![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kosmetyki z witaminą C
Dziewczynki, zakładam nowy wątek, bo nie każda lubi i nie każda chce mieszać sobie serum, albo przynajmniej dla odmiany chce spróbować czegoś gotowego z wit. C. A jak wiemy, wit. C w kosmetyczce każdej szanującej się maniaczki biochemii zawsze jest
![]() Może spiszemy nasze doświadczenia na temat tych produktów, o ich ph, stężeniach, no i znowu - co i dla jakiej skóry, co się sprawdziło, a co najlepiej omijać szerokim łukiem. Ja osobiście nic nie wpiszę, bo póki co robię serum, ale chętnie skusiłabym się na coś fajnego ... ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki z wit. C
Ja lubię "klasykę gatunku" chociaż wiem, że nie wszystkim odpowiada. Mówię tu o Active C albo Redermic, oba od LRP. NA zimę miałam wersje do cer suchych, obydwa kremy. Teraz kończe active C do suchej, a czeka juz tubka Redermika do mieszanej.
Kremy mają 5% wit C w postaci aktywnej, mają tez silikony, które niektórych uczulają bądź zapychają. Akurat ja takich przypadłości nie odnotowałąm. Wydaje mi sie, że ten silikon pomaga wchłaniać się avenkom. Uzywam Active C/ Redermic od stycznia. Nie mam na twarzy ani jednego przebarwienia w tej chwili. NIC (puk, puk), a podatna jestem srrrrraszie - kazda krostka zostawia mi siny ślad na twarzy. Kocham te kremy. Ach, skórę mam wrażliwą, powiedziałąbym, że wymagającą, mieszaną - latem w kierunku tłustej, zimą w kierunku suchej - czyli miks kompletny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
To ja z kolei opisze krem z Body shopu na noc.
Oto sklad: Cyclomethicone, Ascorbic Acid, Octyl Hydroxystearate, Polysilicone-11, Tocopheryl Acetate, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Bisabolol, Tocopherol. Moze te silikony nie potrzebne,ale mi nie przeszkadzaja. Krem zawiera 10% witaminy c i to sie czuje. Redermic jest przy nim duzo lagodniejszy. Krem nie zapycha,rozjasnia,nawilza . Po dwoch miesiacach mocno wygladzil moje zmarszczki wargowo-nosowe(jedyne zmarszczki jakie mam). Moze efekty bylyby jeszcze wieksze,ale krem mi sie skonczyl.Mialam go dwa miesiace,smarowalam sie grupa warstwa w kazda noc,pod oczy i na szyje. Rozjasnia skore,plamki,ale mnie szczypal. Cera sie robi wyrownana,ladna,promienna . Polecam,jesli ktos ma dostep do body shopu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam takie pytanko...
Czy jesli łykam codziennie witaminke c to krem czy serum z wit c jest konieczne? w koncu np taki capivit sun system ma poprawiać skórę i wiele osób zauwaza jego działanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Konieczne, konieczne
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A czy sa kosmetyki, których z witamina c na twarzy nie mozna stosowac?
![]() Jakie to? Np kwasy i wit c - to chyba niebardzo? Pytam sie Was madre dziewuszki, bo naprawde nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Uzywam Active C do cery suchej. Siegnelam tez po Redermic, ale nie moge go uzywac, bo mnie zapycha.
Krem The Body Shop z witamina C jest dostepny na Allegro ![]() W ktorejs z gazet wyczytalam o serum C-Genius Heleny Rubinstein - cena dosc wysoka, ciekawa jestem jak z dzialaniem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
chce tylko potwierdzic, ze ten krem na noc z Body Shopu jest po prostu genialny. cudenko.
wczesniej z wit C mialam Garnierowskie Stop'y ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Używałam przez dlugi czas Reti C Vichy - baaardzo lubiłam, potem przez kilka lat Active C relacja - http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...hp?produkt=790 i ostatnio Redermica http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...ecenzja=105598 (wreszcie oceniłam
![]() Na lato wolę jednak kręcić serum, bo krem i filtr i podkład to jednak za dużo dla mojej paszczy. Lubię takie konsystencję jak Flavo C, ale coś mi on do końca nie pasuje. Poza tym, cały czas watpię w tę jego stabilność wit. c. Nie lubię maziać się serum, w sensie: zero przyjemności stosowania, opakowanie brzydkie - z wiadomych względów ![]() ![]() ![]() Na szyję i dekolt najbardziej lubię Juvit z dodatkami. Tłuste toto, ale po chwili się pięknie wchłania i dzięki glicerynce nawilża - na popiersie najlepszy! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() W Piatek wieczorem mialam 15 minut aby sie spakowac i jechac na dzialke na caly weekend. Zapomnialam calej kosmetyczki, ale w torebce mialam nowa zakupiona buteleczke Flavo-C i mleczko Bioderma SPF 100 jakies probki Avene tonujacej 50+. Caly weekendy uzywalam Flavo-C + Bioderma 100 i tak co ok 3 godziny, mylam buzie i nakladalam ponownie zestaw ( wiekszosc dnia siedzialam w basenie) Na noc tylko Flavo-C - lusterko w ciagu dnia tylko w samochodzie ![]() Szoku doznalam w niedziele wieczorem jak dotarlam do domu i zobaczylam sie dokladnie w lustrze - buzia sie opalila, a skora wygladala tak jak po ok 3 miesiacach stosowania Active C i Redermica - po prostu sliczna! opalila sie na dziwny kolor, trudny do okreslenia - ale ladny ![]() Flavo-C chyba jednak dziala - ale troche tlusty i piecze przez ok 5 minut po nalozeniu. aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja również opłakuję brak Reti C Przerobiłam wszystkie Active C - i zdecydowanie miom faworytem jest Active C XL - reszta to lepiszcze Redermic - hmmm....jak przerzuciłam się z avenowskich filtrów na LRP (alkoholowe jak wiadomo) to redermic w końcu zaczął się wchłaniać - przy avence nie wchłaniał się nic a nic, pozostawiając klejącą się warstwę na skórze ![]() flavo c - nooo...całkiem, całkiem....tylko jakoś efektów nie widzę...czyli może coś ze stabilnoścą wit. C faktycznie jest namieszane ![]() no i po drugie 60 zł za 15 ml prostego jak drut składu ....to lekkie przegięcie....można zrobić samemu - tym bardziej, że dostęp do składników jest.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Zupełnie jakbyś pranie mózgu u nas przeszła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie zaluje ![]() ![]() (obok Pen-Drive, przejsciowek USB, dyskietka startowa do Win, linux Knoppix Live CD, mini myszka i bluetooth) aniolek ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2006-06-19 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
taak pod oczy to jeszcze gdzie niegdzie się znajdzie - ale ten duży dzien lub noc to już nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
a czy któras stosowała krem na noc iwostin krem odżywczy z witaminami C+E bo dostalam ten kremik i nie wiem czy on ma wystarczajaca il wit c bo slyszalam ze to ze pisze ze jest wcale nie oznacza ze jest go w kremie wystarczajaco zeby zadziałał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a moze któraśz Was zna skład Reti C Vichy? Jestem ciekawa czy ma silikony tak jak LRP.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
13ryjek, reti C juz chyba nie ma w sprzedazy?
Wczoraj (dzieki Basi ![]() + jest o wiele lzejszy niz Active C, ktory zaczyna powoli mnie wkurzac swoja kleistoscia (latem jest to naprawde uciazliwe i zaczynam niechetnie siegac po ten krem) + 10% bylo czuc! moja skora przyzwyczajona do 5% Active C, zaczela reagowac lekkim szczypaniem, ale bylo to leciutkie i trwalo jakies 5 minut tylko + ladnie sie wchlonal, czulam te wygladzajace silikony + rano buzia byla gladka, pory zwezone, drobne niespodzianki zagojone, cera jednolita, jasna - obawiam sie, ze minusem moga byc silikony, ktore zapychaly mnie w Redermicu, ale moze silikon silikonowi nierowny - po nocy z TBS nie mialam zadnej niespodzianki, choc wiem, ze takie licho lubi wychodzic z czasem... Ogolna ocena: bede testowac kolejne noce. Przeraza mnie troche cena na allegro, mysle wiec o wlasnorecznym kreceniu serum z wyzszym % ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
czasem można trafić na resztki w aptece (sprawdzajcie daty ważności) lub za granicą.
składy są w KWC: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...hp?produkt=136 http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...hp?produkt=607 http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=1304 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
a od jakiego wieku mozna stosowac takie kremy z witamina c?
mam 21 i zastanawiam sie czy to juz odpowiednia pora? mam tylko lekkie bruzdy w lini od nosa do ust (mimiczna) i zastanawiam sie czy bylby to dobry sposbo na zapobieganie innym zmarszkom? aleczy od razu tak drastycznie? moze wystarczy zwykle nawilzanie i kwaski filterki?
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Po przerobieniu jednej tubki Active C, który był miły, lecz nie zachwycający, oraz kilku próbek Redermica, który mnie odrzucił zdecydowanie swojąlepkością nieznośną oraz dziwnym zapachem, skusiłam się na ampułki z wiatminą C 12% firmy Medi Derma, nazywa się to C-Vit, kupiłam w bio-medzie, podaję link, bo nie wiem, gdzie jeszcze szukać opisu tego preparatu:
http://www.sklep.bio-med.pl/go/_info/?id=746 Ampułek jest 10, jedna wystarczała mi na dwa zastosowania na całą twarz, szyję i spory kawałek dekoltu ![]() Efekt? Hmm.... Te ampułki mają być "terapią szokową", ale bynamniej szoku nie doznałam. Owszem, skóra troszkę rozjaśniona, mocno napięta, ale to było takie napięcie typu "o rany, mam za małą skórę" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, Reti C Vichy ma apteka w sieci. Ten na noc i pod oczy. Nie ma silikonów wiec moze sie skusze. Po odstawieniu Redermica, który mnie zapchał okropnie kupiłam w The Body Shopie kapsułki z wit. C. No, maja sylikony (nie doczytałam w sklepie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Moje dalsze spostrzezenia odnosnie TBS z 10% wit. c:
- po drugim dniu aplikacji zaczal luszczyc mi sie nos! - cera bardzo wygladzona, rozjasniona! - niespodzianki zagojone w mig! - widze, ze krem naprawde dziala... Tylko szkoda mi przeplacac na allegro (echhh! czemu TBS nie ma w Polsce???). Zabieram sie za wlasnoreczne serum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
TBS jeszcze nie ma w Polsce i pewnie jesszcze dłuugo poczekamy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o tym:
http://www.allegro.pl/item114582579_...a_allegro.html http://www.allegro.pl/item114498691_...a_allegro.html Mało się znam, więc pytam się czy warto w to zainwestować.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.