|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ból w dolnej części brzucha
Przyjmuję tabletki antykoncepcyjne, ale szczerze mówiąc z każdym kolejnym opakowaniem gorzej je znoszę - bolesne pms, bol piersi etc.
Po ostatnim krwawieniu z odstawienia pojawił mi się ból w dolnej części brzucha po prawej stronie - myślę, że to ból w okolicach jajnika. Najpierw był dość silny. Potem się wyciszył. Teraz pojawia się przy większym wysiłku fizycznym, dłuższym chodzeniu etc. To typowo kłujący ból, jak przy jajniku. Nie daje objawów, chyba że dochodzi do jakiegoś wysiłku. Dwa miesiące temu miałam robione dokładne usg dopochwowe, wszystko w jak najlepszym stanie. Zastanawiam się, czy to możliwe, żeby ewentualna torbiel tak urosła przez tak krótki czas. Czy któraś z was miała takie objawy? Czy jeśli chce zmienić tabletki, to co powinnam zasugerować lekarzowi, jakie badania, żeby nie celować na chybił trafił? Oprócz antykoncepcji zależałoby mi też, aby miały dobry wpływ na cerę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ból w dolnej części brzucha
Dużo kobiet ma źle dobrane tabletki i są tego skutki uboczne, proponuje albo iść do innego ginekologa, żeby Ci zmienił anty albo powiedzieć obecnemu że chcesz inne bo się źle czujesz po tych
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.