![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brak szacunku w związku. Da się to wypracować?
Powiem wprost - mój facet mnie nie szanuje. Nawet nie stara się tego ukrywać, powiedział mi to wprost podczas ostatniej awantury. Nie wiem na ile to były nerwy spowodowane też moim zachowaniem, na ile naprawdę tak uważa, ale bardzo mnie to zabolało. Mieliśmy ostatnio ciężki czas, najpierw bałam się że jestem w ciąży. Powiedziałam mu o tym, jednak on stwierdził, że to na pewno nie z nim, bo się zawsze zabezpieczał i jego to po prostu nie obchodzi, bo to nie jego dziecko. Po czym nie miałam z nim kontaktu, na insta zobaczyłam że wyjechał sobie z bratem i kumplami za granicę i bawił się w najlepsze w klubach, plażował, zwiedzał, high life. A ja zestresowana czekałam czy jestem w tej ciąży czy nie. Okazało się niestety, że nie jestem. Jak wrócił to ani nie mogłam się dodzwonić do niego, ani nic, dalej zero kontaktu. Byłam w desperacji i dowiedziałam się od wspólnego znajomego gdzie on mieszka i poszłam do jego rodzinnego domu, porozmawiałam z jego rodzicami, przedstawiłam się jako jego narzeczona i skłamałam że zostawił mnie w ciąży, a wcześniej obiecywał ślub. Skłamałam, bo byłam zdesperowana, bardzo mi na nim zależy, zakochałam się, myślę o tym związku na poważnie (cieszyłabym się gdybym jednak zaszła w tą ciążę) i nie wiedziałam co robić. Liczyłam że rodzina na niego wpłynie, liczy się z ich zdaniem. Dziś bardzo tego żałuję, bo to popsuło między nami wszystko. Wtedy jeszcze tego samego dnia przyjechał do mojego mieszkania, po raz pierwszy widziałam go tak wściekłego. Całe szczęście, że nie była wtedy w mieszkaniu współlokatorka, bo nie wiem jakby się to skończyło. Wrzeszczał na mnie, szarpał, ubliżał, nazwał dziw*ką i dużo gorsze rzeczy których nie chcę tu przetaczać, że nie życzy sobie, by takie osoby nachodziły jego rodziców i opowiadały niestworzone bzdury. Powiedział że żadną jego narzeczoną nie jestem, że nadaję się tylko do seksu i po to się ze mną spotykał. Popełniłam na początku znajomości kolejny błąd, bo brakowało mi do rachunków i wzięłam mu z portfela parę stówek, bez pytania. Myślałam, że się nie zorientował, bo wcześniej nic nie mówił, ale w kłótni mi to wygraną, że nie jest głupi i uważa, że chcę go tylko naciągać na kasę za seks, co jest zupełną nieprawdą. Wini mnie też za to, że na pierwszym spotkaniu poszliśmy do łóżka. Jesteśmy dorosłymi ludźmi, oboje tego chcieliśmy, więc nie rozumiem jego zachowania, czemu mi to wytyka. Raz pod wpływem alkoholu zrobiliśmy trójkąt z jego kumplem, też mi to wygarną mimo że zgodziliśmy się wszyscy, było fajnie, o co chodzi. Nie rozumiem jego obłudnego zachowania, a już to że posuwał moją przyjaciółkę to mu nie przeszkadza, jest okej! Przyznałam mu się, że z tą ciążą to kłamałam, nie uwierzył mi, przywiózł mi kasę na zabieg, dopiero jak zrobiłam test i mu pokazałam to uwierzył że nie jestem w ciąży. Nie wzięłabym tych pieniędzy, nie zależy mi na nich, zależy mi na nim! Kocham go, a on ma mnie za najgorszą. Nie szanuje mnie, od czasu tamtej awantury nie mamy kontaktu. Nie odbiera ode mnie połączeń. Wczoraj widziałam go w klubie, on mnie też, ale tylko na mnie spojrzał i poszedł sobie do swojego stolika, później przy barze był już z jakąś panną. Niestety nie mogłam z nim porozmawiać, bo siedział w strefie vip do której nie miałam dostępu, ochrona mnie nie wpuściła mimo że nalegałam. Co ja mam robić? Zależy mi na nim, ale nie mogę pozwolić, by nie miał do mnie szacunku. Jestem w rozsypce, tak mi go brakuje, tęsknię, a jednocześnie jestem wściekła na niego, bo nie zasłużyłam sobie na takie traktowanie. Jak mam wypracować u niego szacunek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak szacunku w związku. Da się to wypracować?
Nawet jakby mieli mi płacić to nie chciałąbym być z kimś takim jak twój facet.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie wypracujesz bo jemu nie zalezy na tobie. nawet gdyby mu zalezalo to jestes po takiej akcji skreslona. gdyby mu zalezalo to nie ty masz wypracowywac szacunek,to tak nie dziala po prostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nad związkami trzeba pracować, a mi na nim naprawdę zależy. Zakochuję się, do tej sytuacji było nam naprawdę dobrze, cudownie. Z nikim nie było mi tak dobrze jak z nim. Nie pogodzę się z tym by tak łatwo to stracić. Chcę walczyć, tylko już nie wiem jak. Jestem bezradna :C |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jesli uwazasz ze z kims takim bylo ci dobrze, to radze ci isc na terapie.
I zycze ci zebys znalazla kogos, kto bedzie cie szanował, bo to zupelnie inna jakosc zwiazku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu nie ma nad czym pracować ani o co walczyć. Dziewczyno ogarnij się i ciesz się, że w tę ciążę jednak nie zaszłaś. Zastanawia mnie czasem, czemu niektóre kobiety to sobie robią. Zwiewałabym od takiego typa, aż by się za mną kurzyło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Balas się, że on Cię zostawi i polecialas do jego matki powiedzieć, że jesteś w ciąży. Powiem Ci, że gdybym była facetem to nie chciałabym mieć nic do czynienia z taką wariatka. Poza tym, on nie musi Cię o niczym informować, nie jest to kulturalne, ale w każdej chwili może wyjść z domu nie wrócić i nie powiedzieć gdzie jest. A Ty jak jakaś obsesyjna baba latach desperacko po rodzinie i znajomych. Chore. Nie, nie odzyskasz jego szacunku. Idź na terapię, może nie jest za późno, aby leczyć ta psychoze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
BLACK&WHITE
|
Ukradłaś mu kilkaset złotych, a piszesz o tym jak byś mu nie oddała 50 groszy.
W ogóle do ciebie nie dociera, że on nie chce być z tobą, nachodzisz jego rodzinę, kłamiesz o ciąży... jprdl Myślę, że powinnaś zasięgnąć porady psychiatry, bo masz obseje na punkcie tego faceta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli ty sama siebie nie szanujesz to jak mezczyzna ma ciebie szanowac? on tym wyjazdem cie olal po calosci a ty histeryzujesz i skomlisz i robisz z siebie posmiewisko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Oboje odwalacie takie rzeczy, że w ogóle nie znajduje żadnego konstruktywnego komentarza. Powinniście sobie dać spokój ze związkami. I ty i on.
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pieniędzy to bardzo żałuję, nie wiem co mi strzeliło do głowy, liczyłam że nie zauważy i jemu to nie zrobi różnicy, a ja miałam nóż na gardle. Przepraszałam go za to, błagałam o wybaczenie. Stwierdził, że kasa to jedno, ale że nie da z siebie robić głupka. To nigdy nie było moją intencją! Jak mam go przekonać, że nie chciałam źle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
On ma ze sobą problemy, Ty też i do tego kradniesz mu z portfela pieniądze licząc, że nie zauważy.
Daj sobie z nim spokój.
#14 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam Twoje poprzednie wątki i jeśli z tym facetem też miałaś otwarty związek, albo wiedział, że jeden partner do seksu stanowczo Ci nie wystarcza, to się nie dziwię jego reakcji. Czemu miałby się poczuwać do dziecka, skoro był pewien, że Wasza antykoncepcja nie zaszwankowała. Co go w ogóle obchodzi Twoje potencjalne dziecko z innym i po co mu mówiłaś? Chyba, że faktycznie macie związek na wyłączność i nic nie wie o Twojej przeszłości, ale po tym seksie w trójkącie raczej nie wydaje mi się, że nagle się stałaś grzeczną monogamistką. On w ogóle wiedział, że Ty uważasz, że jesteś z nim w związku, a nie spotykasz się tylko na seks?
Akcji z kradzieżą i udawaniem ciężarnej narzeczonej nawet nie skomentuję. Spieprzałabym od Ciebie gdzie pieprz rośnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jakim epitetem mam określić faceta, który ubliża, nazywa dzi*ką i szarpie kobietę? Otrząśnij się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewazne co ty myslalas bo w zwiazku sa dwie osoby i liczy sie tez czego on chce. a on nie chce ciebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Poważny związek, a Ty nawet nie wiedziałaś gdzie on mieszka?! I jeszcze chciałaś być w ciąży? Przecież to by nic nie zmieniło a tylko pogorszyloby Twoją sytuację. Koleś ewidentnie nie traktował Cie poważnie i nawet nie wiem o czym tu rozmawiać z nim. Fakt faktem, że wypominanie seksu, trójkątów jest słabe, jeśli wcześniej się na to zgodził. Zapomnij o nim
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#18 |
Raczkowanie
|
Nie miałam z nim otwartego związku, nie było też mowy o mojej przeszłości, jak i jego przeszłości. Jeśli byłabym w ciąży, to na 100% tylko z nim. Trójkąt to co innego, przez gardło czy tyłek się nie zachodzi i on akurat dobrze o tym powinien wiedzieć. Jak co go to obchodzi? To dziecko jeśli by było, to jego! Raczej powinno go obchodzić czy będzie ojcem czy nie. Boli mnie jak mnie potraktował i nie rozumiem dlaczego. Wierzę jednak że da się to naprawić.
Tak się skłąda, że nie wiedziałam gdzie mieszka, nigdy nie zabrał mnie do siebie do domu, a w mieszkaniu jakim się spotykaliśmy nie mogłam go zastać. Co miałam robić? Martwiłam się i tęskniłam. Edytowane przez _Julita89 Czas edycji: 2018-11-22 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Zanim znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie zastanow sie czy TY SAMA SIEBIE szanujesz będąc z kims takim zamiast kopnąć go w zad.
Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ale jak tak dalej czytam ten wątek to i ty masz mocno nierówno pod kopułą.
Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2018-11-22 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mogę uwierzyć w ten watek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
stary jednooki dachowiec
|
Ty nie kombinuj, jak go nauczyć szacunku, tylko wiej w podskokach.
Już Cię szarpał i wyzywał, na co czekasz? Aż dostaniesz z pięści? Cytat:
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Powinnaś pójść do psychiatry i na terapię, takie zachowanie nie jest normalne. O nim to sie nie wypowiem nawet, trafila kosa na kamień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
On jest z pewnością toksycznym typem, który wykorzystał autorkę. Jakiś dzieciak co wyparł się ojcostwa, w dodatku przemocowiec. Ale autorka ma chyba poważne problemy psychiczne, mówię serio. Nie wiem co gorsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Autorko, Ty uważaj z tymi swoimi akcjami - wydaje mi się, że w związku z nim byłaś tylko w swojej wyobraźni, a jak nie przestaniesz go nachodzić i szpiegować po klubach to koleś się może wkurzyć i oskarżyć Cię o stalking, bo serio to co robisz to nie jest normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
uparta chmura
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.