facet mnie oszukał:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-06-26, 19:04   #1
iness90
Przyczajenie

facet mnie oszukał:(

Witajcie,

Wczoraj dowiedziałam się, że facet mnie oszukuje. Jestem załamana ;( Spotykaliśmy się od półtora roku. Od jakiegoś czasu miałam przeczucia, że coś jest nie tak. W poprzednim tygodniu zaproponowałam mu czy obejrzymy razem mecz reprezentacji Polski w niedzielę. Napisał mi, że nie wie czy będzie dał radę bo w sobotę ma imprezę firmową- koleżanka robi urodziny. Zapomniałam, że mi o tym kiedyś faktycznie wspominał. Powiedziałam, że ok ale chyba do wieczora się wyśpi i wydobrzeje. Napisał że da mi jeszcze znać. Nie odzywał się do mnie całą sobotę i niedzielę. W poniedziałek zapytał jakby nigdy nic co słychać i czy oglądałam mecz.Przez cały weekend miałam przeczucia, że coś jest nie tak. Przypomniało mi się, że rok temu mówił mi że jego brat będzie miał w czerwcu wesele. Gdy go o to jakiś czas temu pytałam to zawsze mnie zbywał, że oni wesele chyba przełożyli bo teraz mają dużo wydatków związanych z otwarciem firmy. Coś mnie jednak tknęło i weszłam na fb dziewczyny jego brata(on ani jego brat nie mają fb, tej dziewczyny też osobiście nie znam, ale wyszukałam ją na fb bo kiedyś mi powiedział jak się nazywa).Patrzę a tam zdjęcia z wesela i on z jakąś inną dziewczyną trzymają się za ręce... Kopara mi opadła ;( Napisałam, że wiem co robił tak naprawdę w weekend i nie chce go znać. Jak tak mógł bawić się moimi uczuciami. Odczytał wiadomość, ale do tej pory się nie odezwał. Pewnie nawet nie ma zielonego pojęcia skąd się dowiedziałam. Po tym co zrobił nic już dla mnie nie znaczy, ale oczekuje wyjaśnień i przeprosin. I tak mu tego nigdy nie wybaczę. Nie mam też zamiaru do niego wypisywać. Przyszedł mi do głowy pomysł, aby znaleźć kontakt do tej dziewczyny.Chciałabym ją tylko przed nim przestrzec i dowiedzieć się jak długo się znają i od kiedy mnie oszukuje. Tyle mi wystarczy. Mogłabym wyszukać ją na spotted lub napisać do żony jego brata o kontakt do niej. Problem tylko, że żona jego brata nie ma pewnie pojęcia o moim istnieniu i nie wiem czy nie wyjdę na idiotkę. Po czymś takim myślę że mu się jednak należy, a ta biedna dziewczyna powinna się o tym dowiedzieć. Myślicie że to głupi pomysł ? Wyjdę na desperatkę? Czy mam to sobie olać i zostawić sprawę? Co byście zrobiły na moim miejscu? Ja osobiście chciałabym, aby ktoś mnie uprzedził przed takim facetem.

Pozdrawiam,
I.

Edytowane przez iness90
Czas edycji: 2018-06-26 o 19:16
iness90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 19:20   #2
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: facet mnie oszukał:(

Ja nie bawiłabym się w żadne szukanie kontaktu z tą dziewczyną. Po pierwsze, rozdrapałabyś tylko świeżą ranę. Po drugie, nie warto grzebać ręką w cudzym nocniku, że uzyję tak obrazowego porównania.

W tej chwili to już jest dla Ciebie cudza, brudna sprawa.

Przeprosin i wyjaśnień raczej też nie oczekuj za bardzo. A nawet gdyby, co to da? Zerwij, odetnij się i to jest najlepsze wyjście.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 19:25   #3
iness90
Przyczajenie

Chciałabym, aby ta dziewczyna się o tym dowiedziała. Nie może sobie tak bezkarnie krzywdzić ludzi i bawić się czyimiś uczuciami.
Stary 2018-06-26, 19:33   #4
Memories90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iness90 Pokaż wiadomość
Chciałabym, aby ta dziewczyna się o tym dowiedziała. Nie może sobie tak bezkarnie krzywdzić ludzi i bawić się czyimiś uczuciami.
Oszczędź sobie dodatkowego stresu i nerwów. Nie wiesz jak ta dziewczyna zareaguje.
Ten twój były to jeszcze na pewno się przejedzie na swoich kłamstwach i bez twojego udziału wpadnie. Skoro oszukiwał ciebie to podejrzewam, że robi to samo z tamtą albo zaraz zrobi.
Memories90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 20:17   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,

Wczoraj dowiedziałam się, że facet mnie oszukuje. Jestem załamana ;( Spotykaliśmy się od półtora roku. Od jakiegoś czasu miałam przeczucia, że coś jest nie tak. W poprzednim tygodniu zaproponowałam mu czy obejrzymy razem mecz reprezentacji Polski w niedzielę. Napisał mi, że nie wie czy będzie dał radę bo w sobotę ma imprezę firmową- koleżanka robi urodziny. Zapomniałam, że mi o tym kiedyś faktycznie wspominał. Powiedziałam, że ok ale chyba do wieczora się wyśpi i wydobrzeje. Napisał że da mi jeszcze znać. Nie odzywał się do mnie całą sobotę i niedzielę. W poniedziałek zapytał jakby nigdy nic co słychać i czy oglądałam mecz.Przez cały weekend miałam przeczucia, że coś jest nie tak. Przypomniało mi się, że rok temu mówił mi że jego brat będzie miał w czerwcu wesele. Gdy go o to jakiś czas temu pytałam to zawsze mnie zbywał, że oni wesele chyba przełożyli bo teraz mają dużo wydatków związanych z otwarciem firmy. Coś mnie jednak tknęło i weszłam na fb dziewczyny jego brata(on ani jego brat nie mają fb, tej dziewczyny też osobiście nie znam, ale wyszukałam ją na fb bo kiedyś mi powiedział jak się nazywa).Patrzę a tam zdjęcia z wesela i on z jakąś inną dziewczyną trzymają się za ręce... Kopara mi opadła ;( Napisałam, że wiem co robił tak naprawdę w weekend i nie chce go znać. Jak tak mógł bawić się moimi uczuciami. Odczytał wiadomość, ale do tej pory się nie odezwał. Pewnie nawet nie ma zielonego pojęcia skąd się dowiedziałam. Po tym co zrobił nic już dla mnie nie znaczy, ale oczekuje wyjaśnień i przeprosin. I tak mu tego nigdy nie wybaczę. Nie mam też zamiaru do niego wypisywać. Przyszedł mi do głowy pomysł, aby znaleźć kontakt do tej dziewczyny.Chciałabym ją tylko przed nim przestrzec i dowiedzieć się jak długo się znają i od kiedy mnie oszukuje. Tyle mi wystarczy. Mogłabym wyszukać ją na spotted lub napisać do żony jego brata o kontakt do niej. Problem tylko, że żona jego brata nie ma pewnie pojęcia o moim istnieniu i nie wiem czy nie wyjdę na idiotkę. Po czymś takim myślę że mu się jednak należy, a ta biedna dziewczyna powinna się o tym dowiedzieć. Myślicie że to głupi pomysł ? Wyjdę na desperatkę? Czy mam to sobie olać i zostawić sprawę? Co byście zrobiły na moim miejscu? Ja osobiście chciałabym, aby ktoś mnie uprzedził przed takim facetem.

Pozdrawiam,
I.
On Cię ukrywał przed wszystkimi, czy jak? Może to tak naprawdę Ty byłaś tą trzecią?
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 20:29   #6
iness90
Przyczajenie

On ma tylko dwóch braci. Nie ma żadnej innej rodziny. Fakt faktem nigdy nas nie zapoznał, raz miałam ich poznać, ale akurat wtedy coś mi wypadło.Więcej okazji nie było, on zresztą sam widywał się z nimi raz na 3 miesiące. Szczerze to liczyłam, że to wesele będzie okazją aby się zapoznać.
Stary 2018-06-26, 20:37   #7
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
On ma tylko dwóch braci. Nie ma żadnej innej rodziny. Fakt faktem nigdy nas nie zapoznał, raz miałam ich poznać, ale akurat wtedy coś mi wypadło.Więcej okazji nie było, on zresztą sam widywał się z nimi raz na 3 miesiące. Szczerze to liczyłam, że to wesele będzie okazją aby się zapoznać.
To serio bym się zastanowiła, czy to ja nie byłam kochanką. Facet bez krępacji pozuje z dziewczyną do zdjęć na weselu rodziny? A Ciebie nawet z nimi nie poznał? No sama pomyśl. Tak, czy inaczej oszust bez honoru. Przepraszam się nie doczekasz.
Stary 2018-06-26, 20:48   #8
iness90
Przyczajenie

Właśnie też mnie to zastanawia i chciałabym poznać prawdę...
Stary 2018-06-26, 21:06   #9
claireholt
Raczkowanie

Ines90, bardzo współczuję. Kurcze, 1,5r to bardzo długo. To wygląda jakby Cię zwodził. Brak słów i przykro bardzo.

Jeżeli się okaże, że to jego dziewczyna to ja bym napisała do niej, niech wie. Przynajmniej ja bym chciała wiedzieć.
claireholt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 22:19   #10
malwoz88
Raczkowanie

Po co robić sobie problem? Olej.
malwoz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 22:59   #11
justynkag10
Zadomowienie

Skoro nie chcesz mieć nim nic wspólnego to nie mieszaj się do jego życia. Najpewniej tylko będziesz jeszcze bardziej zraniona i może zranisz tez inna osobę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Książki 31/2016r.
Filmy 462/2016r.

2017r.:
Filmy - 305

justynkag10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 23:01   #12
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Chyba dałabym dziewczynie znać, z jaką kanalią obie macie do czynienia. Może nawet wysłałabym jakieś "romantyczne" wspólne foto na dowód. Co ona zrobi, to już nie Twój problem. Ja osobiście chciałabym wiedzieć o takiej sytuacji. Zwłaszcza, że mój eks też lubił spotykać się z 2 lub 3 laskami w jednym czasie, o czym dowiadywałam się po czasie. Z facetem nie zamieniłabym już słowa. Obojętnie, czy chciałaby przeprosić, wyjaśnić, czy też zrobić z Ciebie wariatkę w oczach tamtej i uznać, że się nie znacie. Poświęciłaś mu już sporo czasu. Skoro o weselu wspominał już jakiś czas temu i nic nie mówił, że pójdziecie razem, to chyba tamta laska nie była wcale krótko w jego życiu.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 23:03   #13
paczanga
Zadomowienie

Widziałam Twoje wcześniejsze wątki, byłaś zapewne kochanką. Zamknij ten rozdział, nie rozdrapuj ran. Wyciągnij jedynie wnioski na przyszłość.
paczanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 23:27   #14
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Chyba dałabym dziewczynie znać, z jaką kanalią obie macie do czynienia. Może nawet wysłałabym jakieś "romantyczne" wspólne foto na dowód. Co ona zrobi, to już nie Twój problem. Ja osobiście chciałabym wiedzieć o takiej sytuacji. Zwłaszcza, że mój eks też lubił spotykać się z 2 lub 3 laskami w jednym czasie, o czym dowiadywałam się po czasie. Z facetem nie zamieniłabym już słowa. Obojętnie, czy chciałaby przeprosić, wyjaśnić, czy też zrobić z Ciebie wariatkę w oczach tamtej i uznać, że się nie znacie. Poświęciłaś mu już sporo czasu. Skoro o weselu wspominał już jakiś czas temu i nic nie mówił, że pójdziecie razem, to chyba tamta laska nie była wcale krótko w jego życiu.
Też bym tak zrobiła. Dokładnie bym jej opisała kiedy były jakieś randki. Może jej ściemniał, że akurat wtedy nie może się z nią spotkać albo akurat jej nie pasowało i dziewczyna ogarnie o co chodzi. Z facetem bym się już nie kontaktowała. Po co Ci przeprosiny i wyjaśnienia? Skoro cały czas Cię oszukiwał to myślisz, że teraz prawdę Ci powie? Wygląda na to, że byłaś ta drugą, a może i trzecią.
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 23:50   #15
Katia525
Rozeznanie

Tez dalabym znac tamtej dziewczynie i chciala sie dowiedziec prawdy, zeby definitywnie moc zamknac ten rozdzial i sie nie zastanawiac jak bylo. Drugiej dalabym twarde, jednoznaczne dowody
Katia525 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 23:59   #16
Bniewie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katia525 Pokaż wiadomość
Tez dalabym znac tamtej dziewczynie i chciala sie dowiedziec prawdy, zeby definitywnie moc zamknac ten rozdzial i sie nie zastanawiac jak bylo. Drugiej dalabym twarde, jednoznaczne dowody
Dokładnie. Po prostu chciałabym się dowiedzieć o co chodzi aby domknąć ten etap i już więcej o dupku nie myśleć.
Bardzo bardzo Ci współczuję i ściskam!

Bniewie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 00:03   #17
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ja nigdy w życiu nie chciałabym konfrontacji z "tą drugą". Bo w tym momencie to już nie jest moja sprawa no i też niewykluczone, że "ta druga" wiedziałaby o moim istnieniu.

Szczerze mówiąc (i prosze się na mnie za szczerość nie obrażać) średnio wierzę w altruizm takich rozmów z "ta drugą" (bo chcę ją ostrzec!). Moim zdaniem, bardziej tu chodzi o poznanie powodów zdrady a te kompletnie by mnie nie interesowały i nie chciałabym ich nawet poznać ze względu na własne dobro. Nie ma sensu dodatkowo grzebać w tym, co i tak bardzo boli. Nie jestem masochistką, żeby wiercić palcem w bolącym uchu.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2018-06-27, 00:12   #18
Katia525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Ja nigdy w życiu nie chciałabym konfrontacji z "tą drugą". Bo w tym momencie to już nie jest moja sprawa no i też niewykluczone, że "ta druga" wiedziałaby o moim istnieniu.

Szczerze mówiąc (i prosze się na mnie za szczerość nie obrażać) średnio wierzę w altruizm takich rozmów z "ta drugą" (bo chcę ją ostrzec!). Moim zdaniem, bardziej tu chodzi o poznanie powodów zdrady a te kompletnie by mnie nie interesowały i nie chciałabym ich nawet poznać ze względu na własne dobro. Nie ma sensu dodatkowo grzebać w tym, co i tak bardzo boli. Nie jestem masochistką, żeby wiercić palcem w bolącym uchu.
Ja jestem taka osoba, ze musze znac powod zeby zamknac pewien rozdzial, znac prawde. Podejrzewam, ze autorka rowniez. Inaczej bede sie zastanawiala caly czas i ciezko bedzie mi pojsc do przodu.
Nie musisz wierzyc, prawda tej drugiej sie nalezy. Tak uwazam i tak bym postapila, a wiedza sama by zdecydowala co zrobic.
Katia525 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 02:30   #19
Folgia
Rozeznanie

Cytat:

A ja bym poinformowała 'oficjalną' partnerkę, żeby facet miał za swoje, a nie uszło mu wszystko płazem Zresztą pewnie i tak gość jest teraz w strachu, bo sam nie wie ile autorka wie.
Stary 2018-06-27, 02:43   #20
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ja jestem taka osoba, ze musze znac powod zeby zamknac pewien rozdzial, znac prawde. Podejrzewam, ze autorka rowniez. Inaczej bede sie zastanawiala caly czas i ciezko bedzie mi pojsc do przodu.
Nie musisz wierzyc, prawda tej drugiej sie nalezy. Tak uwazam i tak bym postapila, a wiedza sama by zdecydowala co zrobic.
Pewnie, każdy jest inny i jeśli komuś taka wiedza potrzebna jest, by zamknąć rozdział- jego prawo.

Ja doszłam do wniosku, że ta wiedza jest mi absolutnie zbędna. Z tego, co mi wiadome z poprzedniego, nieudanego związku-byłam oszukiwana przez kilka miesięcy. Oczywiście, dowiedziałam się po czasie i od osób trzecich prawdziwego powodu zerwania z jego strony. Jak też i tego, że jego aktualna dziewczyna (teraz już żona) doskonale wiedziała o moim istnieniu. I naprawde jestem zadowolona, że nie zniżyłam się do rozmowy z nią na ten temat. Nigdy też nie spytałam o powód zdrady osoby bezpośrednio zainteresowanej, czyli eksa. On mi coś tam usilował mętnie wmawiać ale nie ciągnęłam tematu. Jak pisałam, ta wiedza jest mi niepotrzebna. Z zasady nie toleruję zdrad, więc jakikolwiek powód nie jest dla mnie istotny ani ważny na tyle, by go poznać.

No pasaran!
Stary 2018-06-27, 06:04   #21
Karena 73
Kobieta z klasą

Autorko ja Ciebie nie rozumiem.
Czujesz się oszukana, ale przede wszystkim sama siebie oszukiwałaś przez ten czas.
Dokładnie rok temu pisałaś o tym człowieku, byłaś nieszczęśliwa, zawiedziona i bliska zerwania. Już rok temu było wiadomo, że on kręci. Spontaniczny urlop z rodzinką spędził pewnie ze stałą dziewczyną, którą teraz zabrał na wesele brata.
Weź odetnij się od niego, wyciągnij wnioski na przyszłość i zacznij wymagać. Smutna prawda jest taka, że byłaś tą drugą, ale mimo wyraźnych sygnałów zlekceważyłaś je.
Zemsta w postaci ujawniania prawdziwego oblicza tego pana oficjalnej dziewczynie nie sprawi magicznie, że poczujesz się lepiej. Zostaw to i idź dalej.
Stary 2018-06-27, 08:34   #22
Zorzoli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Folgia Pokaż wiadomość
A ja bym poinformowała 'oficjalną' partnerkę, żeby facet miał za swoje, a nie uszło mu wszystko płazem Zresztą pewnie i tak gość jest teraz w strachu, bo sam nie wie ile autorka wie.
ja tez

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 09:37   #23
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
A ja bym poinformowała 'oficjalną' partnerkę, żeby facet miał za swoje, a nie uszło mu wszystko płazem :-.
Ale po co się bawic w takie gierki i robić na złość komuś, z kim już nie chcę gadać i nie mam do tego kogoś szacunku na tyle, że chcę tylko by jak najszybciej zniknął z mojego życia?

No pasaran!
Stary 2018-06-27, 09:38   #24
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też mnie to zastanawia i chciałabym poznać prawdę...
No bylas ta druga dziewczyna. Rzeczywiscie- dokladnie rok temu pisalas o swoich watpliwosciach co do tego faceta.

Powiedz, czemu mimo to bylas z nim caly rok?

Czemu sobie nie wierzysz? Skoro czujesz ze cos jest nie tak to znaczy ze tak jest!

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

A na wesele i wakacje pojechal pewnie ze swoja stala dziewczyna.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 11:14   #25
kojolka
BAN stały

olej jego i jego rodzine i zajmij się sobą i swoim życiem. Zasługujesz na kogoś kto Cię nie będzie oszukiwał.
kojolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 14:25   #26
Folgia
Rozeznanie

Cytat:
Ale po co się bawic w takie gierki i robić na złość komuś, z kim już nie chcę gadać i nie mam do tego kogoś szacunku na tyle, że chcę tylko by jak najszybciej zniknął z mojego życia?

Widocznie mamy inne podejście. Ja bym czuła się tak upokorzona, że chciałabym się zemścić.
Stary 2018-06-27, 14:30   #27
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Widocznie mamy inne podejście. Ja bym czuła się tak upokorzona, że chciałabym się zemścić.
Ja tez. To wstretne co zrobil ten typ i zasluzyl na kare.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 14:37   #28
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
No bylas ta druga dziewczyna. Rzeczywiscie- dokladnie rok temu pisalas o swoich watpliwosciach co do tego faceta.

Powiedz, czemu mimo to bylas z nim caly rok?
(...)
Przyłączam się do pytań. Autorko, skoro już 12 miesięcy temu miałaś aż takie wątpliwości, aby nawet założyć tutaj wątek, to co się potem stało? Przecież na pewno facet się nie przyczaił na rok i nie zachowywał super, bez skazy, tylko były kolejne symptomy, że coś jest "na rzeczy". Więc?
Stary 2018-06-27, 14:43   #29
kotissska
Rozeznanie

Byłaś kochanką, przestań grzebać w tym bagnie.
kotissska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 14:47   #30
Folgia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Ja tez. To wstretne co zrobil ten typ i zasluzyl na kare.

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy ludzie są takimi zwyrodnialcami :/

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości