 lat maj wziac wspolny kredyt na dom i trzasn望 sobie tr鎩k dzieci Chcia豉m jej da tylko do zrozumienia, 瞠 je郵i sama ma przed soba w徠pliwo軼i, bo z jednej strony pisze, 瞠 jej pasuje, a z drugiej narzeka to mo瞠 to spos鏏 瞠by si przekonac co facet jest wart. Lepiej si rownie szybko wprowadzic co wyprowadzi, ni randkowa do 30, a jak co sie przydarzy to zamieszka ze sob z dnia na dzie i si pozabija. Czarne my郵i czasem przychodza i na forum jest 豉two wytykac wady drugiej osoby. Sk康 masz pewno嗆, 瞠 autorka jest taka nieskazitelna? Ta dyktatura kiedy ma i嗆 spac to moim zdaniem troche nadinterpretacja. Po co te rozmowy o z造m samopoczuciu po wyje寮zie skoro by這 tak super? M鏬 czu, 瞠 jest cos nie tak. Wola豉bym siedzie w domu jak si 幢e czuje ni odgrywa jakis teatrzyk, 瞠 wszystko jest ideolo. Mo瞠 ten ch這pak zwyczajnie jej nie pasuje, tylko nie jest gotowa jeszcze sama przed sob tego przyzna. M鎩 facet te si kiedy przepracowywa, popo逝dniami szed spa i mia wszystko inne w d. Mimo ca貫go szacunku do jego odpoczynku w spokoju, no nie bylo fajnie. Ona tylko wie jak jest, wi璚 nie mam zamiaru sie przekomarza czy on jest tyranem czy nie. Wyci庵nie w豉sne wnioski. Mo瞠 takie jego zachowania b璠 sie nasila, a mo瞠 w koncu poczuje, 瞠 ona te chce cos dac z siebie i bedzie lepiej. Ja bym go jeszcze calkiem nie skre郵a豉 i tyle z mojej strony na ten temat
Jak ka盥y malutki cz這wieczek tej ziemii, osi庵n望 co przez wysi貫k..."
stitches jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 19:56   #10
ruda_beksa
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 8 823

Jednorazowa drzemka przy bolesnej miesi帷zce to nie to samo, co nagminne przepracowywanie si i potem przesypianie popo逝dnia.

Niezale積ie od tego, czy na wyje寮zie co wyczu czy nie, oskar瘸nie drugiej osoby o k豉mstwo i zatajanie bo nie skar篡豉 si na samopoczucie to po prostu chore zachowanie i tyle.

Dla mnie powo造wanie si na wiek 23+ jako na dobry pow鏚 na zamieszkanie z kim, kto nie do ko鎍a autorce pasuje jest do嗆... przedwczesne. Do trzydziestki ma jeszcze kawa貫k i nie widz sensu pakowania si w mieszkanie z kim, z kim jest kilka miesi璚y 瞠by on..."nie zamartwia si, co ona robi". Biedaczek.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-26, 20:22   #11
White_Dove
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 4 634

Zgadzam si z ruda_beksa. Nigdzie nie jest napisane 瞠 maj帷 23 trzeba razem zamieszka. Kole przesadza. A jego pow鏚 zamieszkania razem jest beznadziejny. To mo瞠 niech zabroni jej potem wychodzic z domu bo tak si martwi. Mi zapalilaby si czerwona lampka 瞠 mo瞠 facet chce mnie kontrolowa czy co. Bo co b璠zie j pilnowa 24/7 gdy b璠 mieszka razem? A jej praca?

A co do tekstu wy瞠j o "wprowadzi i wyprowadzi" to mo瞠 hajtajmy si po 6 miesiacach przecie zawsze mo積a si rozwie嗆. Zamieszkanie razem to kolejny etap, do嗆 powa積y i raczej z kim kto nam ju na pocz徠ku nie pasuje si nie mieszka.
White_Dove jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-27, 07:27   #12
Magianelka
Raczkowanie

Dzi瘯uj wszystkim za odpowiedzi
Dla sprostowania - mam 27 lat, ch這pak r闚nie. Jeste鄉y par dobry rok. Uwa瘸m, 瞠 zamieszkanie razem to jeszcze troch za wcze郾ie ze wzgl璠u na moj sytuacj zawodow (obecnie brak sta貫j pracy), a przede wszystkim dlatego, 瞠 nie czuj si jeszcze gotowa na ten etap.
By mo瞠 Jego ch耩 wsp鏊nego zamieszkania wynika tak瞠 z tego, 瞠... On chcia豚y przej嗆 do spraw 堯磬owych. Jestem z tych os鏏, kt鏎e chc zaczeka z seksem do 郵ubu, a wiadomo, zamieszkanie razem raczej b璠zie prowokowa do tego, by p鎩嗆 dalej i dalej... Tym bardziej, 瞠 'chemia' mi璠zy nami jest do嗆 du瘸.

Co do wyjazdu, to by bardzo udany, ale po kilku godzinach zwiedzania czu豉m, 瞠 brak mi si i dlatego tak chcia豉m si przem鏂, by nie zepsu tego wypadu ze wzgl璠u na mnie

PS. Tak, by豉m teraz u lekarza. Pod wzgl璠em ginekologicznym wszystko bardzo dobrze Jedynie zapisano mi tabletki, kt鏎e mam za篡wa w czasie miesi帷zki na zmniejszenie krwawienia (Cyclonamine i Exacyl). W razie W zapisa豉m si jeszcze do jednego ginekologa (pod koniec miesi帷a mam wizyt). Dr podejrzewa, 瞠 za du穎 pracuj i mo磧iwe, 瞠 co nie tak jest z moj tarczyc - pod tym k徠em mam wykona badania krwi.
Stary 2018-06-27, 11:46   #13
1b006c1cc4b33fb32b0a741c96d131cb0dc83f78_5f5d531644303
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 688

Cytat:
Napisane przez Magianelka Poka wiadomo嗆
By mo瞠 Jego ch耩 wsp鏊nego zamieszkania wynika tak瞠 z tego, 瞠... On chcia豚y przej嗆 do spraw 堯磬owych. Jestem z tych os鏏, kt鏎e chc zaczeka z seksem do 郵ubu, a wiadomo, zamieszkanie razem raczej b璠zie prowokowa do tego, by p鎩嗆 dalej i dalej... Tym bardziej, 瞠 'chemia' mi璠zy nami jest do嗆 du瘸.

On wie o twoim podej軼iu, traktuje je powa積ie i akceptuje? Bo z tego co piszesz ma nadziej, 瞠 jednak Ci przekona... ja tu widz spory konflikt interes闚
1b006c1cc4b33fb32b0a741c96d131cb0dc83f78_5f5d531644303 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-27, 12:06   #14
Magianelka
Raczkowanie

[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;84447216]On wie o twoim podej軼iu, traktuje je powa積ie i akceptuje? Bo z tego co piszesz ma nadziej, 瞠 jednak Ci przekona... ja tu widz spory konflikt interes闚[/QUOTE]

Pocz徠kowo pr鏏owa mnie przekona do zmiany swojej decyzji, ale po d逝窺zej rozmowie z Nim sam z siebie stwierdzi, 瞠 szanuje to oraz 瞠 chce ze mn poczeka do 郵ubu i 瞠 wytrzyma z tym, bo mnie kocha i zna granice, kt鏎ych nigdy nie przekroczy dop鏦i ja nie chc.
Zauwa篡豉m, 瞠 troch a przesadnie niekiedy reaguje na to wszystko, np. gdy by造 temperatury nie do wytrzymania, to nawet koszuli nie chcia 軼i庵n望, ani zosta w kr鏒kich spodniach, gdy byli鄉y sami na ogrodzie. Powiedzia, 瞠 nie wypada i woli nie prowokowa, skoro mamy 'postanowienie' Dla mnie to ju przesada...
Stary 2018-06-27, 15:21   #15
Agataa_S
BAN sta造

Wiadomo軼i: 548

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84428901]Kij go obchodzi czy robisz sobie drzemki w ci庵u dnia. M鎩 te nie lubi, ale mnie i mojego kota jak robimy sobie 'p馧 godzinki dla s這ninki' si nie czepia. Typ wygl康a na jakiego maniaka kontroli. Wcale mu nie zale篡 na twoim dobrym samopoczuciu. Wtedy by po prostu zapyta jak si czujesz, czy czego nie potrzebujesz itd.

Pewnie b璠zie mu si to pog喚bia. Ucieka豉bym.[/QUOTE]

Uwa瘸m dok豉dnie tak samo. Chlopak ma mani kontroli. Despota. Ci瞛ko zyc z kims takim. No chyba ze sie zmieni (czyt. wyleczy).
Agataa_S jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-27, 15:43   #16
BAN sta造

Skoro ty jeste a tak wierz帷a, 瞠by odmawia sobie seksu to 郵ubu i to w wieku 27 lat(!) to pewnie tw鎩 partner to typowy 'm篹u katolik', kt鏎y uwa瘸, 瞠 partnerka to jego w豉sno嗆. Kto by pozwoli kobiecie podejmowa za siebie decyzje. Jeszcze by g逝pia mia豉 inne zdanie od niego. Nie rozumiem czemu nie we幟iecie w tym wieku 郵ub. Zapowiada si przecie cudowne kiszenie w swoich konserwatywnych schematach.

Tak poza tym uwa瘸m, 瞠 oboje jeste軼ie wobec siebie nie w porz康ku. Ty odmawiasz mu seksu, na kt鏎y on liczy. On pr鏏uje ci podej嗆 mimo wszystko wsp鏊nym mieszkaniem. Do seksu zmusza nikogo nie wolno, ale jednak je郵i macie inne zdanie w tak priorytetowej kwestii to powinni軼ie si rozsta. Z reszt nie zdziwi豉bym si jakby facet zrobi jaki skok w bok, bo wygl康a na to, 瞠 czekanie do 郵ubu nie jest wasz wsp鏊n decyzj :P
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-27, 15:50   #17
Folgia
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 849

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84452636]Skoro ty jeste a tak wierz帷a, 瞠by odmawia sobie seksu to 郵ubu i to w wieku 27 lat(!) to pewnie tw鎩 partner to typowy 'm篹u katolik', kt鏎y uwa瘸, 瞠 partnerka to jego w豉sno嗆. Kto by pozwoli kobiecie podejmowa za siebie decyzje. Jeszcze by g逝pia mia豉 inne zdanie od niego. Nie rozumiem czemu nie we幟iecie w tym wieku 郵ub. Zapowiada si przecie cudowne kiszenie w swoich konserwatywnych schematach.

Tak poza tym uwa瘸m, 瞠 oboje jeste軼ie wobec siebie nie w porz康ku. Ty odmawiasz mu seksu, na kt鏎y on liczy. On pr鏏uje ci podej嗆 mimo wszystko wsp鏊nym mieszkaniem. Do seksu zmusza nikogo nie wolno, ale jednak je郵i macie inne zdanie w tak priorytetowej kwestii to powinni軼ie si rozsta. Z reszt nie zdziwi豉bym si jakby facet zrobi jaki skok w bok, bo wygl康a na to, 瞠 czekanie do 郵ubu nie jest wasz wsp鏊n decyzj :P[/QUOTE]

Stary 2018-06-28, 07:37   #18
Magianelka
Raczkowanie

On nie zachowuje si tak nagminne. Reaguje wtedy, gdy mo瞠 i rzeczywi軼ie ja troch 'olewk' mam i nie informuj o poniek康 wa積ych sprawach. Te martwi si, gdy d逝窺zy czas nie odzywa si. I to nie tak, 瞠 ja jestem idealna, bo mam wiele rzeczy do zmiany, jak chocia瘺y wysypianie si o normalnych godzinach i zadbanie w ko鎍u o siebie.

W sprawach 堯磬owych ostatnimi tygodniami sta si bardziej nienarzucaj帷y si i twierdzi, 瞠 chce zaczeka. W poprzednich relacjach nie ogranicza si w 瘸den spos鏏 do zbli瞠nia i, z tego, co wspomina, raczej szybko do nich dochodzi這 i cz瘰to, ale by這 to bez jakichkolwiek wra瞠 oraz mi這軼i i dlatego nawet nie pami皻a swojego pierwszego razu, jak to by這 i kiedy mniej wi璚ej (chyba, 瞠 woli to przemilcze) A teraz, jak m闚i wielokrotnie, jest inaczej - lepiej, wr璚z magicznie, czuje spore emocje podczas nawet zwyk造ch poca逝nk闚, a nie, 瞠 kawa na 豉w i szybko po sprawie nawet powiedzia, 瞠 瘸逝je, 瞠 nie zaczeka z tym wszystkim na odpowiedni osob i 瞠 skoro teraz tak nawet najdrobniejsze czu這軼i prze篡wa, to co dopiero b璠zie po 郵ubie...

Kochane/Kochani, czasem mam m皻lik w g這wie. Teraz, jak pojechali鄉y za miasto, to nocowali鄉y w hotelu, ale nie mia nic przeciwko, 瞠 spali鄉y osobno - "skoro tak chcesz, to tak b璠zie" Nic si oczywi軼ie nie wydarzy這. Jedynie zobaczyli鄉y si przed za郾i璚iem, po這篡 si obok mnie na chwil, porozmawiali鄉y, co b璠ziemy porabia kolejnego dnia. By這 troch czu這軼i, wtuli si, ca這wa i poszed do siebie.
Czy facet mo瞠 tak bardzo zmieni si pod wzgl璠em seksu?
Stary 2018-06-28, 07:59   #19
cava
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 22 121

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84452636]Skoro ty jeste a tak wierz帷a, 瞠by odmawia sobie seksu to 郵ubu i to w wieku 27 lat(!) to pewnie tw鎩 partner to typowy 'm篹u katolik', kt鏎y uwa瘸, 瞠 partnerka to jego w豉sno嗆. Kto by pozwoli kobiecie podejmowa za siebie decyzje. Jeszcze by g逝pia mia豉 inne zdanie od niego. Nie rozumiem czemu nie we幟iecie w tym wieku 郵ub. Zapowiada si przecie cudowne kiszenie w swoich konserwatywnych schematach.

Tak poza tym uwa瘸m, 瞠 oboje jeste軼ie wobec siebie nie w porz康ku. Ty odmawiasz mu seksu, na kt鏎y on liczy. On pr鏏uje ci podej嗆 mimo wszystko wsp鏊nym mieszkaniem. Do seksu zmusza nikogo nie wolno, ale jednak je郵i macie inne zdanie w tak priorytetowej kwestii to powinni軼ie si rozsta. Z reszt nie zdziwi豉bym si jakby facet zrobi jaki skok w bok, bo wygl康a na to, 瞠 czekanie do 郵ubu nie jest wasz wsp鏊n decyzj :P[/QUOTE]

Nie rozumiem czemu ich obra瘸sz.
Masz problem z lud幟i kt鏎zy maj inne warto軼i ni Ty i 篡j inaczej ni Ty, to Ty masz problem, nie oni. Po co ich obra瘸 i wypisywa takie rzeczy komu?

No chyba, 瞠 to przejaw tej s豉wetnej tolerancji.

Oni nie maj konfliktu o podej軼ie do seksu.

Dogadali si, akceptuj swoje wybory, s zgodni.

A Ty wyje盥zasz z jakimi "katolickimi m篹usiami" i dosrywasz im ich wiekiem. Masakra. :/

Z salamandr w d這ni szed貫m przez powierzchni komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-28, 08:03   #20
Hanako
lubi eks swojego m篹a

Wiadomo軼i: 1 791

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84452636]Skoro ty jeste a tak wierz帷a, 瞠by odmawia sobie seksu to 郵ubu i to w wieku 27 lat(!) to pewnie tw鎩 partner to typowy 'm篹u katolik', kt鏎y uwa瘸, 瞠 partnerka to jego w豉sno嗆. Kto by pozwoli kobiecie podejmowa za siebie decyzje. Jeszcze by g逝pia mia豉 inne zdanie od niego. Nie rozumiem czemu nie we幟iecie w tym wieku 郵ub. Zapowiada si przecie cudowne kiszenie w swoich konserwatywnych schematach.[/QUOTE]
O jea, wszyscy katolicy s absolutnie szaleni, uwielbiaj patriarchat i nie szanuj praw kobiet. Tak to w豉郾ie dzia豉. A to wszystko dlatego, 瞠 czekaj z seksem do 郵ubu, co im si wtedy przewraca w m霩gu i faceci zaczynaj przykuwa 穎ny do kaloryfera.
To nie jest tak, 瞠 ludzie bywaj porypani niezale積ie od wyznania, to tylko katolicy tak maj.
Cytat:
Kochane/Kochani, czasem mam m皻lik w g這wie. Teraz, jak pojechali鄉y za miasto, to nocowali鄉y w hotelu, ale nie mia nic przeciwko, 瞠 spali鄉y osobno - "skoro tak chcesz, to tak b璠zie" Nic si oczywi軼ie nie wydarzy這. Jedynie zobaczyli鄉y si przed za郾i璚iem, po這篡 si obok mnie na chwil, porozmawiali鄉y, co b璠ziemy porabia kolejnego dnia. By這 troch czu這軼i, wtuli si, ca這wa i poszed do siebie.
Czy facet mo瞠 tak bardzo zmieni si pod wzgl璠em seksu?
No ja troch nie rozumiem, czego ty oczekujesz - zamiast doceni, 瞠 ch這pak szanuje twoje pogl康y i dostosowuje swoje zachowanie do nich, to wydajesz si jako niezadowolona, 瞠 on nie naciska. Troch na zasadzie "ja mu powiem, 瞠 nie, ale 瞠by on pr鏏owa". Powinien mie co przeciwko, 瞠 spali軼ie w dw鏂h pokojach, skoro sama tak wybra豉?
Stary 2018-06-28, 09:00   #21
BAN sta造

Nie obra瘸m ich. Stwierdzam tylko gdzie prawdopodobnie gdzie le篡 problem. Znam niestety bardzo wierz帷ych pan闚, nie wszyscy s 'katolickimi m篹usiami', ale wi瘯szo嗆 niestety tak i traktuj swoje 穎ny gorzej ni 幢e. Zdradzaj i spowiadaj si. Stosuj przemoc ekonomiczn wobec 穎n i dzieci. Jeden zostawi 穎n jak dosta豉 stwardnienia rozsianego, bo nie mog豉 mu rodzi wi璚ej dzieci (jakby 6 nie wystarczy豉!). Takie kobiety nie maj nic powiedzenia, bo przecie 穎na ma by s逝瞠bnic swojego m篹a (taki tekst cz瘰to nawet pada podczas 郵ub闚 ko軼ielnych :P).

Okej, autorka ma takie pogl康y, takiego partnera sobie znalaz豉, ale niech si nie dziwi, 瞠 b璠zie za nied逝go musia豉 si go prosi o zgod na wyj軼ie do toalety. Ludzie bywaj porypani niezale積ie od wyznania, ale to w religia katolicka nieroz陰cznie wi捫e si z patriarchatem, a ten zawsze stawia kobiet ni瞠j. Nie m闚i, 瞠 nie ma porz康nych wierz帷ych facet闚, ale ten autorki si na takiego nie zapowiada.

Co do wieku to po prostu mnie dziwi, 瞠 si tak m璚z skoro s ju dojrza造mi lud幟i i podobno to powa積y zwi您ek. Facetowi wyra幡ie nie le篡 brak seksu. Ona niby te przeb彗uje, 瞠 boi si, 瞠 ulegnie. Nie si hajtn i po sprawie, nie? Mieszkanie bez 郵ubu to chyba te niezbyt po bo瞠mu?

cava, nie musz by tolerancyjna, maj帷 inne pogl康y ni konserwatywne.
Stary 2018-06-28, 09:14   #22
Magianelka
Raczkowanie

Gdzie z boku g這wy pojawia si czerwona lampka, 瞠 ch這pak, kt鏎y kiedy nie potrafi powstrzyma si od zbli瞠nia, wr璚z chcia, jak najwi璚ej i najcz窷ciej, dzi jest taki, 瞠 chce zaczeka. Obawy s, 瞠 mo瞠 z kim innym to robi, a ja jestem dobrym materia貫m na 穎n i tyle

Kiedy by豉 dyskusja z Jego mam odno郾ie tych spraw. To by這 takie... niezr璚zne, gada z te軼iow o seksie ale sama rozpocz窸a t rozmow, wi璚 wyja郾i豉m, co by這 konieczne stwierdzi豉, 瞠 rozumie to, 瞠 chc zaczeka do 郵ubu, ale czy zdaj sobie z tego spraw, 瞠 m篹czy幡i maj potrzeby, a gdy nie dostaj 'wszystkich czu這軼i' od swojej kobiety, to id do innej. I zapali豉 mi si kolejna czerwona lampka, 瞠 mo瞠 ona co wie, co syn porabia, gdy nie widzi si ze swoj dziewczyn... M闚i豉, 瞠 ona bardzo wcze郾ie rozpocz窸a wsp馧篡 i nie 瘸逝je (mia豉 tylko jednego ch這paka, obecnego m篹a ). 疾 seks jet bardzo wa積y i ludzie pod tym wzgl璠em musz si dobiera, bo musz si odpowiednio zgra itp. itd.
Przy tej rozmowie by m鎩 ch這pak. Z pocz徠ku milcza, ale po tym ostatnim tek軼ie (chyba nie wytrzyma ju tej gadaniny) powiedzia swojej mamie, 瞠 to jest nasza wsp鏊na decyzja i je瞠li co p騧niej nie b璠zie nam odpowiada這, to b璠ziemy o tym rozmawia i pr鏏owa rozwi您a problem. Te軼iowa chyba zdenerwowa豉 si i odrzek豉, 瞠 je瞠li co b璠zie, to mamy nie przychodzi do niej po rady, bo wtedy b璠zie ju za p騧no... Tak sko鎍zy豉 si ta dyskusja.
Potem z samym ch這pakiem porozmawia豉m jeszcze o tym. Skomentowa to w ten spos鏏, 瞠 mama du穎 m闚i, niepotrzebnie si denerwuje i robi zawsze o wszystko du篡 szum oraz 瞠 mam si ni nie przejmowa, bo ona taki ma charakter i nie jest tego samego zdania, co ona, bo to, 瞠 komu uk豉da si dobrze w 堯磬u nie gwarantuje tego, 瞠 b璠zie to udany zwi您ek, czy ma鹵e雟two, poniewa 'seks nie jest fundamentem'

EDIT: Hanako i Leany, rozumiem, 瞠 macie swoj opini na temat katolik闚, ale nie powinno si wszystkich mierzy jedn miar. Ka盥y cz這wiek jest inny, bez wzgl璠u na to, jakiego jest wyznania. Poza tym, m鎩 ch這pak by u chrztu i przyj掖 bierzmowanie, ale nie nale瘸 nigdy zbytnio do os鏏 praktykuj帷ych, Jego rodzice r闚nie. Obchodzili tylko 鈍i皻a Bo瞠go Narodzenia, przyjmowali sakramenty i w sumie tyle. St康 zastanawiam si, czy jest mo磧iwa taka zmiana u faceta

Edytowane przez Magianelka
Czas edycji: 2018-06-28 o 09:38
Stary 2018-06-28, 09:35   #23
BAN sta造

Cytat:
bo to, 瞠 komu uk豉da si dobrze w 堯磬u nie gwarantuje tego, 瞠 b璠zie to udany zwi您ek, czy ma鹵e雟two, poniewa 'seks nie jest fundamentem'
Tylko, 瞠 jak komu si nie uk豉da w 堯磬o to wtedy marne szanse na dobry zwi您ek. Nawet je郵i partner闚 r騜ni temperament to cz瘰to pojawia si frustracja, a to poci庵a za sob inne konflikty. Seks to wa積y element zwi您ku. Nie nadrobi je郵i inne rzeczy kulej i facet jest na przyk豉d toksykiem, ale moim zdaniem bez seksu nie ma prawdziwej blisko軼i.

Mo瞠 by super, a mo瞠 by beznadziejnie. Dlatego te ludzie decyduj si na seks przed 郵ubem i mieszkanie ze sob. Nie dlatego, 瞠 s zepsuci i musz zaliczy jak najwi璚ej partner闚. Chc wiedzie czy to na pewno w豉軼iwa osoba do sp璠zenia razem reszty 篡cia.

No chyba, 瞠 tobie nie przeszkadza taka ewentualno嗆, 瞠 nie b璠ziesz nigdy odczuwa豉 satysfakcji z 篡cia seksualnego albo m捫 b璠zie realizowa fantazje na boku.

Magianelka, mo瞠 by nawet niewierz帷y, ale je瞠li ty mu si podporz康kujesz i poczuje swoj patriarchaln w豉dz w zwi您ku, a do tego konserwatywnego modelu z twojej inicjatywy d捫ycie, to prawdopodobnie to wykorzysta, bo ju zaczyna.

Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
Czas edycji: 2018-06-28 o 09:39
Stary 2018-06-28, 09:41   #24
patusiaa23
BAN sta造

Wiadomo軼i: 3 713

Sk康 wstrz御n窸as katolickiego mezusia, skoro ten ch這pak przed autorka zachowywa si wed逝g ciebie zupe軟ie "normalnie", uprawia seks przed 郵ubem, spotyka si z innymi,propozycja poczekalnia wysz豉 od autorki, kt鏎a w kontek軼ie wiary pisze wy陰cznie o sobie, 瞠 to jej pogl康y etc. Przeczyta豉s chocia ca造 w徠ek? I owszem, obra瘸sz, tw鎩 ton jest nadzwyczaj napastaliwy.

No ale to nie zmienia jednak faktu, 瞠 dla mnie ten facet jest zbyt kontroluj帷y, katolik, czy nie. Przesta sobie na to pozwala,jak b璠zie znowu si darl i obrazal, to po prostu sko鎍z z nim rozmow, wyjd, od堯 telefon, m闚i帷, 瞠 nie b璠ziesz w ten spos鏏 z nim rozmawia.

Edytowane przez patusiaa23
Czas edycji: 2018-06-28 o 09:44
patusiaa23 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-28, 10:01   #25
Magianelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Poka wiadomo嗆
Sk康 wstrz御n窸as katolickiego mezusia, skoro ten ch這pak przed autorka zachowywa si wed逝g ciebie zupe軟ie "normalnie", uprawia seks przed 郵ubem, spotyka si z innymi,propozycja poczekalnia wysz豉 od autorki, kt鏎a w kontek軼ie wiary pisze wy陰cznie o sobie, 瞠 to jej pogl康y etc. Przeczyta豉s chocia ca造 w徠ek? I owszem, obra瘸sz, tw鎩 ton jest nadzwyczaj napastaliwy.

No ale to nie zmienia jednak faktu, 瞠 dla mnie ten facet jest zbyt kontroluj帷y, katolik, czy nie. Przesta sobie na to pozwala,jak b璠zie znowu si darl i obrazal, to po prostu sko鎍z z nim rozmow, wyjd, od堯 telefon, m闚i帷, 瞠 nie b璠ziesz w ten spos鏏 z nim rozmawia.

Dzi瘯uj, tak te zrobi.

Leany, z ch這pakiem nie ograniczamy si tylko i wy陰cznie do trzymania za r瘯. Czujemy do siebie do嗆 spor chemi i nie ukrywam, 瞠 wsp鏊ne zamieszkanie raczej by spowodowa這, 瞠 by鄉y nie wytrzymali z postanowieniem. On bardzo mi si podoba, ja Jemu r闚nie i my郵, 瞠 to, z jak wra磧iwo軼i i emocjami wi捫e si ka盥y nasz dotyk, to wa積a sprawa, bo je瞠li by豚y l鏚 pomi璠zy nami, dystans, to r騜nie mog這by by p騧niej w 堯磬u. A seks, to przecie nie tylko stosunek. Mo瞠 si myl
Stary 2018-06-28, 10:36   #26
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 18 401

Ueazam ze 27 i odmawianie sobie seksu i bliskosci ryje banie i to jest tego wynik.

Wys豉ne z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-06-28, 10:57   #27
BAN sta造

Autorko, seks to nie tylko stosunek. Bli瞠j z partnerem nie mo積a by. O pe軟ej blisko軼i mo積a m闚i dopiero wtedy, kiedy wiemy, 瞠 partner w akceptuje r闚nie nasze cia這 i zale篡 mu na naszej przyjemno軼i. Pozwala to te wyzby si jakiekolwiek wstydu. Przydatne zar闚no w 堯磬u jak i w czasie choroby partnera.

Tak samo seks to nie tylko penetracja. Je瞠li uprawiacie jakie inne formy mi這軼i typu seks oralny albo petting to twoje 'dziewictwo' i czekanie do 郵ubu jest zupe軟ie niezrozumia貫 i pr璠zej wynika z l瘯闚 przed penetracj ni duchowych przekona.

Co do chemii to dobrze rokuje, ale nie daje pewno軼i na udane 篡cie seksualne. Zdarza si przecie, 瞠 ludzie s niedobrani anatomicznie.
Stary 2018-06-28, 11:51   #28
Magianelka
Raczkowanie

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84470776]Autorko, seks to nie tylko stosunek. Bli瞠j z partnerem nie mo積a by. O pe軟ej blisko軼i mo積a m闚i dopiero wtedy, kiedy wiemy, 瞠 partner w akceptuje r闚nie nasze cia這 i zale篡 mu na naszej przyjemno軼i. Pozwala to te wyzby si jakiekolwiek wstydu. Przydatne zar闚no w 堯磬u jak i w czasie choroby partnera.

Tak samo seks to nie tylko penetracja. Je瞠li uprawiacie jakie inne formy mi這軼i typu seks oralny albo petting to twoje 'dziewictwo' i czekanie do 郵ubu jest zupe軟ie niezrozumia貫 i pr璠zej wynika z l瘯闚 przed penetracj ni duchowych przekona.

Co do chemii to dobrze rokuje, ale nie daje pewno軼i na udane 篡cie seksualne. Zdarza si przecie, 瞠 ludzie s niedobrani anatomicznie.[/QUOTE]

Nie, nie uprawiamy pettingu, czy seksu oralnego itp.
A co do poczucia wstydu, skromno軼i... Tak, czasem a przesadnie by豉m wstydliwa pod k徠em nago軼i i obcis造ch rzeczy (nie lubi豉m sukienek, kr鏒kich spodni, stroj闚 k徙ielowych, czy odkrytego p瘼ka). Wynika這 to te poniek康 z tego, 瞠 od zawsze mia豉m kompleksy dot. mojego wygl康u. Nic mi si w sobie zewn皻rznie nie podoba這. Dzi瘯i obecnemu ch這pakowi zmieni這 si to, podbudowa troch moj psychik i ubranie si bardziej kobieco, to ju nie taki problem.

A wyzbycie si ca趾owitego wstydu... to raczej jeszcze d逝gi proces, bynajmniej w moim przypadku

Z kolei niedopasowanie anatomiczne nale篡 do rzadko軼i, a je郵i ju si trafi, to przecie mo積a je zniwelowa

Edytowane przez Magianelka
Czas edycji: 2018-06-28 o 11:52
Stary 2018-06-28, 12:58   #29
Katia525
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 879

Cytat:
Nie, nie uprawiamy pettingu, czy seksu oralnego itp.
A co do poczucia wstydu, skromno軼i... Tak, czasem a przesadnie by豉m wstydliwa pod k徠em nago軼i i obcis造ch rzeczy (nie lubi豉m sukienek, kr鏒kich spodni, stroj闚 k徙ielowych, czy odkrytego p瘼ka). Wynika這 to te poniek康 z tego, 瞠 od zawsze mia豉m kompleksy dot. mojego wygl康u. Nic mi si w sobie zewn皻rznie nie podoba這. Dzi瘯i obecnemu ch這pakowi zmieni這 si to, podbudowa troch moj psychik i ubranie si bardziej kobieco, to ju nie taki problem.

A wyzbycie si ca趾owitego wstydu... to raczej jeszcze d逝gi proces, bynajmniej w moim przypadku

Z kolei niedopasowanie anatomiczne nale篡 do rzadko軼i, a je郵i ju si trafi, to przecie mo積a je zniwelowa
A roznice w libido? Jak zniwelujesz? To juz nie jest rzadkoscia.

Tak na rozgrzewke polecam ten watek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1245011

Edytowane przez Katia525
Czas edycji: 2018-06-28 o 13:00
Katia525 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2018-06-29, 09:03   #30
S1oneczko
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 202
Unhappy Dot.: Przewra磧iwiony ch這pak?!

Wydaje mi si, 瞠 problem lezy w akceptacji twojego cia豉 i niskiej samoocenie. Moim zdaniem powinna popracowa nad pewno軼i siebie. Zastan闚 si w czym masz problem? Mo瞠 to co, co mo積a zmieni, np. kilka kg za du穎, brak j璠rno軼i etc. Mo瞠 to spos鏏 w jaki o sobie my郵isz powinien ulec modyfikacji? Co m闚i這 Twoje otoczenie? To nie jest tak, 瞠 niska samoocena bierze si znik康. Czy to Tw鎩 pierwszy ch這pak? Ja bym si zastanowi豉, ale tak szczerze, sk康 si wzi窸o to czekanie do 郵ubu? Mo瞠 boisz si, 瞠 to nie jest tak naprawd ten, 瞠 on nie kocha Ciebie, a mo瞠 to Ty go nie kochasz ? Mo瞠 boisz si, 瞠 odejdzie? Mo瞠 nago嗆 Ci przerasta, bo wstydzisz si swojego cia豉? Mo瞠 boisz si opinii o sobie, je郵i zwi您ek po seksie oka瞠 si klap i on odejdzie? Mo瞠 boisz sie tego co powie Twoja rodzina? Mo瞠 boisz si, bo nie wiesz jak to wygl康a i boisz si, 瞠 b璠ziesz niewystarczaj帷o dobra, gorsza od jego by造ch partnerek? Je瞠li nic nie stoi za Twoimi przekonaniami, to trzymam kciuki za wytrwanie w postanowieniu. Moim zdaniem co jednak za tym stoi. By mo瞠 jeszcze sobie tego nie u鈍iadomi豉. A je郵i naprawd nie, to praca nad w豉sna samoocena mo瞠 jedynie pom鏂, a to przeniesie si r闚nie na inne sfery 篡cia.

Je郵i masz problem z nago軼i, to nie minie tak od r瘯i. Je郵i nie zrobisz z tym porz康ku w swojej g這wie, to Twoje 篡cie seksualne b璠zie nieudane. Pozbawisz si sama najfajniejszych pozycji, w kt鏎ych ca貫 cia這 kobiety jest widoczne, jak i r闚nie spontanicznego seksu w ci庵u dnia- przy 鈍ietle. Pozbawisz tego r闚nie partnera. Seks bez bod嬈闚 szybko si nudzi.

Napisz jak to wygl康a z mojej perspektywy.
Czeka豉m bardzo d逝go z seksem. Pierwszy seks w Twoim wieku. Jestem bardzo atrakcyjn osob. Ka盥y m篹czyzna, kt鏎y mi si w 篡ciu podoba zaprosi mnie na kaw. Mog豉m przebiera jak w ul璕a趾ach. Spotyka豉m si z wieloma m篹czyznami, ale nigdy do niczego nie dosz這. Im szybciej wychodzi造 ich tendencje do ch璚i inicjacji seksualnej, tym szybciej si ich pozbywa豉m.

A trafi豉m na swojego m篹a. Czeka p馧tora roku! a nie wytrzymali鄉y. Mo瞠 inaczej. Nie mia豉m serca d逝瞠j go m璚zy. By豉m pewna, 瞠 mnie kocha i wystarczaj帷o si po鈍ieci. Tyle mi wystarczy這. Wydaje mi si, 瞠 by w stanie tyle wytrzyma ze wzgl璠u na to, 瞠 by prawiczkiem. Inaczej patrzy si na te sprawy kiedy ju to 篡cie intymne si prowadzi.

I co?
Koszmar. Od tego 1 razu wiedzia豉m, 瞠 to nie to. M璚z si teraz w ma鹵e雟twie z nieudanym seksem. Tobie tego nie 篡cz. Bardzo 瘸逝j, 瞠 moje zasady doprowadzi造 do tego, 瞠 wysz豉m za tego cz這wieka. Postanowi豉m, 瞠 b璠 uprawia seks tylko z m篹em i tak si sta這. Co si okaza這? 疾 ja potrzebuj seksu wi璚ej, w ro積ych pozycja, w r騜nych sytuacjach, chc testowa, poznawa, uczy si. Chc wi璚ej, intensywniej, cz窷ciej od mojego m篹a. Klapa. Frustracja naros豉 do tego stopnia, 瞠 my郵 o rozwodzie, bo moje zasady wykluczaj skok w bok. Najpierw rozw鏚, p騧niej nowy partner.

A wiesz czego najbardziej 瘸逝j?
Nami皻no嗆. Z biegiem up造wu lat nami皻no嗆 spada. 畝逝je tego, 瞠 czeka豉m tak d逝go. Czeka豉m tak d逝go, 瞠 ca豉 ta magia, kt鏎a jest na pocz徠ku min窸a. 畝逝j, 瞠 nie korzysta豉m z seksu, kiedy nie mogli鄉y oderwa si od siebie, 瞠 to nie trwa這 d逝瞠j. 疾 ta magia, rado嗆 z seksu nie trwa豉 d逝瞠j. 疾 nie spotka豉m partnera( bo wtedy nie wiedzia豉m, 瞠 taki nie b璠zie), kt鏎y na przywitanie zedrze ze mnie ubranie i rzuci mnie na st馧. 疾 trwa這 to tak kr鏒ko, zanim seks spowszednia, a temperatura opad豉. 疾 trwa這 to tylko kilka miesi璚y, bo wcze郾iej przez te p馧tora roku nami皻no嗆 regularnie spada豉, bo tk ju jest skonstruowany cz這wiek.

Ale czy taki filmowy seks istnieje? Czy tylko mnie omin掖? Bo temperamenty mamy r騜ne? Boli mnie to.

Ze swojej perspektywy. Ja bym nie czeka豉. To by b陰d. Inaczej u這篡豉bym sobie 篡cie, z kim innym. I chocia wszystko inne by這 idealne- to moim zdaniem seks jest fundamentem zwi您ku.
S1oneczko jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Odpowiedz

Nowe w徠ki na forum Intymnie

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2018-06-30 20:29:10

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.