|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Jak przywrócić grubość włosa z przed farbowania?
Cześć dziewczyny. Kilka dni temu zafarbowałam włosy tą samą farbą co zwykle (alfaparf) ale użyłam wyższego stężenia (z 3% na 6%) w celu pokrycia większej ilości siwych włosów. Po zmyciu farby włosy były w okropnym stanie, stały się suche i wypadały garściami. Na wypadniętym włosie pod światłem widać, że część przy cebulce, czyli ta farbowana, jest znacznie cieńsza niż pozostała
Moje pytanie brzmi: czy włosy wrócą do dawnej kondycji? Czy ta część zafarbowana 6% wodą zawsze będzie słabsza? Są jakieś sposoby, żeby je odżywić, wzmocnić, przywrócić dawną grubość (oprócz olejowania i masek bo te znam i wdrażam)? Z góry dzięki za pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arctium lappa L.
|
Dot.: Jak przywrócić grubość włosa z przed farbowania?
Jeśli zawsze nakładasz tę farbę, to po prostu jej pigment nabudowuje się we włosach. Stąd wrażenie, że te bliżej cebulek są cieńsze - po prostu mają tylko jedną warstwę farby na sobie.
Więc tu nie ma mowy o "wracaniu do kondycji", ponieważ one są normalne. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Farbowane mam cieńsze. Odrost włosa który nie jest farbowany jest dużo grubszy. Po nałożeniu farby staje się cieńszy ale nigdy tak cienki jak teraz
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ja farbowałam 4 lata i miałam włosy w okropnym stanie. Od ponad roku już nie miałam wcale farby, dobre kosmetyki do włosów, olejki itp i szczerze mam wrażenie, że jest lepiej niż było przed farbowaniem
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że napisałaś, że znasz olejowanie i szukasz innych porad, ale pomyślałam, że napiszę o tym, co mnie uratowało niegdyś włosy- a był to olej khadi wcierany w skalp. Jeśli go nie znasz, to doczytaj o jego właściwościach, tutaj nie będę się rozpisywać bo być może go znasz
Polecam też wszystkie kosmetyki wegańskie, mają przeważnie ok 90% naturalnych składników, potrafią zdziałać cuda
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Mi włosy zgęstniały, gdy zaczęłam wcierać wcierkę w skórę głowy i robić masaż po każdym myciu na wilgotnych włosach + biorę witaminy. Polecam mam dużo baby hair
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Moje pytanie brzmi: czy włosy wrócą do dawnej kondycji? Czy ta część zafarbowana 6% wodą zawsze będzie słabsza? Są jakieś sposoby, żeby je odżywić, wzmocnić, przywrócić dawną grubość (oprócz olejowania i masek bo te znam i wdrażam)? Z góry dzięki za pomoc.

Więc tu nie ma mowy o "wracaniu do kondycji", ponieważ one są normalne. 
Farbowane mam cieńsze. Odrost włosa który nie jest farbowany jest dużo grubszy. Po nałożeniu farby staje się cieńszy ale nigdy tak cienki jak teraz