![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() wyrzuty sumienia
Dzis ja wzorowa uczennica pod wzgledem zachowania gorzej z ocenami
![]() Wagary nigdy wiecej!!!!! Prosze o komentarze czy ktoras tez jest zwolenniczka pojscia drogia sumienia. Mam wyrzuty takze z powodu ze jestem gleboko wierzaca.I wiem ze zle robie. Mam 17 ucze sie w technikum informatycznym a zle sie czuje z tym ze wagarowalam poniewaz tej obecnosci mi nikt nie usprawiedliwi i mi obniza zachowanie a wtedy mama bedzie zla i zegnaj wizazu ![]() I jak mowilam to 1 i ostatnie wagary a kolezance musze zaplacic by mi to usprawiedliwila bo zjedzie mi sie zachowanie.Ale ta kolezanka zawsze usprawiedliwia i pan zna jej pismo.On daje jej czyjes usprawiedliwienie i ona robi tam kreski w dzienniku. Zapraszam na wypowiedzi na watku o malzenstwie ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=na+pozor Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2006-06-19 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wyrzuty sumienia
Ilo16na,przede wszystkim podziwiam Cię,że nigdy nie wagarowałaś
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Hmm... chyba troszkę przesadzasz
![]() ![]() A Twoja Mama też pewnie kiedyś była na wagarach..hihi
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Świat sie chyba nie zawali z powodu Twoich jednorazowych wagarów tym bardziej ze juz prawie koniec roku i chyba nic konkretnego w szkolach sie nie dzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia.Co to za uczeń,co nigdy nie był na wagarach
![]() Ja też byłam tylko raz na takich wagarach (nie licząc Dnia Wagarowicza) i uważam ,że w niczym mi to nie zaszkodziło. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ilo16na nie ma sie czym przejmowac mysle ze jesli gryzie to Twoje sumienie, nic nie staloby sie gdybys powiedziala o tym mamie, przeciez teraz takie luzne dni ze nic sie do szkoly nie nosi
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie musisz się tak obwiniać, przeważnie za pierwszym razem ma się wyrzuty sumienia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czasem bylam na tyle bezczelna, ze popowrocie z wagarow od razu mowilam mamie, ze nie bylam w szkole i zeby napisala usprawiedliwienie (choc zazwyczaj sama je pisalam). a w liceum to juz nic sie nie szczykalam tylko w domu sobie siedzialam zamiast sie gdzies walesac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
o matko ,napislas to jakbys przy okazji zabila jakaś staruszke
![]() jest koniec roku ,masz 17 lat i pierwszy raz na wagarach ,gdzies ty sie uchowała?powiedz mamie prawde ,po co to ukrywac ? wyluzuj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wyrzuty sumienia-sprawą czysto i wyłącznie religijną
![]() No nie wiem. Ja tez sobie odpuściłam dzisiaj jedną lekcję i nie czuję się z tym źle. Byłam kilka razy na wagarach a raczej ucieczkach z pojedyńczych lekcji i czułam się z tym źle,wtedy jak zrobiłam to wbrew sobie. Dzisiaj poszłam bo źle się czuła,w szkole nuda ![]() Daj spokój i nie zadręczaj się. Okłamanie mamy to już coć całkiem innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
przesadzasz. wagary to nie przestępstwo.
![]() ja jeśli bardzo nie chce, lub mam mało ważne lekcje czy takie jak teraz, że tylkom siedzimy sobie to mówie mamie i nie idę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hehe nie przejmuj sie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jest koniec roku!
![]() ![]() ![]() ![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Nie martw się tak
![]() ![]() A mamie możesz powiedzieć prawdę, chociaż zalezy jakie masz z nią relacje ![]() ja jak nie chcę iść do szkoły - z równych powodów, to po prostu nie idę i nie mam żadnych wyrzutów sumienia z tego powodu ![]() ![]() jesteś w liceum? chyba tak, skoro masz 17 lat (tak jak ja ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ej slonko chyba nic takiego sie nie stalo???
to tylko jeden raz!! poza tym wiesz juz jak smakuja wagary,i jak ci z tym zle to po prostu wiecej nie pojdziesz,bo beda toba targaly wyrzuty sumienia. ot. naprawde nie mozesz sie tak schizowac! ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
"Błogosławieni, którzy na wagary zwiewają, albowiem oni świeżego powietrza wdychają. Jak podstawą drzew są konary, tak podstawą szkoły były, są i będą wagary!"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Bez przesady!
Wagary to chyba coś normalnego (oczywiście w odpowiedniej ilości ![]() Powiedz o tym mamie, jeśli tak Ci będzie lżej, przecież sama też na pewno wagarowała.
![]() |
#18 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja sobie dzisiaj opuscilam ostatnia godzine. w mojej szkole trzeba kazda, nawet jednogodzinna nieobecnosc usprawiedliwiac osobiscie, wiec raczej nie pozwalam sobie na calodniowe wagary. co innego gimnazjum - tam sie po prostu bralo dziennik, dlugopis i..
![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
..nie chce myslec co by bylo gdybym kazde moje wagary tak przezywala
![]() ..nie martw sie.. nic takiego sie nie stalo.. koniec roku, wiec i tak nudy w szkole.. ![]() ![]() ..jesli chcesz powiedz mamie.. na pewno zrozumie.. sama kiedys byla mloda ![]() Cytat:
..skad ja to znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ojej!
To mnie chyba powinni ukamienować. ![]()
![]() |
#22 |
|
a ja bylam dzisiaj w szkole i poszłam sobie po przerwie, pojde tylko w piatek swiadectwo odebrac. wiesz teraz i tak juz sie nie liczy nieusprawiedliwien, bo po radzie juz nauczyciele maja swiadectwa na głowie. eh. za bardzo sie przejmujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Po pierwszych wagarach też miałam wyrzuty sumienia, ale bardziej się skupiałam na tym, żeby nikt nie poznał po moim zachowaniu, że na nich byłam
![]() I myślę, że jeśli powiesz mamie co i jak, to nie będzie aż taka zła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Możesz też jeszcze iść do spowiedzi (poważnie mówię,nie nabijam się)
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
|
widze ze zedtyowałas pierwszy post, wiec jeszcze cos dodam:
nie mozesz sama sobie tego usprawiedliwic? płacic kolezance?? kurna, z kim ty sie zadajesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() CHociaż lepiej sie nie przyznawać, bo to przestępstwo. ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Ale jaja to wyszło na to,ze ja nie mam sumienia,bo nigdy nie miałam wyrzytów po wagarkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ee to przeciez nic strasznego
![]() Zawsze kiedys musi byc ten pierwszy raz, a od jednych wagarow nic sie nie stanie ![]() Pamietam swoje pierwsze wagary- tez mialam male wyrzuty sumienia, ale potem moja mama nie miala nic przeciwko ![]() Teraz to sie troche bardziej rozbrykalam ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Uważam, że za bardzo się przejmujesz - powiedz mamie. Powiedz, że wiesz, że głupio zrobiłaś, ale taka ładna pogoda, a w szkole nic nie robicie i pewnie Cię zrozumie
![]() ![]() Ja jako wzorowa uczennica (tzn. bardzo dobrze sie uczyłam, a z zachowaniem bywało różnie, ale brałam aktywny udział w życiu szkoły i miałam zawsze pasek, więc było ok ![]() ![]() ![]() ![]() Rok później poszlismy prawie cała klasą na wagary i były niezłe jaja, bo nam chcieli obniżyć oceny z zachowania, a do tego paru lizusów zostało, a jedna laska poszła z nami posiedział jakieś 2 godziny i powiedziała, że wraca do domu, a wróciła do .... szkoły!!! Co za krowa! I powiedziałą w szkole, że ją namówiliśmy, a ona tak nie chciała! Nikt nikogo nie namawiał, bo nie było czasu ![]() ![]() W liceum wagarowałam regularnie, jak większość uczniów (w końcu to najlepsze LO w Krakowie było ![]() Ale w liceum już można ![]() Ale Ci przykład dałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.