|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Naturalne produkty
Hej, mam pytanie, czy znacie jakieś sklepy, które np: dowożą do mieszkania naturalne produkty (typu marchewki, ziemniaki itp) jak zamówi się je przez strunę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Naturalne produkty
lokalny rolnik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;86896408]lokalny rolnik[/QUOTE]
Powiem Ci ze pytałam się i nie chcą pomóc ;< musze zoabczyc czy gdzies w mojej okolicy jakis sklep dowozi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
W większych miastach dowozi Tesco ale nie wiem jak z jakością tych produktów. Lepiej iść samemu do warzywnika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tesco na pewno przywozi w większych miastach, ale w sumie dość ciekawa sprawa z takim zamawianie. Tak czy inaczej zawsze wolę spojrzeć na wszystko zanim kupię... Selekcja jest ostra -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A czemu nie zamówić z ekologicznego gospodarstwa zamiast z marketu. Np. Niwki wysyłają zamówienie od razu i na drugi dzień przywozi je kurier. Można zamówić dowolną ilość marchewki, buraczka. A to ekologiczne gospodarstwo i warzywa są bez chemii. Ja już dawno nie kupowałam warzyw w markecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
w sumie nie wiem jak to jest w większych miastach, ale jakby dało radę na przykład znaleźć jakieś fajne gospodarstwo z dość umiarkowanymi cenami to ja bym się skusiła, bo przecież tesco wcale az takie tanie tez nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja mogę polecić przetwory domowe, które można zamówić przez Internet xxx , sprawdzone i mogę potwierdzić że są PYSZE
![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2019-10-02 o 12:14 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
o matko po co kupować gotowe, przecież robienie takich rzeczy to taka prościzna, że żal wydawać kasy na to - kiszenie to tylko wrzucenie czosnku, chrzanu i tego co chcemy ukisić i za 10 zł to możemy mieć tyyyyyle kiszonek, że te 500g to marnotrawstwo pieniędzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
czasami w niektórych miastach istnieją kooperatywy rolnicze, poszukaj czegoś takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Niestety nie każdy ma czas, żeby robić swoje przetwory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ugotować solonkę - 5 minut. Obranie czosnku minuta. Wrzucenie do słoika kopru, chrzanu, ogórków, czosnku, zalanie solonką - 5 minut. Zapominasz na 4 tygodnie i gotowe. O MÓJ BOŻE NIE MAM NA TO CZASU Robienie większości przetworów tak wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
No ok, ale oleju już sobie sama nie wytłoczysz tak szybko. Można kupić tłoczarkę, ale wiadomo, że trzeba mieć wiedzę. Ja olej z czarnuszki niwki pije i olejuje nim włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
o jezuuu tłoczarka, mówimy o rzeczach, które może zrobić każdy i nie wymagają specjalnych narzędzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
No ok, ale np. żeby ukisić zdrowe górki, trzeba je posiadać. A jeśli ktoś nie ma ogródka to raczej kiszenie ogórków z marketu nie ma sensu. Nie będzie to zdrowe i do tego może zrobić się błoto. Jeśli nie masz owoców to przetworów też nie zrobisz a kupne w markecie to znów sama chemia. Dlatego lepiej kupić np. w niwkach warzywa ekologiczne, oleje i dżemy z ich owoców.
Edytowane przez CoreczkaTatusia33 Czas edycji: 2019-11-05 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.