|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sylvie30 - opinie!
Hej,
Z Powodu krwawienia srodcyklicznego przy tabletkach naraya (=yasminelle) lekarz przepisał mi dzisiaj Sylvie30. Czy któraś z Was brała te tabletki, miała jakieś skutki uboczne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sylvie30 - opinie!
Ja stosuje od ponad roku Sylvie20, były to pierwsze jakie mi przepisano. Przez pierwszy tydzień bardzo bolała mnie głowa, jakoś w drugim tygodniu miałam strasznie ociężałe nogi, jakby cierpnące (nie miałam jednak problemów zakrzepowych). Pierwsze krwawienie z odstawienia trwało u mnie wtedy z dwa tygodnie. Przy drugim miesiacu stosowania zdarzały się plamienia. Wszystko przeszło i teraz nie mam już żadnych efektów ubocznych.
Nie wiem jednak na ile to wina tych konkretnych tabletek samych w sobie czy to moze kwestia tego, że to był mój pierwszy kontakt z taką metodą antykoncepcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sylvie30 - opinie!
U mnie to są trzecie tabletki, bo wszystkie wcześniejsze miały skutki uboczne. Przy tych niestety nadal odczuwam. Wzięłam już dwa blistry i nadal mam tkliwe piersi, częste bóle głowy i przytyłam aż 3kg, nie zmieniając nic w diecie, ani aktywności fizycznej, tak jakbym z dnia na dzień spuchła. Teraz czekam na drugie krwawienie z odstawienia przy tych tabletkach i podejrzewam, że będzie tak jak do tej pory - boleśnie, obficie i długo.
O zerowym libido nawet nie wspomnę. Chyba to jest kolejny spudłowany strzał :/ Edytowane przez blueon Czas edycji: 2018-09-19 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.