|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Szykuje mi się wesele - słownictwo, angielski
Mam nadzieję, że dobry dział
![]() Za kilka m-cy będę miała wesele w rodzinie. Moją osobą towarzyszącą będzie osoba anglojęzyczna. Pomyślałam, że warto byłoby podszkolić trochę słownictwo do tego czasu itp. ![]() Ciężko mi jest samej (bez pominięcia czegokolwiek) zrobić sobie spis "najważniejszych zagadnień" jeśli chodzi o ślub, wesele, nasze tradycje itp. aby później ogarnąć wszystko po angielsku, więc zwracam się do Was o pomoc! 1. Jakie najpopularniejsze dania występują na Polskim weselu? (Wiem, że to zależy od wesela, także mile widziane dania które występowały u was) 2. Jakie są najpopularniejsze przyśpiewki? (Kojarzę tylko "gorzko, gorzko") 3. Jakie wg Was są najpopularniejsze tradycje, które pojawiają się prawie na 100% wszystkich wesel? (Pytam o ogół - może to być taniec, piosenki, ubiór itp.) 4. Czy z Waszego doświadczenia - występują na Polskich weselach jakieś "dodatki", typu fotobudka itp.? Co o tym sądzicie? Może macie jeszcze jakiś pomysł z jakiego "zagadnienia" powinnam się "poduczyć"? (Na pewno: jedzenie, tradycje, zwyczaje, co oznacza treść przyśpiewek) Będę wdzięczna za każdą poradę i pomoc! Może znacie jakieś stronki/książki, które koncentrują się na słownictwie z zakresu wesela? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Szykuje mi się wesele - słownictwo, angielski
Słownictwo związane z weselem i ślubem
https://angielskispec.wordpress.com/2019/04/09/wedding/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.