|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
czy powtórzyć wizytę u ginekologa?
kilka dni temu byłam po raz pierwszy u ginekologa, z powodów zaburzeń miesiaczkowych, bolow podbrzusza itp. wybralam wizytę prywatna u kobiety. na wstępie powiedziałam, ze przyjmuje antydepresanty, leki przeciwlękowe, które mogą zaburzać okres. gdy usłyszała o tym stwierdziła, ze byc może to jest przyczyna. ona zrobila mi USG, które mam wrażenie, było robione trochę na odczep się. nie zbadała mnie wewnątrz, bo nie wspolzylam, ale myślałam, ze być może nie będzie to przeszkoda. po tym czuje niedosyt, ginekolog stwierdziła, ze mnie z tego powodu nie zbada. przepisala mi jakieś hormony, wyglądało to jak przepisywanie witamin. nie wiem, moze ja swiruje, ale uważam, ze ta wizyta nie była dobrze przeprowadzona. może chociaz jakieś skierowanie na badanie krwi, czy cos... czy powinnam iść do innej lekarki, czy jeśli USG wyszło okej, zażywać te leki i ewentualnie odwiedzić ja po czasie jaki wyznaczyła. jestem niedoświadczona w tych sprawach wiec proszę o poradę
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy powtórzyć wizytę u ginekologa?
Ale jakie leki hormonalne Ci dała?
Jeśli antykoncepcyjne to bym nie zaczynała tylko poszła do innego lekarza bo jak będziesz chciała później zrobić badania hormonalne to po odstawieniu antykoncepcji trzeba odczekać kilka miesięcy więc tylko to Ci się odciągnie w czasie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: czy powtórzyć wizytę u ginekologa?
Ja bym jeszcze poszła do innego lekarza. Skoro nie masz zaufania do tamtej, to pewnie, że idź jeszcze do kogoś innego. Tym razem otwarcie mów o swoich obawach, dopytuj, proś o wytłumaczenie niejasności, poproś o powtórzenie USG, zapytaj o badania hormonów. Lekarz jest dla Ciebie, a nie odwrotnie. Tu chodzi o twoje zdrowie i twoje dobro.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.